Υπενθύμιση για πρόσκληση στρατεύσιμου προσωπικούΛήψη αρχείου

Πανελλήνιες 2020-21, Εξέταση των υποψηφίων με αναπηρία και με ειδικές εκπαιδευτικέςΛήψη αρχείου

AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΗΣ ΔΔΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με την ΚΥΑ Δ1α/Γ.Π.οικ. 12639 (ΦΕΚ 793/Β/27-2-21) η Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου εντάχθηκε σε επίπεδο αυξημένου κινδύνου,από τη Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021 και ώρα 6:00. Με βάση την απόφαση αυτή οι σχολικές μονάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Π.Ε. Ηρακλείου, κατά το διάστημα από τη Δευτέρα 01/03/2021 μέχρι και την Παρασκευή 06/03/2021, θα λειτουργήσουν ως εξής:

–  ΓΕΛ, ΕΠΑΛ και Γυμνάσια με Λυκειακές τάξεις θα λειτουργήσουν με τηλεκπαίδευση.

– Γυμνάσια και σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων θα λειτουργήσουν διά ζώσης.

Απόφαση περί διακοπής λειτουργίας των σχολείων την 16 και 17 Φεβρουαρίου 2021Λήψη αρχείου

Σύμφωνα με την παραπάνω οδηγία το σχολείο θα λειτουργήσει με τηλεκπαίδευση και οι ώρες μαθημάτων που θα ισχύσουν είναι:

ΩΡΕΣ  ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ  ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ  ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ  ΛΥΚΕΙΟΥ ΜΕΛΕΣΩΝ

1η:  08.20 – 09.00

2η:  09.10 – 09.50

3η:  10.00 – 10.40

4η:  10.50 – 11.30

5η:  11.40 – 12.20

6η:  12.30 – 13.10

7η:  13.20 – 14.00

Όλοι οι μαθητές θα πρέπει να συνδεθούν στην ψηφιακή τάξη του καθηγητή τους την αντίστοιχη ώρα και σύμφωνα με το ωρολόγιο πρόγραμμα που είχε το σχολείο μέχρι και σήμερα.

Ενημέρωση για τη λειτουργία του σχολείου, δεδομένων των περιστατικών Covid στην περιοχή μας

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες, αγαπητοί μαθήτριες και μαθητές,

δεδομένου ότι έχουν επιβεβαιωθεί δύο κρούσματα μαθητών που φοιτούν στο Δημοτικό Σχολείο Αγίων Παρασκιών και στο Γυμνάσιο Μελεσών και κατόπιν επικοινωνίας του Δ/ντή του σχολείου κ.Ν. Δρακάκη με τον προϊστάμενο της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας και με το Δήμαρχο Αρχανών Αστερουσίων,  τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ και τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας σας ενημερώνουμε ότι:

α) Στο σχολείο μας δεν υπάρχει επιβεβαιωμένο ή ύποπτο κρούσμα Covid-19, ούτε σε μαθητές ούτε σε εκπαιδευτικούς.

β) Την Κυριακή 7/2/2021 θα γίνει γενική απολύμανση όλων των χώρων του Γυμνασίου και Λυκείου Μελεσών.

γ) Επειδή έχουν επιβεβαιωθεί δύο κρούσματα μαθητών από το Αστρίτσι, που φοιτούν στο Δημοτικό σχολείο Αγίων Παρασκιών και στο Γυμνάσιο Μελεσών, οι μαθητές του Λυκείου που διαμένουν στο Αστρίτσι και στο Αλάγνι θα μπουν σε προληπτική καραντίνα 14 ημερών από τη Δευτέρα 8/2/2021, λόγω του ότι μεταφερόταν με το ίδιο σχολικό λεωφορείο με τα δύο προαναφερόμενα κρούσματα.

δ) Τα παιδιά από το Αστρίτσι και το Αλάγνι θα ενημερώνονται και προσωπικά στο τηλέφωνό τους από το σχολείο.

ε) Για όλους τους υπόλοιπους μαθητές και μαθήτριες το σχολείο λειτουργεί κανονικά, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας που προβλέπονται.

στ) Σας ενημερώνουμε ότι στον σύνδεσμο https://edu.testing.gov.gr/#/ μπορούν, όσοι μαθητές το επιθυμούν, να δηλώνουν τη συμμετοχή τους για τεστ κορωνοϊού χρησιμοποιώντας τους κωδικούς τους στο σχολικό δίκτυο (e-class, e-me).

 

Σχετικά με τις όποιες εξελίξεις υπάρξουν, το σχολείο θα σας ενημερώνει έγκαιρα και έγκυρα!

Ο Διευθυντής του ΓΕΛ Μελεσών

Ν. Δρακάκης (τηλ. 6944360066)

Άνοιγμα Σχολείου 1/2/2021

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

μετά από πολύ καιρό το σχολείο μας τη Δευτέρα , 1η Φεβρουαρίου, ξανά ανοίγει τις πόρτες του και επανεκκινεί τις λειτουργίες του.

Για όλη αυτή την περίοδο της εξ αποστάσεως εκπαίδευση, τα θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους σας για τη συνεργασία και την κατανόησή σας. Θα θέλαμε επίσης να συγχαρούμε τα παιδιά σας για την πολύ μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν και που συνεχίζουν να καταβάλλουν, βάλλοντας σε μία πρωτόγνωρη προσπάθεια όλων μας, σε πολύ αντίξοες συνθήκες.

Ξεκινάμε τη Δευτέρα, ευχόμενοι τα σχολεία να παραμείνουν ανοιχτά για το υπόλοιπο του σχολικού έτους. Στο μέτρο που εξαρτάται από εμάς τους καθηγητές και τη διεύθυνση του σχολείου, θα θέλαμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι έχουμε κάνει και θα εξακολουθήσουμε να κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για την ασφάλεια των παιδιών σας και των οικογενειών σας. Οι μαθητές και οι μαθήτριες μας θα ενημερωθούν σχετικά τις πρώτες ώρες της Δευτέρας.

Επίσης σας ενημερώνουμε και από εδώ, ότι παρά τις δύσκολες συνθήκες όλοι οι καθηγητές έχουν καταθέσει βαθμολογία πρώτου τετραμήνου την οποία θα παραλάβετε προσεχώς.

Προσβλέπουμε σε μία καλή και ομαλή συνέχεια της σχολικής χρονιάς, με υγεία για όλους, Καλή δύναμη και καλή συνεργασία.

Οι καθηγητές και η διεύθυνσή του ΓΕΛ Μελεσων.

Νέο Πρόγραμμα από 18/1/2021Λήψη αρχείου

Υποβολή μόνο από μαθητές της Αίτησης–Δήλωσης για συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις των ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ έτους 2021

Για φέτος, ΜΟΝΟ οι μαθητές θα υποβάλουν την Αίτηση-Δήλωση στην προθεσμία από την Τετάρτη 25 ως και τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου. Οι απόφοιτοι θα υποβάλουν την Αίτηση-Δήλωση σε προθεσμία που θα οριστεί και θα ανακοινωθεί σε επόμενο στάδιο.

Λόγω των έκτακτων υγειονομικών συνθηκών, φέτος διαφοροποιείται η υποβολή της Αίτησης-Δήλωσης (Α-Δ) και η διαδικασία θα γίνει ηλεκτρονικά, εξ αποστάσεως και με απλά βήματα. Η Αίτηση– Δήλωση αποστέλλεται με mail από τους μαθητές στο Λύκειό τους και καταχωρίζεται ηλεκτρονικά στα Λύκεια.

Αρχικά, ο μαθητής θα βρει στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας www.minedu.gov.gr, στο σύνδεσμο ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, ή στην ιστοσελίδα του Λυκείου του, αναρτημένο το υπόδειγμα της Α-Δ, το κατεβάζει και αποθηκεύει το αρχείο της Αίτησης–Δήλωσης στον υπολογιστή του. Στη συνέχεια το συμπληρώνει (μόνο τα γκρι στοιχεία) με όποιο πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου διαθέτει. Τέλος το αποστέλλει συμπληρωμένο ηλεκτρονικά (με email) για ηλεκτρονική καταχώριση, μέσα στην προβλεπόμενη προθεσμία (25 με 30 Νοεμβρίου 2020) στο Λύκειο που φοιτά. Σε περίπτωση που κάποιος μαθητής θελήσει εντός του διαστήματος υποβολής της Α-Δ, να τροποποιήσει την Α-Δ που υπέβαλε, τότε θα πρέπει να στείλει νέα Α-Δ με την ένδειξη «ΝΕΑ ΑΙΤΗΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ» με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, ζητώντας την τροποποίηση της προηγούμενης. Σε επόμενο στάδιο και με νεότερες οδηγίες, ο/η μαθητής/τρια θα ελέγξει την ορθότητα των στοιχείων και ότι αυτά πράγματι ανταποκρίνονται στις επιθυμίες του, θα υπογράψει και θα παραλάβει ένα αντίγραφο της Α-Δ, το οποίο και θα φυλάξει μέχρι το τέλος των εξετάσεων.

Στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας www.minedu.gov.gr, στο σύνδεσμο ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, αναρτάται το υπόδειγμα της Αίτησης-Δήλωσης και οι σχετικές εγκύκλιοι που περιγράφουν πλήρως τη διαδικασία για κάθε κατηγορία μαθητή (ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ, ημερήσιο ή εσπερινό). Επίσης, αποστέλλονται ήδη στα Λύκεια οι σχετικές εγκύκλιοι με τα αντίστοιχα υποδείγματα της Αίτησης-Δήλωσης.

Οι μαθητές/ριες με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή ειδικές μαθησιακές δυσκολίες υποβάλλουν/αποστέλλουν την Αίτηση-Δήλωση για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις από 25 ως 30 Νοεμβρίου στο Λύκειό τους, χωρίς δικαιολογητικά, όπως όλοι οι μαθητές. Σε μεταγενέστερο χρόνο που θα γνωστοποιηθεί με νεότερη εγκύκλιο από την υπηρεσία μας, αυτοί οι μαθητές θα υποβάλουν στα Λύκειά τους επιπλέον αίτηση η οποία θα εκφράζει την επιθυμία τους για προφορική ή γραπτή εξέταση κατά περίπτωση καθώς και τα σχετικά δικαιολογητικά.

Στην ίδια προθεσμία 25 με 30 Νοεμβρίου οι υποψήφιοι που τυχόν ενδιαφέρονται για τα 3 Μουσικά Τμήματα με την ειδική διαδικασία εισαγωγής (το Τµήµα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστηµίου, το Τµήµα Μουσικής Επιστήµης και Τέχνης του Πανεπιστηµίου Μακεδονίας, και το Τµήµα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστηµίου Ιωαννίνων), εκτός από την Αίτηση-Δήλωση για τις πανελλαδικές εξετάσεις, υποβάλλουν-αποστέλλουν με mail και σχετική Αίτηση-Υπεύθυνη Δήλωση για τα 3 Μουσικά Τμήματα.

ΕΙΔΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ

1. Υποψήφιοι-μαθητές για τις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ

Όλοι οι μαθητές της τελευταίας τάξης των ΓΕΛ που ενδιαφέρονται για πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, υποβάλλουν τη σχετική Α-Δ. Βρίσκουν το υπόδειγμα (Α-Δ ΓΕΛ, 1 σελίδα για υποβολή), και χωρίς δικαιολογητικά το συμπληρώνουν και το αποστέλλουν με email στο Λύκειό τους. Για να το συμπληρώσουν σωστά, καλό είναι να διαβάσουν τις οδηγίες (ΑΡΧΕΙΟ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΕΛ) ή/και τη σχετική εγκύκλιο (ΑΡΧΕΙΟ εγκύκλιος ΓΕΛ).

Όσοι ενδιαφέρονται για τα 3 μουσικά Τμήματα, συμπληρώνουν και αποστέλλουν με email στο Λύκειό τους επιπλέον Α-Δ (Α-Δ ΜΟΥΣΙΚΑ ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ), αφού διαβάσουν και τον κατάλογο μουσικών οργάνων (ΑΡΧΕΙΟ ΜΟΥΣΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ).

Για τη διευκόλυνση των μαθητών, θα γίνει προσπάθεια τα Λύκεια να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά ή με mail με τους μαθητές και να τους ενημερώσουν για τη διαδικασία της Αίτησης-Δήλωσης. Για τυχόν απορίες, οι μαθητές θα απευθύνονται τηλεφωνικά ή με mail στα Λύκειά τους, ενώ τα Λύκεια θα υποστηρίζονται από το Υπουργείο Παιδείας, όπως περιγράφεται στις εγκυκλίους. Σε κάθε περίπτωση σε επόμενο χρονικό στάδιο, θα ελεγχθεί η ορθότητα των στοιχείων και των προτιμήσεων των υποψηφίων και θα αποκατασταθούν τυχόν ελλείψεις ή σφάλματα.

ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ

1. Συνοψίζοντας, όλοι οι μαθητές (ΓΕΛ, ΕΠΑΛ) θα πρέπει 25 με 30 Νοεμβρίου, χωρίς άλλα δικαιολογητικά να στείλουν την Α-Δ (1 σελίδα για υποβολή) στο Λύκειό τους. Αν είναι υποψήφιοι για τα 3 Μουσικά Τμήματα, θα στείλουν την επιπλέον Α-Δ Μουσικά (1 σελίδα για υποβολή).

2. Όσοι υποψήφιοι ενδιαφέρονται για τις Στρατιωτικές Σχολές, τις Αστυνομικές Σχολές, τις Σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, τις Σχολές του Λιμενικού Σώματος και τις Σχολές της Ακαδημίας του Εμπορικού Ναυτικού πρέπει επιπλέον να υποβάλουν αίτηση απευθείας στο Στρατό, στην Αστυνομία, στην Πυροσβεστική, στο Λιμενικό ή στο Εμπορικό Ναυτικό, αργότερα και σε χρονικό διάστημα που θα ορίζεται στις προκηρύξεις που θα εκδώσουν τα αρμόδια Υπουργεία και να κριθούν ικανοί στις προκαταρκτικές εξετάσεις. Οι παραπάνω προκηρύξεις θα διατίθενται από τα Στρατολογικά Γραφεία, τα Αστυνομικά Τμήματα, την Πυροσβεστική και τις κατά τόπους Λιμενικές Αρχές αντίστοιχα.

3. Όσοι υποψήφιοι ενδιαφέρονται για τα ΤΕΦΑΑ και θα συμμετάσχουν φέτος στις πανελλαδικές εξετάσεις, πρέπει υποχρεωτικά να δηλώσουν την επιθυμία τους για τα ΤΕΦΑΑ, ώστε να συμμετάσχουν και στις πρακτικές δοκιμασίες (υγειονομική εξέταση και αγωνίσματα).

4. Όσοι από τους μαθητές της τελευταίας τάξης των ΓΕΛ ή των ΕΠΑΛ εμπίπτουν στην ειδική κατηγορία των υποψηφίων-πασχόντων από σοβαρές παθήσεις (για εισαγωγή στο 5% των θέσεων εισακτέων χωρίς εξετάσεις), θα πρέπει να αποκτήσουν πιστοποιητικό της πάθησής τους από τις αρμόδιες επταμελείς επιτροπές των νοσοκομείων, σύμφωνα με εγκύκλιο που αναμένεται αργότερα. Αυτοί οι μαθητές, εφόσον δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις, δεν υποβάλλουν τώρα Αίτηση-Δήλωση. Αν ωστόσο κάποιος από τους μαθητές/ριες με σοβαρές παθήσεις δεν είναι σίγουρος για τη συμμετοχή του στις πανελλαδικές εξετάσεις, μπορεί να υποβάλει τώρα Αίτηση-Δήλωση και στην πορεία να αποφασίσει αν θα συμμετάσχει ή όχι στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Σύνδεσμοι για όλα τα χρήσιμα αρχεία:

Α-Δ ΓΕΛ 1 σελίδα για υποβολή

Οδηγίες για ΓΕΛ

Α-Δ Μουσικά ΓΕΛ για Υποβολή

Αρχείο Μουσικά Όργανα

Αρχείο εγκύκλιος ΓΕΛ

Πολυτεχνείο 17 Νοέμβρη 2020

«Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος

δεν θα πάψεις ούτε στιγμή ν ́αγωνίζεσαι για την ειρήνη και για το δίκαιο.

Θα βγείς στους δρόμους, θα φωνάξεις, τα χείλια σου θα ματώσουν απ ́τις φωνές

το πρόσωπό σου θα ματώσει από τις σφαίρες-μα ούτε βήμα πίσω.

Κάθε κραυγή σου μια πετριά στα τζάμια των πολεμοκάπηλων

Κάθε χειρονομία σου σα να γκρεμίζει την αδικία.

Και πρόσεξε: μη ξεχαστείς ούτε στιγμή.

…»

ΤΑΣΟΣ ΛΕΙΒΑΔΙΤΗΣ

ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΛΕΓΕΣΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ

Το ΧρονικόΛήψη αρχείου

«Κείνο το βράδυ σώπαιναν οι λύκοι

γιατί ούρλιαζαν οι άνθρωποι»

Μενέλαος Λουντέμης

Το ανέκδοτο φιλμ του Παντελή Βούλγαρη.

«Επτά «πέτρινα» χρόνια μέσα από την κάμερα του Π. Βούλγαρη. Το 37λεπτο ανέκδοτο ντοκιμαντέρ περιέχει πολύτιμο αρχειακό υλικό• από την κηδεία των Γεωργίου Παπανδρέου και Γιώργου Σεφέρη ως τις δίκες του Αλέκου Παναγούλη και άλλων. «Σε αυτό το φιλμ υπάρχει ότι καταφέραμε εμείς που μείναμε στον τόπο» είπε ο σκηνοθέτης, ο οποίος θυμήθηκε ότι την ώρα του πραξικοπήματος του 1967 ο ίδιος συμμετείχε στα γυρίσματα της ταινίας «Κιέριον» του Δήμου Θέου. «Συμμετείχαν όλοι, ο Αγγελόπουλος, η Μαρκετάκη, ο Φέρρης, ο Βαλτινός. Ήταν μια ταινία όμως που άρχισε να φθίνει, γιατί άλλους τους συνέλαβαν και άλλοι φεύγανε».

ΗΜΕΡΕΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΜΕ ΤΟ ΦΑΚΟ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ ΡΕΠΟΡΤΕΡ (ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ 1978)

 

Οδηγίες για την εξ’ αποστάσεως Εκπαίδευση από 9/11/2020

Οι ώρες μαθημάτων που θα ισχύσουν από Δευτέρα 9/11/2020 στο σχολείο μας για την εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση, θα είναι οι εξής:

ΩΡΕΣ  ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ  ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ  ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ  ΛΥΚΕΙΟΥ ΜΕΛΕΣΩΝ

1η:  08.20 – 09.00

2η:  09.10 – 09.50

3η:  10.00 – 10.40

4η:  10.50 – 11.30

5η:  11.40 – 12.20

6η:  12.30 – 13.10

7η:  13.20 – 14.00

Όλοι οι μαθητές θα πρέπει να συνδεθούν στην ψηφιακή τάξη του καθηγητή τους την αντίστοιχη ώρα και σύμφωνα με το ωρολόγιο πρόγραμμα που είχε το σχολείο μέχρι και σήμερα.

Το αρχείο με τους συνδέσμους για τις ψηφιακές τάξεις των καθηγητών του σχολείου μας έχει σταλεί στις ομάδες μαθητών και στα email τους.

Κατά τη σύνδεσή τους οι μαθητές θα πρέπει να εισάγουν ευκρινώς το ονοματεπώνυμό τους και μια διεύθυνση email (όχι απαραίτητα πραγματική)

Τα εξ’ αποστάσεως μαθήματα, για την εύρυθμη λειτουργία τους, αλλά και για λόγους προσωπικών δεδομένων απαγορεύεται να καταγράφονται ή να παρακολουθούνται από άλλα άτομα πέραν του μαθητή.

Σας υπενθυμίζουμε ότι η σύνδεση των μαθητών από οποιαδήποτε συσκευή στο webex είναι δωρεάν. Αν η σύνδεση γίνει από κινητό τηλέφωνο, απαιτούνται ελάχιστα δεδομένα για την έναρξη της σύνδεσης και μετά ο μαθητής δεν θα χρεώνεται.

Η εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αντικαταστήσει το σχολείο. Είναι ένα εργαλείο με το οποίο θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε επαφή, μαθητές και καθηγητές, με την εκπαιδευτική διαδικασία σ’ αυτές τις έκτακτες υγειονομικές συνθήκες. Ευχόμαστε στους μαθητές μας και τις οικογένειές τους να μείνουν υγιείς, και ανυπομονούμε να σας δούμε ξανά όλους στις τάξεις του σχολείου μας!!

Καλή δύναμη και υπομονή σε όλους μας.

Το Ωρολόγιο πρόγραμμα του σχολείου μας:Λήψη αρχείου

 

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων