ΠΡΩΤΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΜΟΥΡΙΚΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟ 1ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΟΥΡΙΚΙΟΥ!

0

Συγγραφέας: ΓΟΥΛΑ ΜΑΡΙΑ | Κατηγορία ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ | , στις 06-11-2020

Η Δυτική Μακεδονία για ακόμη μια χρονιά με πολλές πρωτιές στη ρομποτική!

1ο Νηπιαγωγείο Μουρικίου με την κ. Ευγενία Κατσάλη και τα υπέροχα νήπια και προνήπια! Τίτλος έργου: SAVE ME……STEAM

1ο Δημοτικό Σχολείο Μουρικίου με τις κ. Γούλα Μαρία,  κ.  Μαυροπούλου Γενοβέφα  και  τους απίθανους μαθητές της Β΄ και Γ΄  Δημοτικού ! Τίτλος έργου: Διόσκουροι

Ο όμιλος ρομποτικής Μικροί Χάκερ του Πειραματικού σχολείου Φλώρινας με τον κ. Γιάννη Αρβανιτάκη! Τίτλος έργου: Enviroment-gets-social.

Πρώτευσαν σε νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια στον πανελλήνιο διαγωνισμό  Εκπαιδευτικής Ρομποτικής της ΕΛΛΑΚ!

Στα  project  ΣΤΕΑΜ που υλοποιήσαμε,  πρωταγωνιστές είναι οι μαθητές/τριες! Εργάστηκαν με βιωματικό, παιγνιώδη κι επιστημονικό τρόπο. Από τη σύλληψη της ιδέας ως την ολοκλήρωση της πρότασης. Στόχος, να συμβάλουν στην αντιμετώπιση του προβλήματος της Κλιματικής Αλλαγής που αντιμετωπίζει ο πλανήτης Γη με τη χρήση της τεχνολογίας, ρομποτικές κατασκευές και δημιουργία κώδικα σε προγραμματιστικά περιβάλλοντα. Κατάφεραν να επιλύσουν πραγματικά προβλήματα . Οι προτάσεις τους μπορούν να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής στον πλανήτη μας.

Συμπαραστάτες σε κάθε προσπάθεια και πρωτοβουλία είναι οι γονείς των μαθητών/τριών μας.

Καθοριστικό ρόλο στην υλοποίηση των προγραμμάτων διαδραμάτισαν οι  τοπικές επιχειρήσεις με την άριστη συνεργασία τους: “Ζωοτροφές Αναρράχης” του κ. Μυλωνά Βελισσάριου και “Διοσκουρίδης” /Εργοστάσιο Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών του κ. Τζιμίκα Στέργιου.

Μπορείτε να δείτε τα Αποτελέσματα και τις αξιόλογες εργασίες όλων των ομάδων που διακρίθηκαν στον σύνδεσμο που ακολουθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση