Βλέπω, Παίζω Ανακαλύπτω με τη Σύγχρονη Τέχνη.

Μέσα απο το έντυπο υλικό του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, μπορείτε να επισκεφτείτε κάποια απο τα έργα που παρουσιάζονται στη συλλογή του, να μάθετε γι ‘ αυτά και στη συνέχεια  να δημιουργήσετε τα δικά σας έργα.

Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης -Εκπαιδευτικό έντυπο για το Νηπιαγωνα γείο Μόνιμη Συλλογή, πλοήγηση στο μουσείο και ψηφιακά παιχνίδια

Ψυχολογική υποστήριξη οικογενειών.

“Μένουμε σπίτι….Συνδε-Δεμένοι”

Το έντυπο του Εργαστηρίου Σχολικής Ψυχολογίας, Τμήμα Ψυχολογίας, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. περιλαμβάνει χρήσιμες επισημάνσεις για την ψυχολογική υποστήριξη οικογενειών, παιδιών και εφήβων κατά τη διάρκεια παραμονής στο σπίτι λόγω των προληπτικών μέτρων για τον κορωνοϊό – Covid-19.

Μένουμε σπίτι …Συνδε-Δεμένοι

Παράταση αναστολής λειτουργίας σχολικών μονάδων.

Παράταση απαγόρευσης λειτουργίας εκπαιδευτικών δομών έως 10/4/2020

Με ΚΥΑ  αποφασίζεται η παράταση της απαγόρευσης λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών δομών, καθώς και η αναστολή όλων των εκπαιδευτικών εκδρομών εσωτερικού και εξωτερικού, έως και τις 10 Απριλίου 2020, για προληπτικούς λόγους, κατόπιν εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού COVID-19.

ΚΥΑ

Μένουμε σπίτι και περνάμε ευχάριστα!!

Η γενική κατάσταση που επικρατεί λογω του κορωνοϊού τόσο στη χώρα μας όσο και σ’όλον τον κόσμο, μας αναγκάζει να παραμείνουμε σπίτι!  Στους παρακάτω συνδέσμους θα ανακαλύψετε ενδιαφέρουσες ιδέες και εκπαιδευτικό υλικό, κατάλληλο για τα παιδιά του νηπιαγωγείου. Μπορείτε να διαβάσετε δωρεάν παραμύθια, να επισκεφτείτε εικονικά μεγάλα μουσεία, να παίξετε παιχνίδια κ.α.  και να περάσετε όμορφα  και δημιουργικά το χρόνο σας με τα παιδιά!
Παδικά παραμύθια /ιστορίες
Ανοιχτή Εκπαίδευση για όλους
Εκπαιδευτικό και εποπτικό υλικό για μαθητές με αναπηρίες
Εκπαιδευτικό Υλικό απο την Εκπαιδευτική Τηλεόραση
Μια βόλτα στο μουσείο
Παιδικές Παραστάσεις
Εθνικό Θέατρο Στα δεξιά της κάθε παράστασης, εκεί που αναφέρεται το «Οπτικοακουστικό Υλικό», θα δείτε και θα επιλέξετε τις δυνατότητες που δίνει η κάθε παράσταση (ήχου ή βίντεο).
Παιχνίδια

Οδηγίες για παραμονή παιδιών και εφήβων στο σπίτι.

Οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας με θέμα ” Οδηγίες για παραμονή παιδιών και εφήβων στο σπίτι, στο πλαίσιο της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την πρόληψη της διασποράς του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2 στις σχολικές μονάδες και την κοινότητα»

http://dipe.mes.sch.gr/autosch/joomla15/2020/March/odigies-efivoi-paidia-spiti-11-03-2020.pdf

Προσωρινή αναστολή λειτουργίας Νηπιαγωγείου

Κοινοποιούμε  την Κοινή Υπουργική Απόφαση   για  προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών, νηπιαγωγείων, σχολικών μονάδων,ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, κέντρων ξένων γλωσσών,φροντιστηρίων και πάσης φύσεως εκπαιδευτικών δομών, φορέων και ιδρυμάτων, δημοσίων και ιδιωτικών, κάθε τύπου και βαθμού της χώρας για το χρονικό διάστημα από 11.3.2020 έως και 24.3.2020.

http://dipe.mes.sch.gr/autosch/joomla15/2020/March/fek783-anastoli-covid-19-11-03-2020.pdf