Moodle

Περί Moodle

Το Moodle είναι ένα λογισμικό πακέτο για την παραγωγή μαθημάτων στο διαδίκτυο και ιστοχώρων. Είναι ένα υπό ανάπτυξη project σχεδιασμένο για να υποστηρίζει το εκπαιδευτικό πλαίσιο του κοινωνικού κονστρακτιονισμού.

Το Moodle παρέχεται ελεύθερα ως Λογισμικό Ανοιχτού Κώδικα (υπό τους όρους της άδειας GNU Public License). Αυτό σημαίνει ότι βασικά το Moodle έχει πνευματικά δικαιώματα. Σας επιτρέπετε να αντιγράφετε, χρησιμοποιείτε και να διαφοροποιείτε το Moodle με το δεδομένο ότι συμφωνείτε στο: να παρέχετε τον πηγαίο κώδικα στους άλλους, να μη διαφοροποιείτε ή αφαιρείτε την αρχική άδεια και πνευματικά δικαιώματα και να εφαρμόζετε την ίδια άδεια σε όλες τις παρα;γόμενες εργασίες. Διαβάστε την άδεια για πλήρεις λεπτομέρειες και επικοινωνήστε απευθείας με τον υπεύθυνο των πνευματικών δικαιωμάτων αν έχετε κάποια απορία.

Το Moodle μπορεί να εγκατασταθεί σε οποιοδήποτε υπολογιστή μπορεί να τρέξει PHP και να μπορεί να υποστηρίξει μια βάση δεδομένων τύπου SQL (για παράδειγμα MySQL). Μπορεί να τρέξει κάτω από Windows και Max λειτουργικά συστήματα καθώς και σε πολλές εκδοχές του Linux (για παράδειγμα Red Hat ή Debian GNU). Υπάρχουν πολλοί εξειδικευμένοι Συνεργάτες Moodle να σας βοηθήσουν, ακόμα και να προσφέρουν φιλοξενία για το site σας.

Η λέξη Moodle ήταν στην αρχή ακρωνύμιο του Modular Object-Oriented Dynamic Learning Environment (Αρθρωτό Αντικειμενοστραφές Δυναμικό περιβάλλον Μάθησης), που είναι πολύ χρήσιμο για τους προγραμματιστές και τους θεωρητικούς της εκπαίδευσης. Είναι επίσης ένα ρήμα που περιγράφει τη διαδικασία της τεμπέλικης ελικοειδούς κίνησης μέσα σε κάτι, το να κάνεις πράγματα όπως νομίζεις εσύ ότι πρέπει να τα κάνεις, ένας διασκεδαστικός πειραματισμός που συχνά οδηγεί στη διορατικότητα και στη δημιουργικότητα. Έτσι ανταποκρίνεται και στον τρόπο που το Moodle αναπτύχθηκε και στον τρόπο που ο εκπαιδευτής ή ο μαθητής μπορούν να προσεγγίσουν τη διδασκαλία ή τη μάθηση σε ένα online μάθημα. Οποιοσδήποτε χρησιμοποιεί το Moodle είναι ένας Moodler.

Ελάτε να moodlάρουμε !

Πρακτικός Οδηγός Χρήσης για τον Εκπαιδευτή τη Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου

Συνοπτικός Οδηγός Χρήσης του Moodle για τον καθηγητή

Οδηγίες χρήσης της πλατφόρμας μαθημάτων Moodle.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση