Επισκεφτήκαμε και ανακαλύψαμε μερικά υπέροχα μέρη, που μας πρότειναν οι συνεργάτες μας από τις άλλες χώρες, χρησιμοποιώντας το διαδικτυακό εργαλείο GOOGLE EARTH.
Τα παιδιά έδειξαν μεγάλο ενθουσιασμό και ήθελαν να επισκεφτούν τα μέρη που έβλεπαν .
Είδαμε τη Λίμνη Παμβώτιδα των Ιωαννίνων, το Φαράγγι Χα της Κρήτης, το Βόσπορο, το Ενετικό Γεφύρι Ντεμπρίζ στο Στρέφι, τη Serra da Estrela την ψηλότερη οροσειρά της ηπειρωτικής Πορτογαλίας, το χωριό Lipica της Σλοβενίας, κοντά στα σύνορα με την Ιταλία, που είναι γνωστό για το Lipica Stud Farm και τα αλόγα Lipizzan.
Μια άλλη συνεργατική δραστηριότητα ήταν “Πως θα είναι το άλλο μισό”. Κάθε συνεργάτης βγάζει μια φωτογραφία ενός τοπίου και μοιράζεται μόνο τη μισή εικόνα. Οι υπόλοιποι επιλέγουν μία μισή φωτογραφία την εκτυπώνουν και με τους μαθητές τους συμπληρώνουν το άλλο μισό όπως αυτοί το φαντάζονται.
Η δική μας φωτογραφία ήταν ένα δέντρο ελιάς.
Για να δούμε πως συμπλήρωσαν τη φωτογραφία μας οι φίλοι μας
από το νηπιαγωγείο Tallinn Pääsusilm της Εσθονίας
από τις Αζόρες
από το νηπιαγωγείο της Ιεράπετρας στην Κρήτη
από το νηπιαγωγείο Vila Franca das Naves της Πορτογαλίας
Εμείς αφού είδαμε όλες τις φωτογραφίες, επιλέξαμε να συμπληρώσουμε το τοπίο του νηπιαγωγείου Väätsa της Εσθονίας