17η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών – 17-9-2019

Έρχεται η 17η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών

Λίγες ημέρες έχουν απομείνει για την πραγματοποίηση της 17ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών, η οποία διοργανώνεται κάθε χρόνο από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ).

Ειδικότερα, η Φλόγα της Αγάπης θα περάσει από την πόλη μας την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου, με την έναρξη να πραγματοποιείται στην κεντρική πλατεία του Αγίου Δημητρίου στις 19:00 και ο τερματισμός στην πλατεία Σκουφά.

Η Λαμπαδηδρομία, στην οποία θα συμμετέχουν ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Άρτας, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός – Περιφερειακό Τμήμα Άρτας και ο Σύλλογος Δρομέων Άρτας, έχει ως στόχο να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες σχετικά με την Εθελοντική Αιμοδοσία και να ηχήσει το μήνυμα της προσφοράς αίματος σε όλη την Ελλάδα.

Η εκδήλωση θα κλείσει με καλλιτεχνικό πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχουν οι KROTAL ARTA και το Μουσικό Σχολείο Άρτας.

Συνδιοργάνωση: Δήμος Αρταίων

Για κάποιους μαθητές μας μπορεί το σχολείο να τέλειωσε και να είναι τώρα πρωτοετείς φοιτητές στις σχολές της επιλογής τους, αλλά η πρόβα συνεχίζεται!!!
Οι απόφοιτοι του Μουσικού Σχολείου Άρτας ετοιμάζονται για τη συμμετοχή τους στη 17η λαμπαδηδρομία εθελοντών αιμοδοτών που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 17-9-2019. Ευχαριστούμε τον Επιμελητήριο Άρτας για τη διάθεση της αίθουσας, όπου γίνονται οι πρόβες μας.

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Αρχή της σχολικής χρονιάς 2019 – 2020 στο Μουσικό Σχολείο Άρτας.

Χτύπησε το πρώτο κουδούνι στο σχολείο μας σήμερα και μαζί με όλους τους μαθητές μας, υποδεχτήκαμε και τους αποφοίτους μας, μαθητές της περσινής Γ’ Λυκείου και από φέτος φοιτητές στις σχολές της επιλογής τους. Ήρθαν στο αγαπημένο τους σχολείο πριν ξεκινήσουν το νέο κύκλο της ζωής τους. Τους ευχαριστούμε για τα 6 υπέροχα χρόνια που μας χάρισαν και τους ευχόμαστε όλα τους τα όνειρα να γίνουν πραγματικότητα.
Η σχολική κοινότητα του Μουσικού Σχολείου Άρτας ξεκινάει ακόμη μια χρονιά με όρεξη και δύναμη για δουλειά και δημιουργία. Σε όλους τους μαθητές μας ευχόμαστε μια όμορφη σχολική χρονιά με υγεία, χαμόγελα και ατέλειωτη μουσική!

Δείτε εδώ το ρεπορτάζ του Art Tv για την έναρξη της σχολικής χρονιάς στο Μουσικό Σχολείο Άρτας.

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Άρτας για την επίδοσή τους στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2019

Η Διευθύντρια  και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Μουσικού Σχολείου Άρτας, εκφράζουμε τα θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές μας, για την επίδοσή τους στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2019.

Στο νέο σας ξεκίνημα, οι ευχές όλων μας ας συνοδεύουν τις προσπάθειές σας για ένα όμορφο και δημιουργικό μέλλον.

Στα 10 χρόνια λειτουργίας του σχολείου μας αισθανόμαστε χαρά και περηφάνια για τις επιτυχίες σας και τις διακρίσεις σας.

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Διήμερο φεστιβάλ για τα 10 χρόνια Μουσικό Σχολείο Άρτας

   Με δύο ξεχωριστές βραδιές, πλημμυρισμένες μουσική, λόγο και εικόνα ,στις 25 και 26 Ιουνίου, έκλεισε η φετινή σχολική χρονιά για το Μουσικό Σχολείο Άρτας και μαζί γιορτάστηκαν τα 10 χρόνια λειτουργίας του.

            Μαθητές και εκπαιδευτικοί μας ξενάγησαν στους μουσικούς χάρτες σύγχρονων, κλασικών και παραδοσιακών ηχοχρωμάτων, αναδεικνύοντας το θεσμό των Μουσικών Σχολείων ως μία από τις ομορφότερες εκφάνσεις πολιτισμού της δημόσιας εκπαίδευσης της χώρας μας.

            Τα κείμενα που διαβάστηκαν, τα στατιστικά και τα βίντεο που προβλήθηκαν, η έκθεση αφίσας με τις δράσεις της δεκαετίας ανέδειξαν το Μουσικό Σχολείο Άρτας ως πρωτοποριακό και υποδειγματικό, σε επίπεδο προγράμματος σπουδών και εκπαιδευτικών πρακτικών, ως το ολοκληρωμένο σχολείο, στο οποίο συναιρούνται τα γράμματα με τη μουσική, την κινητήρια δύναμη μορφωτικών, διδακτικών,  και παιδαγωγικών αξιών.

             Χαιρετισμό απηύθυνε ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας κος Ιωάννης Γεωργογιάννης που μίλησε για τον πολλαπλό ρόλο του Μουσικού Σχολείου Άρτας και την έντονη παρουσία του στα εκπαιδευτικά και πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής ενώ παράλληλα έθεσε και την επιτακτική  ανάγκη για τη δημιουργία ενός σύγχρονου κτηρίου που θα καλύπτει τις ανάγκες του σχολείου.

            Ο δήμαρχος Αρταίων κος Χρήστος Τσιρογιάννης στο χαιρετισμό του εξήρε το έργο του σχολείου και παράλληλα δεσμεύτηκε ότι σε αυτή τη θητεία θα δρομολογήσει τις διαδικασίες για την ανέγερση κτηρίου  στο κέντρο της πόλης, δίπλα στα δικαστήρια.

            Ο πρώτος διευθυντής του Μουσικού Σχολείου κος Αποστόλης  Κόκκινος, εμφανώς συγκινημένος, αναφέρθηκε στην προσπάθεια που έγινε για να ιδρυθεί το σχολείο και στον αγώνα που έκανε για να ξεκινήσει η λειτουργία του το 2009 με τους πρώτους 11 μαθητές.

            Επίσης ο πρώτος πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου, κος Γιώργος Κοκκώνης, αναπληρωτής καθηγητής στο τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, μίλησε για τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του σχολείου και τη συνεργασία του με τον διευθυντή του σχολείου ώστε να τεθούν οι βάσεις για τη σωστή λειτουργία του και παράλληλα ευχήθηκε να συνεχίσει το σχολείο την επιτυχή πορεία του.

            Ευχαριστούμε πολύ το πλήθος των συμπολιτών μας που το διήμερο αυτό πλημμύρισε το μοναδικό χώρο της Παρηγορήτισσας και παρακολούθησε τις εορταστικές εκδηλώσεις του σχολείου μας.

Ευχαριστούμε το Δήμο Αρταίων, το Επιμελητήριο Άρτας, τον Εμπορικό Σύλλογο Άρτας για τη στήριξη της εκδήλωσης, τον ΑRT TV για την τηλεοπτική κάλυψη και όλα τα ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα της περιοχής μας για την προβολή της εκδήλωσης.

            Ευχαριστούμε και συγχαίρουμε τους μαθητές μας, τους απόφοιτους  και τους εκπαιδευτικούς, που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις για την ωραία ατμόσφαιρα που δημιούργησαν και δεσμευόμαστε ως σχολική κοινότητα ότι θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε στα παιδιά μας ένα πλούσιο σε βιώματα σχολικό περιβάλλον, σφαιρική παιδεία, ενσυναίσθηση μέσα από την επαφή με τη μουσική, ισχυρή προσωπικότητα μέσω της υποστηρικτικής συναισθηματικής ωρίμανσης, κοινωνικότητα και συνεργατικότητα.

 

 

 Η Διευθύντρια

Ανθούλα Ζιώρη

Δείτε εδώ τα βίντεο από τις συναυλίες του διήμερου φεστιβάλ «10 χρόνια Μουσικό Σχολείο Άρτας»:

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

10 ΧΡΟΝΙΑ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΡΤΑΣ

Το Μουσικό Σχολείο Άρτας, ιδρύθηκε το Σεπτέμβρη του 2009 και λειτούργησε την πρώτη χρονιά με 11 μαθητές στην Α΄ Γυμνασίου. Το 2019 το σχολείο αριθμεί 241 μαθητές και σε αυτά τα 10 χρόνια λειτουργίας του με βασικούς άξονες την εκπαίδευση και τον πολιτισμό και με ολιστική προσέγγιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας στοχεύει στην κατάκτηση της γνώσης και παράλληλα στην αισθητική καλλιέργεια και την πνευματική ανάπτυξη των μαθητών. Μέσα από τις πολυποίκιλες δράσεις στα  10 χρόνια λειτουργίας δημιουργεί τις συνθήκες για ίσες ευκαιρίες, δημιουργία, έκφραση, ομαδικότητα, εφόδια  που εξελίσσουν τους μαθητές μας σε ενεργούς πολίτες με ανθρώπινες αξίες.

Με τη λήξη της φετινής  σχολικής χρονιάς γιορτάζουμε τη συμπλήρωση των 10 χρόνων λειτουργίας μας, με διήμερο μουσικής, λόγου και εικόνας, στις 25 και 26 Ιουνίου 2019, στον αύλειο χώρο της Παρηγορήτισσας, στις 21.00 το βράδυ.

Στις 25 Ιουνίου  στην  έναρξη του διήμερου, Μουσικό Σύνολο καθηγητών του σχολείου θα παρουσιάσει σύνθεση επετειακή ενώ στη συνέχεια, σύνολο κρουστών και σύνολο μαθητών της Α΄ Γυμνασίου θα συνεργαστούν στη σκηνή και θα μας μεταφέρουν μουσικές της γης. Θα ακολουθήσουν  παραδοσιακά και σύγχρονα τραγούδια από την Ιταλία, την Ισπανία, το Βέλγιο, την Πορτογαλία και την Ελλάδα, από το μουσικό σύνολο Erasmus του σχολείου μας, ενώ Σύνολο Ελεύθερης Έκφρασης του Λυκείου, θα παρουσιάσει γνωστές και αγαπημένες μουσικές συνθέσεις σπουδαίων κλασικών δημιουργών σε τζαζ διασκευή. Η πρώτη μέρα θα κλείσει με Σύνολο Ελεύθερης Έκφρασης του Λυκείου που θα ερμηνεύσει τραγούδια από τις περιοχές της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Σμύρνης, της Κωνσταντινούπολης, της Μικράς Ασίας, του Ανατολικού Αιγαίου, καθώς και συνθέσεις από τη Λόγια Παράδοση της Ανατολής.

Στις 26 Ιουνίου η έναρξη θα γίνει με λαϊκό τραγούδι και στη συνέχεια το «Σύνολο Ανατολικής Μουσικής» του σχολείου μας θα παρουσιάσει μια επιλογή τραγουδιών από το Θανάση Παπακωνσταντίνου και τραγούδια  που αναφέρονται στη »μάνα». Το διήμερο θα κλείσει με τραγούδια από τη μουσική παράδοση της Μ. Ασίας και τον αποχαιρετισμό της Γ΄ Λυκείου.

Μεταξύ των Μουσικών Συνόλων παρουσιάζονται στατιστικά στοιχεία που αφορούν την εξέλιξη του σχολείου, γίνεται αναφορά στις εκπαιδευτικές δράσεις του σχολείου, στη συμμετοχή στα ευρωπαϊκά προγράμματα  Εrasmus και στους διαγωνισμούς καθώς και στις δράσεις  ανάδειξης του φυσικού και ιστορικού περιβάλλοντος της περιοχής μας. Στο χώρο θα φιλοξενείται έκθεση με τις αφίσες των συναυλιών της δεκαετίας.

Σας προσκαλούμε όλους, μικρούς και μεγάλους, σ’αυτή τη μεγάλη γιορτή του σχολείου μας, στις 25 και 26 Ιουνίου στις 21.00 το βράδυ, στο μεγαλειώδες μνημείο του τόπου μας, στην Παρηγορήτισσα.

 

                                                                                       Η Διευθύντρια

                                                                                       Ανθούλα Ζιώρη

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Ευρωπαϊκή ημέρα μουσικής 2019

Ευρωπαϊκή ημέρα Μουσικής και το Μουσικό Σχολείο Άρτας, κάπου εκεί στο σούρουπο της πιο μεγάλης μέρας του χρόνου, παρουσίασε ένα μικρό μουσικό πρόγραμμα στο κέντρο της πόλης με τραγούδια από τη μουσική παράδοση της Μ. Ασίας.

Δείτε εδώ το ρεπορτάζ του Art Tv για τη δράση του Μουσικού Σχολείου για την Παγκόσμια ημέρα μουσικής:

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Συμμετοχή του Μουσικού Σχολείου Άρτας στο 11ο Art Festival του συλλόγου σπουδαστών του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων 14-6-2019

Δείτε εδώ ένα απόσπασμα της συναυλίας:

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

10 χρόνια Μουσικό Σχολείο Άρτας (πρόβες)

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Η ομάδα του Μουσικού Σχολείου Άρτας στο εργασιακό πρωτάθλημα μπάσκετ

Μια υπέροχη ομάδα, μια καταπληκτική πορεία, μπράβο σε όλους τους εκπαιδευτικούς του Μουσικού Σχολείου Άρτας που συμμετείχαν στο εργασιακό πρωτάθλημα μπάσκετ, ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον συνάδελφο Ηλία Ησαΐα.
Πάντα νίκες, πάντα επιτυχίες!

 

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Συναυλίες 30 και 31 Μαΐου 2019 – «Μητέρα μεγαλόψυχη….» Συναυλία-Αφιέρωμα στη «Μάνα» – «Νύχτες μαγικές. Αφιέρωμα στο Βασίλη Τσιτσάνη»

«Μητέρα μεγαλόψυχη….» Συναυλία-Αφιέρωμα στη «Μάνα»

Την Πέμπτη 30 Μαΐου, στην πλατεία Σκουφά, το  «Σύνολο Ανατολικής Μουσικής» του  Μουσικού  Σχολείου  Άρτας, αποτελούμενο κυρίως από μαθητές του Λυκείου,  παρουσίασε μια συναυλία αφιέρωμα στη  μάνα. Στη μάνα που λατρεύτηκε ως σύμβολο  ήδη από τις πρώτες ανθρώπινες κοινωνίες και υπήρξε αγαπημένο θέμα όλων των μορφών της τέχνης. Μέσα από τους στίχους τραγουδιών της παράδοσης, στίχους των  δύο σπουδαίων ποιητών μας, του Διονύσιου Σολωμού και του Κώστα Βάρναλη, αλλά και νεότερων τραγουδοποιών καταδείχθηκε η κεντρική θέση που κατέχει η μορφή της μάνας, αφού συνοψίζει τις ιδέες της συνέχειας, της ασφάλειας, της θυσίας, της προσφοράς, της άνευ όρων αγάπης και αποτυπώθηκε η σχέση μητέρας και παιδιού μέσα σε συνθήκες γαλήνης και ευτυχίας, αλλά και σε στιγμές οδύνης.

Την ευθύνη για την ενορχήστρωση , τη διδασκαλία και τη διεύθυνση του μουσικού συνόλου είχαν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας Παναγιώτης Κατσικλής και Ηλίας Λένης.

Δείτε εδώ το βίντεο από τη συναυλία:

«Νύχτες μαγικές. Αφιέρωμα στο Βασίλη Τσιτσάνη»

Την Παρασκευή, 31 Μαΐου 2019, στην πλατεία στην πλατεία Σκουφά, ο σύνολο Λαϊκής και Ρεμπέτικης Μουσικής του Μουσικού Σχολείου Άρτας, αποτελούμενο κυρίως από μαθητές του Γυμνασίου, παρουσίασε ένα αφιέρωμα στον εξαιρετικό λαϊκό συνθέτη, στιχουργό, τραγουδιστή και δεξιοτέχνη του μπουζουκιού, το Βασίλη Τσιτσάνη. Οι μαθητές ερμήνευσαν εννέα τραγούδια του Τσιτσάνη, που αγαπήθηκαν πολύ από την ημέρα της δημιουργίας τους, δεν ξεθώριασαν με το πέρασμα του χρόνου, και συνεχίζουν να αποτελούν σημεία αναφοράς της λαϊκής μας μουσικής. «Σόλο Σέρβικο», «Χωρίσαμε ένα δειλινό», «Τα λιμάνια», «Τι σήμερα, τι αύριο, τι τώρα», «Αραπίνες», «Μη μου ξαναφύγεις πια», «Καΐκι μου Αϊ – Νικόλα», «Της γερακίνας γιος», «Αχάριστη», τραγούδια  που μοιάζουν με λαϊκές ζωγραφιές και δικαιώνουν τον τίτλο του Θεόφιλου της λαϊκής μουσικής, που του έχουν αποδώσει.

Την ευθύνη για την ενορχήστρωση, τη διδασκαλία και τη διεύθυνση του μουσικού συνόλου είχε ο εκπαιδευτικός του σχολείου μας Μπάμπης  Σκαμνέλος.

Ευχαριστούμε και συγχαίρουμε τους μαθητές μας που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις για την ωραία ατμόσφαιρα που δημιούργησαν.

Ευχαριστούμε το σεβασμιότατο μητροπολίτη Άρτας κ. Καλλίνικο, το Δήμαρχο Αρταίων κ. Τσιρογιάννη Χρήστο, τον αντιδήμαρχο παιδείας κ, Σφήκα Δημήτριο, τον αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Σιαφάκα Χριστόφορο, το Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Γεωργογιάννη Ιωάννη, τον Προϊστάμενο εκπαιδευτικών θεμάτων της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Ζαχαρέλο Ιωάννη, , τη δημοτική σύμβουλο κ. Κιτσαντά Ευαγγελία, την πρόεδρο του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων κ. Πανούτσου Έφη, τους μαθητές, τους γονείς και όλους τους συμπολίτες μας που τίμησαν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις.

Ευχαριστούμε το Δήμο Αρταίων για τη στήριξη της εκδήλωσης, τον ΑRT TV για την τηλεοπτική κάλυψη και όλα τα ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα της περιοχής μας για την προβολή της εκδήλωσης.

Δείτε εδώ το ρεπορτάζ του Art Tv για τις συναυλίες του Μουσικού Σχολείου Άρτας:

Δείτε εδώ το βίντεο από τη συναυλία:

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε