Συνάντηση καθηγητών στη Σουηδία στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus + με τίτλο «Τα παιδιά της Europia – σχολείο, εργασία και ζωή σε 100 χρόνια»

Στην πόλη  Enköping της Σουηδίας και στο σχολείο S:t Ilianskolan πραγματοποιήθηκε  από τη Δευτέρα 5 έως και την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015 η πρώτη συνάντηση εκπαιδευτικών επτά  σχολείων της Ευρώπης, που θα συνεργαστούν τα σχολικά έτη 2015- 2016 και 2016 – 2017, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus + Δράση KA2 Στρατηγικές Συμπράξεις στον τομέα της Σχολικής Εκπαίδευσης.

Από το Μουσικό Σχολείο Άρτας έλαβαν μέρος στη συνάντηση οι εκπαιδευτικοί Σιακαγιάννη Ευρύκλεια, συντονίστρια του προγράμματος και Τσάιμος Άρης, υποδιευθυντής του σχολείου.

Σουηδία7

Στο Πρόγραμμα με τίτλο «Τα παιδιά της Europia – σχολείο, εργασία και ζωή σε 100 χρόνια» συμμετέχουν τα εξής σχολεία

  1. IGS – Rheinzabern – Γερμανία
  2. Nardini Schule – Γερμανία
  3. College Cecile Sorel – Γαλλία
  4. Shire Oak Academy – Αγγλία
  5. Μουσικό Σχολείο Άρτας – Ελλάδα
  6. Sredno obshtoobrazovatelno uchilishte Hristo Botev – Βουλγαρία
  7. S:t Ilianskolan – Σουηδία

Οι θεματικές ενότητες του προγράμματος είναι ”Πολιτισμός και Μουσική”, με συντονίστρια χώρα την Ελλάδα, ”Εργασία και Σχολείο”, με συντονίστρια χώρα τη Γερμανία, ”Ζωή και Περιβάλλον”, με συντονίστρια χώρα την Αγγλία και ”Ανθρώπινα Δικαιώματα – Αλληλεγγύη”, με συντονίστρια χώρα τη Γαλλία. Η τελική συνάντηση θα πραγματοποιηθεί το Μάιο του 2017 στη Βουλγαρία. Στο πλαίσιο του προγράμματος θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικές επισκέψεις και ανταλλαγές μαθητών και καθηγητών των έξι χωρών.

Σουηδία1

Στην πενθήμερη συνάντηση οι εκπαιδευτικοί ασχολήθηκαν με την προγραμματισμό των επιμέρους εργασιών του προγράμματος, αποσαφήνισαν τις διάφορες παραμέτρους του πρότζεκτ και οργάνωσαν την πρώτη μεγάλη συνάντηση μαθητών και καθηγητών που θα πραγματοποιηθεί αρχές Μαρτίου (από 06-03-2016 μέχρι 12-03-2016) στο Μουσικό Σχολείο Άρτας.Σουηδία3

Οι καθηγητές της πληροφορικής όλων των χωρών ενημερώθηκαν από τον υπεύθυνο καθηγητή του γερμανικού σχολείου για τη συναρμολόγηση και τον προγραμματισμό  ρομπότ LEGO, ώστε να μπορούν στα σχολεία τους να δημιουργήσουν ομάδες μαθητών που θα ασχοληθούν με τη ρομποτική. Σε ένα άλλο εργαστήριο οι εκπαιδευτικοί δοκίμασαν διάφορα διαδικτυακά εργαλεία τα οποία διευκολύνουν τη μεταξύ τους επικοινωνία και προωθούν τη διάδοση του προγράμματος.

Σουηδία4

Επιπλέον ο καθηγητής μουσικής του ενός γερμανικού σχολείου(ειδικού) παρουσίασε το επίσημο τραγούδι του προγράμματος και έκανε πρόβες με τους σουηδούς καθηγητές μουσικής και τους μαθητές.

Οι εκπαιδευτικοί είχαν επίσης τη δυνατότητα να γνωρίσουν σουηδούς συναδέλφους, ναξεναγηθούν από μαθητές στους χώρους του σχολείου και να ενημερωθούν πώς λειτουργεί το σουηδικό σύστημα εκπαίδευσης.

Παράλληλα επισκέφτηκαν μια σειρά από μουσεία τόσο στη Στοκχόλμη όσο και στην πόλη Enköping και ενημερώθηκαν για τα ήθη και έθιμα, τις παραδόσεις και τις διάφορες γιορτές της Σουηδίας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης υπήρξε και προβολή του προγράμματος από διάφορα σουηδικά μέσα:

Για περισσότερες πληροφορίες και συνεχή ενημέρωση για το πρόγραμμα επισκεφτείτε:

  1. την επίσημη ιστοσελίδα
  2. το ιστολόγιο
  3. τη σελίδα της ευρωπαϊκής εκπαιδευτικής πλατφόρμας etwinning

 

                                                           Σιακαγιάννη Ευρύκλεια

                                                                               Συντονίστρια εκπαιδευτικός του προγράμματος                                                                                                             για το Μουσικό Σχολείο Άρτας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *