Συμμετοχή του Μουσικού Σχολείου στη θεατρική παράσταση «Το μεγάλο μας Τσίρκο»

Tην Παρασκευή, στις 10 του Ιούνη, το Μουσικό Σχολείο Άρτας συμμετείχε στην παράσταση με τίτλο: «Το μεγάλο μας Τσίρκο» σε συνεργασία με το 8ο Δημοτικό Σχολείο και το 1ο Γυμνάσιο Άρτας, που πραγματοποιήθηκε στο Θέατρο του Κάστρου. Μέσα σε ένα κατάμεστο θέατρο και με κοινό ιδιαίτερα ενθουσιώδες, οι μαθητές των τριών σχολείων ξεδίπλωσαν τα πολλαπλά ταλέντα τους στη μουσική και το θέατρο. Τα παιδιά εμπνεύστηκαν από το λόγο του Ιάκωβου Καμπανέλη σε συνδυασμό με τη μουσική του Σταύρου Ξαρχάκου και έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό δημιουργώντας ένα υπέροχο αποτέλεσμα.

MSA TSIRKO_1 MSA TSIRKO_2 MSA TSIRKO_3

Η σύμπραξη αυτή των τριών σχολείων, και συγκεκριμένα μαθητών από διαφορετικές βαθμίδες εκπαίδευσης, φανέρωσε την δύναμη της συνεργασίας των μαθητών και την ανάγκη των παιδιών για έκφραση και δημιουργία μέσα σε ένα κατάλληλο εκπαιδευτικό πλαίσιο. Το Μουσικό Σχολείο συμμετείχε για πρώτη φορά σε μια τέτοιου είδους συνεργασία και τα εκπαιδευτικά οφέλη για τους μαθητές του ήταν πολλαπλά. Άλλωστε το Μουσικό Σχολείο χαρακτηρίζεται από έντονη εξωστρέφεια και είναι ανοιχτό σε προσκλήσεις συνεργασίας πάντα στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής διαδικασίας μέσα και έξω από την τάξη.

MSA TSIRKO_4 MSA TSIRKO_5 MSA TSIRKO_6

Με αυτή την παράσταση οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί των τριών σχολείων που συνεργάστηκαν, απέδειξαν ότι τα σχολεία δεν είναι  μόνο εκπαιδευτικοί οργανισμοί αλλά και οργανισμοί έκφρασης πολιτισμού. Οργανισμοί που μπορούν και πρέπει να καταθέτουν μέσω των τεχνών τη δική τους πρόταση για θέματα που αφορούν την ευρύτερη κοινωνία στην οποία ανήκουν. Δράσεις σαν και αυτή, ενταγμένες στην εκπαιδευτική διαδικασία του κάθε σχολείου, μπορούν να αποδώσουν τα μέγιστα στην ταχύτερη και ποιοτικότερη επίτευξη των στόχων της εκπαίδευσης,  συμβάλλοντας  στη δημιουργία ενεργών πολιτών με άποψη και κριτική ικανότητα.

MSA TSIRKO_7 MSA TSIRKO_8 MSA TSIRKO_9

Η κοινότητα του Μουσικού Σχολείου Άρτας ευχαριστεί τους  συναδέλφους εκπαιδευτικούς και των τριών σχολείων που βοήθησαν με οποιοδήποτε τρόπο στην πραγματοποίηση αυτής της παράστασης και ιδιαίτερα την εκπαιδευτικό κα Γεωργία Λαγού του 8ου Δημοτικού Σχολείου, τους εκπαιδευτικούς μουσικής κα Μυρτώ Φατούρου και Θοδωρή Καρκατσέλα του 8ου Δημοτικού σχολείου που προετοίμασαν τη χορωδία, τη σκηνοθέτη της παράστασης κα Μελίνα Κατίου, τις διευθύντριες κα Κλεοπάτρα Βασιλείου και κα Φανή Μπισκανάκη, και τέλος τους μαθητές του 1ου Γυμνασίου και του 8ου Δημοτικού Σχολείου Άρτας που συμμετείχαν στην παράσταση και μαζί με τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και έδειξαν την μεγάλη τους αγάπη για τη μουσική, το θέατρο, τις τέχνες και τον πολιτισμό.

MSA TSIRKO_10 MSA TSIRKO_11 TSIRKO

Το Μουσικό Σχολείο Άρτας δηλώνει πάντοτε παρόν σε παρόμοιες συμπράξεις που προάγουν την συνεργασία των μαθητών, ευχαριστεί όλους τους γονείς και κηδεμόνες των παιδιών για την εμπιστοσύνη τους, και φυσικά συγχαίρει όλους τους υπέροχους μαθητές που συμμετείχαν στην παράσταση.

Παναγιώτης Γιαννούτσος

Εκπαιδευτικός του Μουσικού Σχολείου Άρτας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *