«Ο χορός των άστρων» Συναυλία του Μουσικού Σχολείου Άρτας με μελωδίες της Ευανθίας Ρεμπούτσικα

Μια μαγευτική βραδιά έζησαν όσοι βρέθηκαν την Πέμπτη 16 Ιουνίου, στο θέατρο Κάστρου. Η παράσταση του μουσικού συνόλου «Con brio» του Μουσικού Σχολείου Άρτας με μελωδίες της καταξιωμένης συνθέτριας Ευανθίας Ρεμπούτσικα ήταν πράγματι ξεχωριστή και καθήλωσε το κοινό που γέμισε ασφυκτικά το χώρο του Κάστρου.

MSA -REMPUTSIKA 1 MSA -REMPUTSIKA 2 MSA -REMPUTSIKA 3 MSA -REMPUTSIKA 4 MSA -REMPUTSIKA 5 MSA -REMPUTSIKA 5

Κανονάκια, πιάνο, μπάσο, κιθάρες, λαούτα, μπουζούκι, μαντολίνο, γκάιντα, ακορντεόν, κρουστά, βιολιά, βιολοντσέλο και μελωδικές φωνές απέδωσαν με εκφραστικότητα, λυρισμό, δεξιοτεχνία και ευαισθησία τα έργα της συνθέτριας που τίμησε με την παρουσία και τη συμμετοχή της την παράσταση. Μας ταξίδεψαν με τους στίχους των τραγουδιών και μας παρέσυραν με μαγικές μουσικές εικόνες σε μια μικρή απόδραση από την καθημερινότητα. Εκεί, όπου τα συναισθήματα ξεπηδούν σχεδόν αυθόρμητα από τις νότες και πρωταγωνιστούν σε ένα διαφορετικό χορό, «το χορό των άστρων».

Μαζί τους στη σκηνή  ο καταξιωμένος μουσικός Θάνος Σταυρίδης, ο δεξιοτέχνης του ακορντεόν, γνώριμος στην πόλη μας από τη διδασκαλία του στο Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής, γοήτευσε και μάγεψε, όπως πάντα, το κοινό με το ταλέντο του, το κέφι, το πολύχρωμο, δυναμικό και δημιουργικό παίξιμό του.

MSA -REMPUTSIKA 6 MSA -REMPUTSIKA 7 MSA -REMPUTSIKA 8 MSA -REMPUTSIKA 9 MSA -REMPUTSIKA 10

Εξαιρετική και ανεπανάληπτη στιγμή της βραδιάς η  εμφάνιση της Ευανθίας Ρεμπούτσικα στη σκηνή. Αέρινη, με ενέργεια και πάθος, συναίσθημα και συγκίνηση, θετική διάθεση και χαμόγελο και φυσικά με το κόκκινο βιολί της μας ταξίδεψε νοσταλγικά στο παρελθόν, γλυκά στο παρόν και ονειρικά στο μέλλον. Ενθουσίασε και ξεσήκωσε τόσο τους μαθητές στη σκηνή που τη συνόδεψαν μουσικά όσο και το κοινό που την χειροκρότησε θερμά.

MSA -REMPUTSIKA 11 MSA -REMPUTSIKA 12 MSA -REMPUTSIKA 13 MSA -REMPUTSIKA 14 MSA -REMPUTSIKA 15

Τη διδασκαλία του μουσικού συνόλου είχαν η κ. Έλλη Καλουτσάκη, καθηγήτρια κλασικού βιολιού και η κ. Γιώτα Κυριακίδη, καθηγήτρια κλασικής κιθάρας, εκπαιδευτικοί του Μουσικού Σχολείου Άρτας. Τις συγχαίρουμε και τις ευχαριστούμε θερμά για το εξαιρετικό αποτέλεσμα.

Ευχαριστούμε και συγχαίρουμε όλους τους μαθητές μας που με πολύ κέφι και αγάπη προετοίμασαν την παράσταση αφιερώνοντας εκτός από τον σχολικό και αρκετό από τον πολύτιμο ελεύθερο χρόνο τους και με τις ερμηνείες τους στη σκηνή δημιούργησαν μια μαγική ατμόσφαιρα.MSA -REMPUTSIKA 16

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο αντιδήμαρχος παιδείας κος Χάρης Παπάζογλου, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ  κος Μανόλης Φραγκίδης, και πλήθος συμπολιτών μας.

Ευχαριστούμε θερμά το Δήμο Αρταίων, το Επιμελητήριο Άρτας, την εταιρεία ”Philippos Flavors”,την επιχείρηση ”Γενικό φυτώριο Αλέξη” το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Άρτας, τον Arttv , τα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα της περιοχής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *