Επίσκεψη του γερμανικού σχολείου IGS Rheinzabern στο Μουσικό Σχολείο Άρτας

Οχτώ μαθητές, μια καθηγήτρια και η κοινωνική λειτουργός του γερμανικού σχολείου IGS Rheinzabern από το κρατίδιο Rheinland-Pfalz επισκέφτηκαν το Μουσικό Σχολείο Άρτας και πέρασαν μια εβδομάδα, από 17.04. έως 24.04.2015 γεμάτη δραστηριότητες και νέες εμπειρίες.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε  στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος eTwinning με τίτλο „Schüleraustausch: Wir – Schüler aus Deutschland, Griechenland und Schweden lernen uns kennen“ – “Ανταλλαγή μαθητών: Εμείς – μαθητές από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τη Σουηδία γνωριζόμαστε καλύτερα” που υλοποιείται καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς και δίνει στους μαθητές την ευκαιρία να γνωρίσουν συνομήλικούς τους και να ανταλλάξουν γνώσεις και εμπειρίες πάνω σε θέματα που αφορούν το εκπαιδευτικό σύστημα των χωρών αλλά και την καθημερινότητά τους.

Μετά από τo ταξίδι των ελλήνων μαθητών στη Γερμανία το Φεβρουάριο φιλοξενήθηκαν με τη σειρά τους και οι γερμανοί μαθητές και καθηγητές σε οικογένειες των μαθητών της Α’ Λυκείου και έζησαν από κοντά την καθημερινή ζωή των συμμαθητών τους, γνώρισαν το Μουσικό Σχολείο και την πόλη αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Άρτας.

Τη Δευτέρα, 20.04.15, οι μαθητές της Α’ Λυκείου οργάνωσαν καλωσόρισμα με διάφορα εδέσματα για να πάρουν όλοι μαζί πρωινό και να γνωριστούν καλύτερα και με τους υπόλοιπους μαθητές της τάξης.

Στη συνέχεια οι μαθητές μπήκαν στις τάξεις, συμμετείχαν στο μάθημα και είχαν την ευκαιρία να μάθουν στο μάθημα της γυμναστικής παραδοσιακούς χορούς που έδειξε η γυμνάστρια κ. Λίντα Σιώκου αλλά και να παρακολουθήσουν τις πρόβες διάφορων μουσικών συνόλων.

Την Τρίτη, 21.04.15 αφού επισκεφτήκαμε το γεφύρι της Άρτας μας υποδέχτηκε στο δημαρχείο και στην αίθουσα συνεδριάσεων ο αντιδήμαρχος παιδείας κος Χάρης Παπάζογλου και ο αντιδήμαρχος πολιτισμού κος Νίκος Λιόντος που συνομίλησαν με τους φιλοξενούμενους μαθητές και τους ενημέρωσαν για τον τρόπο λειτουργίας του Δήμου, για τα αξιοθέατα της πόλης μας και για τη διάθεση φιλοξενίας των Ελλήνων, καθώς και ο Δήμαρχος, κος Χρήστος Τσιρογιάννης, στο γραφείο του, όπου και μοιράστηκαν στους μαθητές ενημερωτικά φυλλάδια για το Νομό Άρτας. Τέλος είχαμε μια ωριαία ενημερωτική ξενάγηση στο αρχαιολογικό Μουσείο της Άρτας.

Την Τετάρτη, 22.04.15 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική εκδρομή στον Αρχαιολογικό χώρο της Νικόπολης και στην πόλη της Πρέβεζας. Ιδιαίτερη εντύπωση έκαναν στους γερμανούς μαθητές οι τεράστιες αμμώδεις  παραλίες του Νομού Πρέβεζας.

Την Πέμπτη, 24.04.15 το αποκορύφωμα της επίσκεψης αποτέλεσε το workshop που ετοίμασε ο καθηγητής μουσικής κ. Παναγιώτης Γιαννούτσος όπου οι μαθητές τραγούδησαν όλοι μαζί ελληνικά και γερμανικά τραγούδια και έπειτα έστησαν μια μικρή αυτοσχέδια γιορτή παίζοντας μουσική, τραγουδώντας και χορεύοντας.

IMG_20150423_104537

Η επίσκεψη έκλεισε με μια μικρή ξενάγηση στα κύρια αξιοθέατα της πόλης.

 

Για την υλοποίηση και ομαλή διεξαγωγή του προγράμματος σημαντική ήταν η βοήθεια της καθηγήτριας αγγλικών κ. Ευτυχίας Βασιλείου, της διευθύντριας κ. Ανθούλας Ζιώρη και των οικογενειών των μαθητών του σχολείου μας που φιλοξένησαν τους Γερμανούς μαθητές.

 

Η υπεύθυνη καθηγήτρια

Κλαίρη Σιακαγιάννη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *