«Η Μουσική ενώνει – Η Αγάπη θεραπεύει»

Μουσικό Σχολείο Αργολίδας: «Η Μουσική ενώνει – Η Αγάπη θεραπεύει»

n

Το Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2025 το Μουσικό Σχολείο Αργολίδας, στηρίζοντας και προωθώντας την αξία και τη σημασία του ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ, μετά από πρόσκληση του Δήμου Ναυπλιέων, συμμετείχε στις εκδηλώσεις για τη βράβευση του αθλητή Σταύρου Σμυρλή καθώς και του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική ασθένεια “ΦΛΟΓΑ”, με μια συναυλία αγάπης και αλληλεγγύης.

Με το μήνυμα «Η μουσική ενώνει – Η αγάπη θεραπεύει», οι μαθητές και οι μαθήτριες του Συνόλου Παραδοσιακής Μουσικής του ΜΣΑ ένωσαν τις φωνές τους και τα μουσικά τους όργανα σε ένα πρόγραμμα γεμάτο συναίσθημα, ελπίδα και ανθρωπιά, προσφέροντας ένα ταξίδι στη μουσική που εμπνέει και συγκινεί.

Η εκδήλωση αυτή αποτελεί για το Μουσικό Σχολείο Αργολίδας μια πράξη προσφοράς και κοινωνικής ευαισθησίας — μια υπενθύμιση ότι η μουσική μπορεί να γίνει γέφυρα αγάπης και αλληλεγγύης.

Στο πλαίσιο της προώθησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της αλληλεγγύης και της ενεργού πολιτειότητας, αξίες που αποτελούν θεμέλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Μουσικό Σχολείο Αργολίδας συμμετείχε το Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2025, μετά από πρόσκληση του Δήμου Ναυπλιέων, σε εκδηλώσεις αφιερωμένες στην κοινωνική προσφορά και τον εθελοντισμό.
Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Συνόλου Παραδοσιακής Μουσικής τίμησαν, μέσα από μια συναυλία αγάπης και αλληλεγγύης, τον αθλητή Σταύρο Σμυρλή και τον Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «ΦΛΟΓΑ», αναδεικνύοντας το δικαίωμα στην υγεία, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τη σημασία της κοινωνικής συνοχής.
Με το μήνυμα «Η μουσική ενώνει – Η αγάπη θεραπεύει», οι μαθητές απέδειξαν έμπρακτα ότι η εκπαίδευση μπορεί να καλλιεργεί την ενσυναίσθηση, τον σεβασμό και τη συλλογική ευθύνη, ενισχύοντας τον ρόλο των νέων ως ενεργών Ευρωπαίων πολιτών.
Η δράση αυτή εντάσσεται στη φιλοσοφία των Σχολείων Πρέσβεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (EPAS), προβάλλοντας τη δύναμη του πολιτισμού ως μέσου υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και προαγωγής των ευρωπαϊκών αξιών.

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί:

Δημήτρης Ζαχαρίου- μαέστρος,
Βασίλης Αθανασιάς,
Γιάννης Γκραίκος,
Φάνης Κουσιουνέλος.

Ο Σταύρος Σμυρλής κολύμπησε από το Ναύπλιο στις Σπέτσες, μια απόσταση περίπου 100 χιλιομέτρων, με σκοπό να συγκεντρώσει χρήματα για φιλανθρωπικό σκοπό.

Ο δημοτικός υπάλληλος, Σταύρος Σμυρλής, αγωνίζεται για τη “Φλόγα”, το Σωματείο που στηρίζει τα παιδιά με νεοπλασματικές ασθένειες, καθώς και τους γονείς τους. 
Το εγχείρημα του Σταύρου Σμυρλή ξεκίνησε στις 19 Σεπτεμβρίου 2025 και ολοκληρώθηκε το Σάββατο 4 Οκτωβρίου με ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες.

Σχετικά με dzaxar

καθηγήτρια μαθηματικών


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Ανακοινώσεις- Νέα. Ετικέτες: , , , , , , , , , , , , , , . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.