Το Μουσικό Σχολείο Άρτας στην κοινή δράση των δομών Αμεα (3-12-2019) με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με αναπηρία

Το πρωί της Τρίτης, 3 Δεκέμβρη του 2019, το Μουσικό Σχολείο Άρτας συμμετείχε με ένα μουσικό σύνολο στην κοινή δράση όλων των δομών της πόλης που έχουν ως αντικείμενο τη φροντίδα ατόμων με αναπηρία και που υλοποιήθηκε στην ισόγεια αίθουσα του Επιμελητηρίου. Το μουσικό σύνολο, αποτελούμενο από μαθητές της Β’ Λυκείου, παρουσίασε μια σειρά επιλεγμένων τραγουδιών με σκοπό τον προβληματισμό πάνω σε θέματα διαφορετικότητας, αλλά και στη στάση που θα πρέπει να υιοθετήσουμε ως κοινωνία για την βελτίωση των συνθηκών ζωής όλων των συνανθρώπων μας ανεξάρτητα από τις ιδιαιτερότητες του καθενός.

Το σύνολο των δράσεων που υλοποιήθηκαν στο Μουσικό Σχολείο Άρτας παρουσιάστηκε ως μέρος της κεντρικής δράσης, που πραγματοποιήθηκε για τον ίδιο σκοπό στο Υπουργείο Παιδείας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με αναπηρία. Ευχαριστούμε τη Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου για την επιλογή των δράσεών μας και την παρουσίασή τους.

Το Μουσικό Σχολείο Άρτας ευχαριστεί όλες τις σχετικές δομές για τη συνεργασία και συγχαίρει τους μαθητές που συμμετείχαν και βοήθησαν να περάσει το μήνυμα της αποδοχής της διαφορετικότητας.

Οι υπεύθυνοι  εκπαιδευτικοί

Παναγιώτης Γιαννούτσος

Κωνσταντίνα Τόλη

Δείτε εδώ το ρεπορτάζ του Art Tv για το θέμα:

Δείτε και ακούστε εδώ τα τραγούδια που ακούστηκαν από το μουσικό σύνολο των μαθητών της Β’ Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Άρτας:

Ο ακροβάτης

Φτιάξε καρδιά μου το δικό σου παραμύθι

Σπασμένο καράβι

Γεροπλάτανος

Κόσμε

Ταξίδι για να σε βρω

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (3 Δεκέμβρη) στο Μουσικό Σχολείο Άρτας

Την Πέμπτη και την Παρασκευή στις 21 και 22 Νοεμβρίου ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος των δράσεων, που υλοποιήθηκαν στο Μουσικό Σχολείο Άρτας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (3 Δεκέμβρη). Στο πλαίσιο της έκθεσης «Παρόντες», που φιλοξενήσαμε στο σχολείο μας για ολόκληρη την εβδομάδα, ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί των δομών της πόλης μας, που έχουν ως αντικείμενο την φροντίδα ατόμων με αναπηρία, επισκέφτηκαν το σχολείο μας και πραγματοποίησαν σε όλα τα τμήματα Γυμνασίου και Λυκείου διαδραστικές συνεργασίες με σκοπό την ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα διαφορετικότητας, την ενίσχυση της κοινωνικής τους ενσυναίσθησης και τον αποστιγματισμό της ψυχικής νόσου. Οι μαθητές μας ανταποκρίθηκαν στη δράση με μεγάλο ενδιαφέρον και εκφράστηκαν πολύ όμορφες απόψεις για την ισότητα, τα δικαιώματα όλων των ανθρώπων, τη στάση μας απέναντι στο διαφορετικό και την αποδοχή του.

Το Μουσικό Σχολείο Άρτας έχει προγραμματίσει μια σειρά από δράσεις για την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου προγράμματος. Το δεύτερο μέρος των δράσεων περιλαμβάνει τα ακόλουθα:

α) συμμετοχή στην δράση που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη μας στις 3 Δεκέμβρη από τις αντίστοιχες δομές με ένα μικρό μουσικό πρόγραμμα, που ετοιμάζουν οι μαθητές της Β΄ Λυκείου,

β) επίσκεψη στην δομή ψυχικής υγείας «ΑΙΟΛΟΣ» στις 19 Δεκεμβρίου,

γ) χριστουγεννιάτικα κάλαντα από τους μαθητές μας στις αντίστοιχες δομές στις 23 Δεκεμβρίου.

Εκ μέρους του Μουσικού Σχολείου Άρτας, ευχαριστούμε το οικοτροφείο «ΑΙΟΛΟΣ» και την ομάδα ΦωτΟΑρτ για την εμπιστοσύνη και την συνεργασία. Για την υλοποίηση των δράσεων στο χώρο του σχολείου μας ευχαριστούμε την Σόνια Παπαβασιλείου, κοινωνική λειτουργό & επιστημονικά υπεύθυνη του οικοτροφείου και την ψυχολόγο Μαρία-,Χριστίνα Τάλλαρου, την Κατερίνα Παπαδημητρίου και την Αποστολία Τάτση από την φωτογραφική ομάδα, την ψυχολόγο Αγγελική Κουφού – Ζαρκαλή και την κοινωνική λειτουργό Γεωργία Μαλαμή από το Κ.δ.η.φ «Αγία Θεοδώρα», την κοινωνική λειτουργό Παναγιώτα Ντζιούνη από το Κ. δ. α. Π-μ. Ε. Α της Δ. Η. Κ. Ε. Δ. Α και την κοινωνική λειτουργό Σταυρούλα Ζαρονίκου από τον Ερυθρό Σταυρό Άρτας.

Ευχαριστούμε όλους τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς του σχολείου για την στήριξη και τη βοήθεια και ιδιαίτερα τους μαθητές μας, που μας έδωσαν για ακόμη μια φορά μεγάλη ικανοποίηση και χαρά μέσα από την ανταπόκρισή τους και την θετική τους στάση.

Οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί

Παναγιώτης Γιαννούτσος

Κωνσταντίνα Τόλη

Δείτε εδώ το ρεπορτάζ του Art Tv για τη δράση:

Δείτε εδώ το βίντεο από τις πρόβες του μουσικού συνόλου της Β’ Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Άρτας για τη συμμετοχή του στις δράσεις των δομών Αμέα της πόλης στις 3 Δεκέμβρη 2019:

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Μουσικό Σχολείο Άρτας – Πρόγραμμα Erasmus+ 2019-21 «Η τέχνη ως μέσο διεκδίκησης δικαιωμάτων και φορέας προώθησης και διάδοσης των αξιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης» Πρώτη συνάντηση Erasmus+, μαθητών και καθηγητών, στην πόλη Nogent le Rotrou της Γαλλίας, 03- 09 Νοεμβρίου 2019.

             Μουσικό Σχολείο Άρτας – Πρόγραμμα Erasmus+ 2019-21

«Η τέχνη ως μέσο διεκδίκησης δικαιωμάτων και φορέας προώθησης και διάδοσης των αξιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης»

 Πρώτη συνάντηση Erasmus+, μαθητών και καθηγητών, στην πόλη Nogent le Rotrou της Γαλλίας, 03- 09 Νοεμβρίου 2019.

Στην πόλη Nogent le Rotrou της Γαλλίας από 03 μέχρι 09 Νοεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε η  πρώτη συνάντηση μαθητών και καθηγητών των πέντε  σχολείων της Ευρώπης, (από Γαλλία, Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία, Πολωνία) που συνεργάζονται τα σχολικά έτη 2019-2020 και 2020–2021 στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ Δράση KA229 Συμπράξεις ανταλλαγών μεταξύ σχολείων, στον τομέα της Σχολικής Εκπαίδευσης με τίτλο «L’ Art engagé vecteur de promotion et de diffusion des valeurs de l’Union Européenne /Η τέχνη ως μέσο διεκδίκησης δικαιωμάτων και φορέας προώθησης και διάδοσης των αξιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης»Από το Μουσικό Σχολείο Άρτας συμμετείχαν πέντε μαθήτριες της Α΄Λυκείου και δύο καθηγήτριες.

Είχαμε την ευκαιρία πριν από τη συνάντηση να περάσουμε ένα διήμερο στο Παρίσι, να περπατήσουμε στους δρόμους του, να θαυμάσουμε την εξαίσια αρχιτεκτονική, τα όμορφα κτήρια, τα μνημεία και τις γέφυρες και να δοκιμάσουμε γεύσεις από τη φημισμένη γαλλική κουζίνα.

 Επισκεφτήκαμε το επιβλητικό κτήριο Palais Garnier της Όπερας του Παρισιού (Opéra National de Paris). Με τη βοήθεια ξεναγού γνωρίσαμε την ιστορία του διάσημου κτηρίου, θαυμάσαμε τα σημαντικά γλυπτά, τους πίνακες και τοιχογραφίες, τις ενδυμασίες από ιστορικές παραστάσεις, αλλά και τη θρυλική αίθουσα παραστάσεων, όπου «κατοικούσε» το γνωστό από τη νουβέλα του Leroux «Φάντασμα της Όπερας».

Ένας από τους επόμενους σταθμούς μας ήταν το Μουσείο του Orsay. Εκτός από το περίφημο ρολόι, σήμα κατατεθέν του πρώην σιδηροδρομικού σταθμού, θαυμάσαμε σημαντικά γλυπτά και πίνακες σπουδαίων ζωγράφων. Μεταξύ αυτών, οι σημαντικότεροι ιμπρεσιονιστές, όπως οι Monet, Manet, Degas, Cézanne, Renoir, αλλά και εκπρόσωποι μεταϊμπρεσιονιστικών ρευμάτων, Van Gogh, Gauguin κ.ά.

Οι διαδρομές στο Παρίσι περιλάμβαναν στάση στο κτήριο των Galeries Lafayette , στην Αψίδα του Θριάμβου, στον Πύργο του Άιφελ και στη Μονμάρτη. Από  τη Βασιλική της Ιερής Καρδιάς (Sacré-Coeur) απολαύσαμε τη θέα της πόλης   και τους ζωγράφους  που έκαναν πορτρέτα.

Την Κυριακή, 03.11.19 το απόγευμα, όλοι οι συμμετέχοντες μαθητές και καθηγητές φτάσαμε την πόλη Nogent le Rotrou της Γαλλίας, όπου μας υποδέχθηκε η κα Anita Pastor, υπεύθυνη καθηγήτρια του σχολείου «Lycee Remi Belleau», καθώς και οι οικογένειες των Γάλλων μαθητών.

Τη Δευτέρα, 04.11.19 το πρωί, πραγματοποιήθηκε μια ζεστή  τελετή υποδοχής από τους Γάλλους μαθητές και εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στο πρόγραμμα καθώς και το διευθυντή  του σχολείου. Στη συνέχεια αφού οι μαθητές χωρίστηκαν σε ομάδες, στις οποίες εκπροσωπούνταν και τα πέντε σχολεία του προγράμματος, μέσα από ένα παιγνίδι γνωριμίας με χρήση στοιχείων από όλες τις γλώσσες των συμμετεχόντων χωρών έγινε η γνωριμία μαθητών και εκπαιδευτικών και ακολούθησαν τα προγραμματισμένα εργαστήρια που αφορούσαν δραστηριότητες ζωγραφικής, φωτογραφίας, ζωγραφικής με φως, γκράφιτι, ποιητικού λόγου συνδυασμένου με κίνηση και μουσική. Όλα τα εργαστήρια είχαν σαφή αναφορά στην ιδέα της «ελευθερίας» που αποτελεί τη θεματολογία που πραγματεύεται η Γαλλία στο συγκεκριμένο πρόγραμμα και ήταν οργανωμένα με αξιοζήλευτο τρόπο ενώ οι χώροι και τα εργαστήρια του σχολείου δημιουργούσαν ένα φιλικό δημιουργικό περιβάλλον σε όλους μας. Η μέρα έκλεισε με την παρουσίαση από τα συνεργαζόμενα σχολεία ταινίας, που παρουσίαζε τραγούδι σχετικό με την «ελευθερία» συνοδευόμενο με αντίστοιχες εικόνες, καθώς κι την παρουσίαση από κάθε σχολείο ενός καλλιτέχνη  που το έργο του συνδέεται με την ιδέα της «ελευθερίας».

Την Τρίτη, 05.11.19,  συνεχίστηκαν  οι δραστηριότητές μας στα εργαστήρια με διαρκείς εκπλήξεις.

Την Τετάρτη, 06.11.19 το πρωί, μαθητές και καθηγητές αναχωρήσαμε από το σχολείο για τη μεσαιωνική πόλη Chartres (Σαρτρ),που είναι γνωστή για τον καθεδρικό ναό της Παναγίας, γοτθικής αρχιτεκτονικής και μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς που είχαμε την ευκαιρία να το θαυμάσουμε από κοντά. Επίσης ξεναγηθήκαμε στο κτήριο της Περιφέρειας της πόλης  και ενημερωθήκαμε για την αντιστασιακή  δράση του Jean Moulin (Ζαν Μουλέν) στη διάρκεια του 2ου παγκοσμίου πολέμου. Το απόγευμα επιστρέψαμε στην πόλη Nogent le Rotrou και επισκεφτήκαμε το δημαρχείο που μας υποδέχτηκε ο δήμαρχος με ένα θερμό χαιρετισμό και ένα κέρασμα σε όλους. Στη συνέχεια υπήρχε χρόνος για μια περιήγηση στην πόλη.

Την Πέμπτη, 07.11.19, το πρόγραμμα περιλάμβανε εκδρομή στο Παρίσι με πρώτο σταθμό το μουσείο του Λούβρου, όπου οι μαθητές ενημερώθηκαν σχετικά με την ιστορία του κτηρίου και την αρχιτεκτονική του εξέλιξη, ως την σημερινή του μορφή. Ακολούθησε επίσκεψη σε τμήματα του μουσείου με έργα ζωγράφων, με ιδιαίτερη αναφορά στον ιστορικής σημασίας πίνακας του ρομαντισμού «η Ελευθερία οδηγεί το Λαό» του Delacroix. Η επίσκεψή μας δεν θα μπορούσε να μην περιλαμβάνει την περίφημη «Monna Lisa» του Da Vinci. Επίσης από τις ελληνικές αρχαιότητες είχαμε την τύχη να θαυμάσουμε από κοντά τη «Νίκη της Σαμοθράκης».

Στη συνέχεια περπατήσαμε στο 13ο διαμέρισμα του Παρισιού και είδαμε δείγματα από την γαλλική «street art». Είναι μοναδικό, κάνοντας απλά μια βόλτα, να βλέπεις πανέμορφα έργα τέχνης να στολίζουν τους δρόμους και να εκπέμπουν τα δικά τους μηνύματα.

Την Παρασκευή, 08.11.19, τελευταία ημέρα των εργασιών του προγράμματος, ολοκληρώθηκαν οι δραστηριότητες με προβολή της ταινίας «Ελευθερία» του Tony Gatlif (Τόνι Γκάτλιφ), έκθεση όλων των έργων σε αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου και επιλογή λογότυπου και αφίσας για το πρόγραμμα. Παράλληλα οι καθηγητές συζήτησαν για την πορεία του προγράμματος, για την επόμενη συνάντηση στην Ισπανία από 24-01-20 μέχρι 01-02-20 καθώς και για τις μελλοντικές κοινές δραστηριότητες. Το απόγευμα έγινε η επίσημη παρουσίαση με τη συμμετοχή μαθητών, εκπαιδευτικών, γονέων, του διευθυντή εκπαίδευσης της περιοχής και της περιφερειακής διευθύντριας εκπαίδευσης.

Η έναρξη των εκδηλώσεων έγινε μπροστά στον «τοίχο της ελευθερίας» που ζωγράφισαν μαθητές και εκπαιδευτικοί και περιλαμβάνει  πέντε λουλούδια (όσες και οι χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα) σε φόντο μπλε, αλυσίδα που τη σπάνε τα λουλούδια, τη λέξη «liberté» καθώς και τις χώρες του προγράμματος (Γαλλία, Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία, Πολωνία). Η επιλογή της εικόνας αποτελεί ευθεία αναφορά στη σχέση λουλουδιών και επανάστασης όπως ακριβώς μας τη μεταφέρει  ο ποιη­τι­κός λό­γος του Οδυσσέα Ελύ­τη, στο «Άξιον Εστί», που  «προ­φη­τεύει» τη διαρ­κή ε­πα­νά­στα­ση των «φυ­τών και των λου­λου­διών», τη συ­νε­χή μά­χη φύ­σης και αν­θρώ­που, να νι­κή­σουν τα δε­σμά της κα­τα­πίε­σης…

[ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ ΕΚΤΟ-ΠΡΟΦΗΤΙΚΟΝ

…….. εξόριστε Ποιητή, στον αιώνα σου, λέγε, τι βλέπεις;

-Βλέπω τη διαρκή επανάσταση φυτών και λουλουδιών.

Η συνέχεια ήταν σε αίθουσα του σχολείου όπου παρουσιάστηκε από ομάδα μαθητών όλων των σχολείων μία όμορφη δράση  που συνδύαζε  ποιητικό  λόγο, που δημιούργησαν μόνοι τους οι μαθητές, με  κίνηση και μουσική.

Παράλληλα όλοι μπορούσαν να θαυμάσουν την έκθεση με τα έργα που δημιούργησαν οι συμμετέχοντες τις προηγούμενες μέρες.

Η βραδιά έκλεισε με αποχαιρετιστήρια γιορτή που οργάνωσαν οι γονείς του γαλλικού σχολείου για όλους τους φιλοξενούμενους.

 Το Σάββατο, 09.11.19, το ταξίδι στη Γαλλία ολοκληρώθηκε και το βράδυ επιστρέψαμε στην πόλη μας  με πολλές όμορφες εικόνες και νέες εμπειρίες στις αποσκευές μας.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους μαθητές μας για την άψογη συνεργασία, το ενδιαφέρον και την προθυμία να συμμετέχουν σε όλες τις δραστηριότητες του προγράμματος. Επίσης οφείλουμε να τους συγχαρούμε για το έντονο και αδιάκοπο ενδιαφέρον που έδειξαν για ποικίλα και διαφορετικά πολιτισμικά στοιχεία, γεγονός το οποίο είναι ενθαρρυντικό, και επιβεβαιώνει ότι τέτοιου είδους δράσεις είναι χρήσιμο και αναπόσπαστο κομμάτι της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

 
Η υπεύθυνη του προγράμματος                                           Η Διευθύντρια

  Poupard Nathalie                                                             Ζιώρη Ανθούλα

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Αφίσες και λογότυπο του προγράμματος Erasmus+ “L’ART ENGAGE” του Μουσικού Σχολείου Άρτας

Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στους μαθητές μας, που συμμετείχαν στο διαγωνισμό για την δημιουργία λογότυπου του προγράμματος Erasmus+ “L’ART ENGAGE”!!!
Δείτε τις δημιουργίες τους εδώ:

Συγχαρητήρια στις μαθήτριες που δημιούργησαν τις αφίσες του προγράμματος

Erasmus+ “L’ART ENGAGE”!!!

Η αφίσα με θέμα την «ελευθερία», δημιούργημα της μαθήτριας Μαγδαληνής Μπιθυκούκη (β1 Γυμν.), επιλέχτηκε ως η αφίσα της 1ης συνάντησης των συνεργαζόμενων σχολείων του προγράμματος Erasmus+ “L’ART ENGAGE” στη Γαλλία!!!

Οι τρεις αφίσες που δημιουργήθηκαν από τις μαθήτριές μας

Ιουλία Μπόκου (Α2 Λυκ.) και Σοφία Τσιρογιάννη (γ2 Γυμν.)

ως πρόταση του σχολείου μας για την αφίσα του προγράμματος!!!

Σοφία Τσιρογιάννη (Γ 2 Γυμνασίου)

Ιουλία Μπόκου (Α2 Λυκείου)

Ιουλία Μπόκου (Α2 Λυκείου)

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Η φωτογραφική έκθεση «Παρόντες» στο Μουσικό Σχολείο Άρτας

Το Μουσικό Σχολείο Άρτας έχει την χαρά να φιλοξενεί στον χώρο του, από την Δευτέρα 18 Νοεμβρίου μέχρι και την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019, την φωτογραφική έκθεση «Παρόντες». Η συγκεκριμένη έκθεση παρουσιάστηκε στα Ιωάννινα, στο πλαίσιο του 9ου Φεστιβάλ Ψυχικής Υγείας « επιλέγω να ζω » που διοργάνωσε η Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Έρευνας και Παρέμβασης. Το Οικοτροφείο «Αίολος» της Ε.Ψ.Ε.Π σε συνεργασία με τον φωτογραφικό σύλλογο Άρτας «ΦωτΟΑρτ» επέλεξε 20 φωτογραφίες, μέσα από τις οποίες αναδεικνύονται συναισθήματα, προσωπικότητες και σχέσεις εμπιστοσύνης των ενοίκων με τα πρόσωπα αναφοράς τους και με μέλη της φωτογραφικής ομάδας.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης στον χώρο του σχολείου οι μαθητές, αφού περιηγηθούν και παρατηρήσουν τα μοναδικά στιγμιότυπα από την καθημερινή ζωή των ενοίκων της δομής, προβληματίζονται και συζητούν πάνω σε σχετικά ζητήματα και εκφράζουν τις σκέψεις τους.

Το Μουσικό Σχολείο Άρτας ευχαριστεί ιδιαίτερα τον «Αίολο» και την «ΦωτΟΑρτ» για την συνεργασία και την τιμητική τους προσφορά στο σχολείο μας.

Οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί

Παναγιώτης Γιαννούτσος

Κωνσταντίνα Τόλη

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Αφιέρωμα του Μουσικού Σχολείου Άρτας στην εξέγερση του Πολυτεχνείου (Παρασκευή 15-11-2019)

46 χρόνια μετά

Το σχολείο μας θυμάται …..

και αποδίδει τιμή σε όσους αγωνίστηκαν για

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ – ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Την Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2019, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσικού Σχολείου Άρτας επετειακό αφιέρωμα στην εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Δείτε εδώ το ρεπορτάζ του Art Tv για το αφιέρωμα του Μουσικού Σχολείου Άρτας:

Δείτε εδώ το μεγαλύτερο τμήμα του αφιερώματος:

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Το Μουσικό Σχολείο Άρτας στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου – Άρτα 28-10-2019

 

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Συμμετοχή του Μουσικού Σχολείου Άρτας στη δράση του Συλλόγου Εθελοντών κατά του καρκίνου του μαστού Ν. Άρτας «Επιστήθιοι Φίλοι» (Σάββατο 26-10-2019)

Το Μουσικό Σχολείο Άρτας, ύστερα από πρόσκληση του Συλλόγου Εθελοντών κατά του καρκίνου του μαστού Ν. Άρτας «Επιστήθιοι Φίλοι», συμμετείχε στη δράση που υλοποίησε ο σύλλογος το πρωί του Σαββάτου, στις 26 Οκτωβρίου 2019, στην κεντρική πλατεία της πόλης μας. Η δράση είχε ως στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όλων των συμπολιτών μας για τον καρκίνο του μαστού, και ήταν ενταγμένη στο πλαίσιο της παγκόσμιας κινητοποίησης για την έγκαιρη διάγνωση και την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου είδους καρκίνου. Άλλωστε ο Οκτώβριος έχει οριστεί ως ο μήνας ευαισθητοποίησης των γυναικών σχετικά με την πρόληψη του καρκίνου του μαστού, με το ροζ χρώμα να κυριαρχεί στις εθνικές και διεθνείς εκστρατείες που προτρέπουν τις γυναίκες να κάνουν προληπτικό έλεγχο.

Το Μουσικό Σχολείο Άρτας, θέλοντας να ενισχύσει την πολύ σημαντική προσπάθεια του συλλόγου, παρουσίασε τρία μαθητικά μουσικά σχήματα που έπαιξαν ζωντανά σε όλη τη διάρκεια της ενημέρωσης των συμπολιτών μας. Τα μουσικά σχήματα αποτελούσαν οι μαθήτριες Σοφία Μυτιληναίου, Χριστίνα Σταυρούλα, Ελένη Παππά, Μαριλένα Παππά, Αθηνά Λύκα, Φιλύρα Φίλιππα και Σοφία Κοτσαρίνη. Επίσης στη δράση συμμετείχε και η μαθήτρια Λυδία Τζουρμανά που βοήθησε στη λήψη του απαραίτητου φωτογραφικού υλικού.

Η εκπαιδευτική κοινότητα του Μουσικού Σχολείου Άρτας ευχαριστεί τον σύλλογο «Επιστήθιοι Φίλοι» και ιδιαίτερα την πρόεδρό του κα Αγγελική Τσιρογιάννη για την πρόσκληση και την άψογη συνεργασία, και συγχαίρει τις μαθήτριες που συμμετείχαν για την ευαισθησία τους, την διάθεσή τους για εθελοντική προσφορά και τις υπέροχες μουσικές στιγμές, που προετοίμασαν με τόσο αγάπη και μας τις πρόσφεραν απλόχερα.

Το Μουσικό Σχολείο Άρτας δηλώνει παρόν σε δράσεις με κοινωνικό χαρακτήρα και προσπαθεί μέσα από την συμμετοχή του σε αυτές να εισάγει τους μαθητές του στον εθελοντισμό και την κοινωνική υπευθυνότητα.

Εκ μέρους του Μουσικού Σχολείου Άρτας

Παναγιώτης Γιαννούτσος

Δείτε εδώ το ρεπορτάζ του Art Tv για τη συγκεκριμένη δράση:

Δείτε εδώ τα βίντεο της δράσης:

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Αφιέρωμα μνήμης του Μουσικού Σχολείου Άρτας για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 – Παρασκευή 25-10-2019

Δείτε εδώ το ρεπορτάζ του Art Tv για το αφιέρωμα του Μουσικού Σχολείου Άρτας:

Δείτε εδώ το μουσικό μέρος του αφιερώματος του Μουσικού Σχολείου Άρτας στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940:

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Το Μουσικό Σχολείο Άρτας στο 11ο Συνέδριο Γυναικείας Επιχειρηματικότητας Μακροπεριφέρειας Αδριατικής & Ιονίου.

Το Μουσικό Σχολείο Άρτας ύστερα από πρόσκληση του Επιμελητηρίου Άρτας συμμετείχε στο 11ο Συνέδριο Γυναικείας Επιχειρηματικότητας Μακροπεριφέρειας Αδριατικής & Ιονίου. Το συνέδριο συνδιοργάνωσαν το Φόρουμ Επιμελητηρίων Αδριατικής και Ιονίου (AICForum) και το Επιμελητήριο Άρτας, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων (μέλος της Uniadrion) και το Οικονομικό Επιμελητήριο του Spit (μέλος του φόρουμ AIC) υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Αρταίων. Στο συνέδριο συμμετείχαν εκπρόσωποι 41 Επιμελητηρίων – μελών του Forum, που προέρχονται από τις χώρες Αλβανία, Βοσνία –Ερζεγοβίνη, Ιταλία, Κροατία, Μοντενέγκρο, Σερβία, Σλοβενία και Ελλάδα.

Το Μουσικό Σχολείο Άρτας, το βράδυ της Πέμπτης στις 17 του Οκτώβρη, στο Ξενοδοχείο Βυζαντινό και στο πλαίσιο του επίσημου δείπνου του συνεδρίου, παρουσίασε μερικά από τα βασικότερα ιδιώματα που συναντάμε στις μουσικές παραδόσεις των διαφορετικών περιοχών της χώρας μας, μέσα από μια σειρά επιλεγμένων παραδοσιακών τραγουδιών. Την ευθύνη του μουσικού συνόλου  είχαν οι εκπαιδευτικοί Παναγιώτης Γιαννούτσος και Άγγελος Σταθόπουλος και συμμετείχαν οι μαθητές Σπύρος Οικονόμου και Γιώργος Φλιτούρης στο κλαρίνο, Ελένη Παππά και Σωτήρης Λάμπρης στα κρουστά, Κατερίνα Ζήση στο κανονάκι, Βάγια Καρακώστα στη τρομπέτα, Βαγγέλης Σωτηρίου στη κιθάρα, Παναγιώτης Νταλής στο μπουζούκι και Ηλίας Λύκας στο λαούτο. Στο τραγούδι συμμετείχε η απόφοιτος του σχολείου μας και φοιτήτρια του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Μαρία Γκούβα.

Το Μουσικό Σχολείο Άρτας είναι πάντα παρόν σε δράσεις που έχουν σκοπό την ανάπτυξη της περιοχής και της χώρας μας, αναδεικνύοντας την πολιτιστική μας κληρονομιά. Ευχαριστούμε το Επιμελητήριο για την πρόσκληση και τη συνεργασία και συγχαίρουμε τους μαθητές μας για την εξαιρετική τους παρουσία.

Μουσικό Σχολείο Άρτας

Δείτε εδώ το βίντεο της συναυλίας:

Ενότητα Ήπειρος

Ενότητα Ήπειρος 2

Ενότητα 3 – Μακεδονία

Ενότητα Θράκη – Εντερλέζι

Ενότητα Μ. Ασία – Γιασεμί

Ενότητα Θράκη 2 – Άρτα (Λήξη)

 

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε