Η Μουσική του Νερού

Η καλλιτεχνική ομάδα “Μελωδικές  Εξερευνήσεις” επισκέφτηκε το σχολείο μας την Τρίτη 22 Νοεμβρίου  και μας παρουσίασε ένα διαδραστικό  μουσικοκινητικό παραμύθι γεμάτο με μουσικές αφιερωμένες στο νερό. Περνώντας από διάφορα μουσικά είδη και μουσικές εποχές  ακολουθήσαμε τον κύκλο του νερού με παιχνίδια ενεργητικής ακοής,  πολύ κέφι, χορό και ενεργή συμμετοχή των μικρών μαθητών.

  • Τα παιδιά μέσα από την παράσταση είχαν βιωματική επαφή με διάφορα είδη μουσικής που έχουν σημείο αναφοράς το νερό και τις διάφορες μορφές του
  •  μάθανε τις φυσικές του καταστάσεις του νερού μέσω της σύνδεσης τους με  μουσικοκινητικές  δραστηριότητες και τον κύκλο του νερού
  • ευαισθητοποιήθηκαν σε θέματα διαχείρισης του νερού, της λειψυδρίας και  απόκτησης θετικής στάσης για το περιβάλλον.
    Blank 12 Grids Collage

Ένα μεγάλο ευχαριστώ!

Ευχαριστούμε θερμά τον κο.Βασίλη Ηλιόπουλο που μέσω του  Σύλλογου Γονέων και Κηδεμόνων του νηπιαγωγείου μας προσέφερε έναν προτζέκτορα μαζί με την οθόνη προβολής ενισχύοντας έτσι τον τεχνολογικό εξοπλισμό του σχολείου μας.

Χαιρόμαστε που έχουμε κοντά μας  αξιόλογους ανθρώπους όπως ο κος Ηλιόπουλος και τα μέλη του Συλλόγου Γονέων &Κηδεμόνων  που με προθυμία  στηρίζουν το νηπιαγωγείο, προσφέροντας νέα εργαλεία που υποστηρίζουν την εκπαιδευτική διαδικασία.

FB IMG 1668794365308

Ο κος Ηλιόπουλος Βασίλης και η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κα. Μάρθα Νικητοπούλου.

FB IMG 1668794362286

 

Πρόγραμμα eTwinning “Friends with Nature”

Το eTwinning πρόγραμμα Friends with Nature ξεκίνησε το μήνα Οκτώβριο με την πρώτη συνάντηση των δασκάλων από τα συνεργαζόμενα σχολεία.
Στιγμιότυπο οθόνης 2023 05 01 220942
Ετοιμάσαμε το Logo μας για το πρόγραμμα και το θέσαμε σε ψηφοφορία ανάμεσα στα logo όλων των σχολείων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.
4 5 7
Το δικό μας  logo
9

Τα παιδιά  αφού είδαν τα logo όλων των σχολείων, ψήφισε το καθένα αυτό που του άρεσε περισσότερο.
εικόνα Viber 2023 05 01 22 24 28 514
Το νικητήριο logo ήταν από την  Stefania Villa και το νηπιαγωγείο Capoluogo Pontecorvo  της Ιταλίας.
866
Το μήνα αυτό είχαμε και το πρώτο ερωτηματολόγιο για τους μαθητές του κάθε σχολείου.

1 2 3

1112