Επείγουσα ανακοίνωση

Αγαπητοί εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές και μαθήτριες του Μ.Σ.Α.,

Χριστός Ανέστη και Χρόνια πολλά

 Σας ενημερώνουμε ότι, όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας, στις 10 Μαΐου 2021 θα ανοίξουν όλες οι βαθμίδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Το Υπουργείο με τη Νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση (Τεύχος B’ 1825/05.05.2021) ρυθμίζει όλες τις παραμέτρους που αφορούν στην διά ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων. 

Ειδικότερα, από την Τετάρτη 5/5/2021 και έως το Σάββατο 8/5/2021 οι  μαθητές, οι εκπαιδευτικοί αλλά το προσωπικό όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης θα μπορούν να προμηθεύονται τα δωρεάν self tests από τα φαρμακεία, χρησιμοποιώντας μόνο τον αριθμό Α.Μ.Κ.Α., τον προσωρινό ΑΜΚΑ (ΠΑΜΚΑ),  ή τον Προσωρινό Αριθμό Ασφάλισης και Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού (ΠΑΑΥΠΑ).

Από τη Δευτέρα 10 Μαΐου οι μαθητές θα προσέλθουν στα σχολεία  έχοντας μαζί τους τη βεβαίωση αρνητικού τεστ (self-test, PCR ή rapid-test) καθώς και τη μάσκα προστασίας η οποία είναι ακόμα υποχρεωτική τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους.

Αναλυτικότερα, το αυτοδιαγωνιστικό τεστ κορονοϊού διενεργείται πριν την έναρξη των μαθημάτων της Δευτέρας και της Πέμπτης, από μαθητές/τριες εκπαιδευτικούς, μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) όλων των σχολικών μονάδων της χώρας. Ο έλεγχος διενεργείται έως και είκοσι τέσσερις ώρες πριν την προσέλευση στην σχολική μονάδα.

Στη συνέχεια, μαθητές και εκπαιδευτικοί δηλώνουν το αποτέλεσμα του self-test μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr, στην οποία θα εισέρχονται με τους κωδικούς taxisnet, καταχωρώντας συγκεκριμένα στοιχεία, όπως πατρώνυμο, μητρώνυμο, ΑΜΚΑ και το αποτέλεσμα του self-test.

Αν το self-test είναι αρνητικό:

Για τους μαθητές, εκδίδεται σχολική κάρτα μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr. Οι μαθητές θα φέρουν τη σχολική κάρτα μαζί τους κάθε ημέρα και θα την επιδεικνύουν στους εκπαιδευτικούς την πρώτη ώρα της Δευτέρας και της Πέμπτης ή όποτε τους ζητηθεί. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει πρόσβαση σε εκτυπωτή, μπορεί να συμπληρώνεται χειρόγραφη δήλωση που θα περιέχει τα ίδια στοιχεία με τη σχολική κάρτα/τη δήλωση αρνητικού αποτελέσματος.

Για τους εκπαιδευτικούς εκδίδεται δήλωση αρνητικού αποτελέσματος μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr.

Αν το self-test είναι θετικό:

Εκδίδεται δήλωση θετικού αποτελέσματος μέσω της πλατφόρμας  self-testing.gov.gr για τη διενέργεια δωρεάν επαναληπτικού rapid-test σε δημόσια δομή. Η λίστα με τις δημόσιες δομές περιλαμβάνεται στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr

Αν και το επαναληπτικό τεστ είναι θετικό, ακολουθείται το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ. Αν το επαναληπτικό τεστ είναι αρνητικό, οι μαθητές/εκπαιδευτικοί λαμβάνουν σχετική βεβαίωση από το σημείο εξέτασης και επιστρέφουν στο σχολείο.

         Σας εφιστούμε την προσοχή στο θέμα της έγκαιρης παραλαβής των self tests από τα φαρμακεία, ώστε να μπορείτε όλοι να το προμηθευτείτε χωρίς καθυστέρηση.

Καλή δύναμη και καλό ξεκίνημα σε όλους

Σχετικά με dzaxar

καθηγήτρια μαθηματικών


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Ανακοινώσεις- Νέα. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.