Αρχική » 2010 » Ιανουάριος

Αρχείο μηνός Ιανουάριος 2010

Ιανουάριος 2010
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Δεκ   Φεβ »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

το πρόγραμμά μας

 Πρόγραμμα από 17-2-2020

Πρόγραμμα από 17-2-2020

Αρχείο

επισκέπτες από 21-3-2012

Λίμνη τώρα

IMG_3636 http://lyk-limnis.eyv.sch.gr/photostream2016/Webcam.jpg

συνάντηση με δύο εκπαιδευτικούς που χρησιμοποιούν τις νέες τεχνολογίες

 

Δηλώσεις  Υπουργού Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννας Διαμαντοπούλου, μετά τη συνάντηση με δύο εκπαιδευτικούς από τη Θεσσαλονίκη που χρησιμοποιούν τις νέες τεχνολογίες και το διαδίκτυο στην εκπαιδευτική διαδικασία

Η κυρία  Προκοπίου και ο κύριος Κολτσάκης  είναι δύο από τους εκατοντάδες  εκπαιδευτικούς στην Ελλάδα, που αποτελούν πρότυπα καινοτομίας, δουλειάς και δημιουργικής παραγωγής. Στην ελληνική εκπαίδευση, στο δημόσιο σχολείο έχουμε ανάγκη από την ανάδειξη τέτοιων θετικών προτύπων.

Και οι δύο, όπως και πολλοί άλλοι, έχουν κάνει  πολύ σπουδαία δουλειά, έχουν δώσει  το χρόνο, την εμπειρία, την ευφυΐα τους για να δημιουργήσουν νέα πράγματα για το σχολείο.

Σήμερα το διαδίκτυο μπορεί να χρησιμοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ώστε να ανοίξει νέους ορίζοντες στους μαθητές, να βοηθήσει τους εκπαιδευτικούς να επικοινωνούν και να ανταλλάσσουν ιδέες μεταξύ τους, να κάνει πιο ευέλικτο και ανοιχτό το σχολείο και να δημιουργήσει καινοτομία και πρότυπα.

Αυτός είναι  ο στόχος του υπουργείου και πολύ γρήγορα θα ανακοινωθεί η πρώτη δράση που θα αφορά το σύνολο των σχολείων και των εκπαιδευτικών που θα λειτουργήσουν προς αυτή την κατεύθυνση. Για να γίνει αυτό, χρειαζόμαστε την καθημερινή βοήθεια και συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς που έχουν εμπειρίες και βιώνουν αυτή την προσπάθεια στην τάξη.

Η επιλογή  των δύο εκπαιδευτικών από  τη Θεσσαλονίκη, μιας φιλολόγου και  ενός φυσικού, αναδεικνύει τη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται και στην Περιφέρεια για να συγκεντρωθούν όλες οι δυνάμεις προς αυτή την κατεύθυνση.

Η πρόσκληση  έχει ένα συμβολικό χαρακτήρα: Την  ανάδειξη θετικών προτύπων στην εκπαίδευση. Είναι πάρα πολλοί οι εκπαιδευτικοί  που παλεύουν καθημερινά για ένα  καλό και δημιουργικό σχολείο. Στόχος μας είναι σε εύλογο χρονικό διάστημα η χώρα μας από 25η που είναι σήμερα στην Ε.Ε. στο χώρο της Κοινωνίας της Πληροφορίας και της χρήσης νέων μέσων, να ανέβει στις πρώτες θέσεις.

Μπορούμε  να το πετύχουμε;

Μπορούμε, γιατί  κάθε φορά που βάζουμε στόχους  ως έθνος, ως πολιτεία μπορούμε να τους πετύχουμε.

Με μια  προϋπόθεση: Τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών  με την καρδιά και την ψυχή τους.

Και σήμερα είμαι πολύ αισιόδοξη ότι αυτές  οι δυνάμεις υπάρχουν.
Δελτίο  Τύπου                                             29/01/2010

Υποβολή αιτήσεων-δηλώσεων των υποψηφίων για συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2010

Υποβολή αιτήσεων-δηλώσεων των  υποψηφίων για  συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2010, από 1 έως 22 Φεβρουαρίου

Από το Υπουργείο Παιδείας Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι οι υποψήφιοι για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2010 των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ – ΟΜΑΔΑ Β΄) για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση πρέπει να υποβάλλουν στο Λύκειό τους σχετική Αίτηση-Δήλωση από 1 έως 22 Φεβρουαρίου.

Υπόχρεοι για την υποβολή της ανάλογης  Αίτησης – Δήλωσης είναι :

Α) οι μαθητές της τελευταίας τάξης των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ)

Β) οι απόφοιτοι που επιθυμούν να λάβουν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ

Γ) οι απόφοιτοι – κάτοχοι βεβαίωσης πρόσβασης των ετών 2008 ή 2009 ημερήσιου ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β΄)  που επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων εισακτέων των ημερησίων ΓΕΛ χωρίς νέα εξέταση για εισαγωγή στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές, στις Σχολές των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού και στα ΤΕΦΑΑ.

Δ) οι μαθητές  της τελευταίας τάξης Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) – ομάδας Β΄. 

Ε) οι απόφοιτοι – κάτοχοι απολυτηρίου ΕΠΑΛ που επιθυμούν να λάβουν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις των ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β΄)

 Η Αίτηση – Δήλωση υποβάλλεται ηλεκτρονικά. Ήδη αναρτήθηκαν τα πέντε κατά περίπτωση υποδείγματα της Αίτησης – Δήλωσης στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας :www.ypepth.gr. Ο υποψήφιος είτε από το διαδίκτυο είτε από το Λύκειό του θα προμηθεύεται την Αίτηση – Δήλωση που αναλογεί στην περίπτωσή του, θα συμπληρώνει όλα τα απαραίτητα στοιχεία για τη συμμετοχή του στις πανελλαδικές εξετάσεις σύμφωνα και με τις οδηγίες που αναγράφονται στην Αίτηση – Δήλωση και θα προσέρχεται στο Λύκειό του, όπου θα την υποβάλει ηλεκτρονικά. Ειδικότερα :

Α) οι μαθητές της  τελευταίας τάξης  των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ)  υποβάλλουν την Αίτηση – Δήλωση (ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ 1), στο Λύκειο που φοιτούν χωρίς δικαιολογητικά. Επισημαίνεται ότι οι υποψήφιοι αυτοί με την Αίτηση – Δήλωση, πλην των άλλων, θα πρέπει να δηλώσουν και το δεύτερο μάθημα Γενικής Παιδείας, καθώς επίσης και το μάθημα επιλογής «Αρχές Οικονομικής Θεωρίας», αν επιθυμούν να το εξεταστούν πανελλαδικά.

Β) οι απόφοιτοι προηγουμένων ετών που επιθυμούν να λάβουν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ  υποβάλλουν την Αίτηση – Δήλωση (ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ 2) στο Λύκειο αποφοίτησης ή στο πλησιέστερο στην κατοικία τους. Μαζί με την Αίτηση – Δήλωση συνυποβάλλουν:

i) αντίγραφο του απολυτηρίου τους ή ισότιμου τίτλου άλλου σχολείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Στην περίπτωση που ο τίτλος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έχει εκδοθεί από ξένο Σχολείο που λειτουργεί στο εξωτερικό συνυποβάλλεται βεβαίωση της οικείας εκπαιδευτικής ή διπλωματικής αρχής της Χώρας της οποίας το πρόγραμμα σπουδών ακολουθεί το συγκεκριμένο Σχολείο, από την οποία να προκύπτει ότι ο συγκεκριμένος τίτλος δίδει τη δυνατότητα εισαγωγής σε Πανεπιστήμια της Χώρας αυτής. Στην περίπτωση που ο τίτλος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έχει εκδοθεί από ξένο Σχολείο που λειτουργεί στην Ελλάδα, εκτός των ανωτέρω, συνυποβάλλεται επιπλέον βεβαίωση της οικείας Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τη νόμιμη λειτουργία του Σχολείου αυτού στην Ελλάδα,           

ii) την πρωτότυπη «ΒΕΒΑΙΩΣΗ» πρόσβασης που κατέχουν από προηγούμενο έτος. Αν δεν είναι κάτοχοι «ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ» πρόσβασης, υποβάλλουν σχετική υπεύθυνη δήλωση.

Γ) οι απόφοιτοι –  κάτοχοι βεβαίωσης  πρόσβασης των ετών 2008 ή 2009 ημερήσιου ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β΄)  που επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων εισακτέων των ημερησίων ΓΕΛ χωρίς νέα εξέταση για τις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές, τις Σχολές των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού και τα ΤΕΦΑΑ υποβάλλουν την Αίτηση – Δήλωση (ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ 3), χωρίς δικαιολογητικά στο Λύκειο αποφοίτησης ή στο πλησιέστερο στην κατοικία τους.

Δ) οι μαθητές  της τελευταίας τάξης   ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β΄)  υποβάλλουν ΜΟΝΟ την Αίτηση – Δήλωση (ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ 4), χωρίς δικαιολογητικά στο σχολείο τους.

Ε) οι απόφοιτοι–κάτοχοι απολυτηρίου ΕΠΑΛ προηγουμένων ετών που επιθυμούν να λάβουν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις των ΕΠΑΛ      (ΟΜΑΔΑ Β΄)  υποβάλλουν την Αίτηση – Δήλωση (ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ 5), στο ΕΠΑΛ αποφοίτησης ή στο πλησιέστερο στην κατοικία τους. Μαζί με την Αίτηση – Δήλωση συνυποβάλλουν:

i) αντίγραφο του απολυτηρίου τους

ii) την πρωτότυπη «ΒΕΒΑΙΩΣΗ» πρόσβασης που κατέχουν από προηγούμενο έτος. Αν δεν είναι κάτοχοι «ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ» πρόσβασης, υποβάλλουν σχετική υπεύθυνη δήλωση.

Από το Υπουργείο  Παιδείας αποστέλλεται προς τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σχετική εγκύκλιος για τη συμπλήρωση των Αιτήσεων – Δηλώσεων και τα πέντε (5) υποδείγματα της Αίτησης- Δήλωσης με αναλυτικές οδηγίες και πληροφορίες.

Επισημαίνεται ότι η ανωτέρω  προθεσμία 1 – 22 Φεβρουαρίου είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της δεν γίνεται δεκτή καμία Αίτηση-Δήλωση. 

Τέλος, υπενθυμίζεται  ότι οι ως άνω  υποψήφιοι ΓΕΛ  και ΕΠΑΛ -ΟΜΑΔΑ Β΄ (μαθητές και  απόφοιτοι)  με αναπηρία και ειδικές  εκπαιδευτικές ανάγκες που εξετάζονται  σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία  προφορικά ή γραπτά κατά  περίπτωση,  πρέπει ως τις 22 Φεβρουαρίου να υποβάλουν και σχετική αίτηση με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στο Λύκειό τους. 

εξέταση μαθητών με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες

……………………………………..

Καθορίζουμε τον τρόπο εξέτασης των μαθητών με
αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ως ακο−
λούθως:

1. Οι μαθητές με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές
ανάγκες που αναφέρονται στο ν. 3699/2008 (ΦΕΚ 199 τ.
Α΄) εξετάζονται προφορικά ή γραπτά, κατά περίπτωση,
ανάλογα με τις δυνατότητές τους. Ειδικότερα:
α) Εξετάζονται προφορικά κατόπιν αίτησής τους οι
μαθητές που αδυνατούν να υποστούν γραπτή εξέταση
επειδή:
ι) είναι τυφλοί, σύμφωνα με τον ν. 958/1979 (ΦΕΚ 191 Α΄)
ή έχουν ποσοστό αναπηρίας στην όρασή τους τουλά−
χιστον 67% ή είναι αμβλύωπες με ποσοστό αναπηρίας
στην όρασή τους τουλάχιστον 67%,
ιι) έχουν κινητική αναπηρία τουλάχιστον 67% μόνιμη
ή προσωρινή, που συνδέεται με τα άνω άκρα,
ιιι) πάσχουν από σπαστικότητα των άνω άκρων,
ιν) πάσχουν από κάταγμα ή άλλη προσωρινή βλάβη
των άνω άκρων που καθιστά αδύνατη τη χρήση τους
για γραφή,
ν) παρουσιάζουν ειδικές μαθησιακές δυσκολίες όπως
δυσλεξία, δυσγραφία, δυσαριθμησία, δυσαναγνωσία, δυ−
σορθογραφία. Όταν ο μαθητής της περίπτωσης αυτής
επιθυμεί να απαντήσει και γραπτά σε κάποια ερωτήμα−
τα, αυτά αξιολογούνται κατά τη βαθμολόγηση.
Η σχετική αίτηση υποβάλλεται στο Λύκειό τους συ−
νοδευόμενη από τη γνωμάτευση σύμφωνα με το ισχύον
κάθε φορά σύστημα πιστοποίησης αναπηρίας της οικείας
υγειονομικής επιτροπής για τις περιπτώσεις ι έως ιν, από
την οποία να προκύπτει ότι η επίδοσή τους στα μαθήματα
δεν είναι δυνατόν να ελεγχθεί με γραπτές εξετάσεις. Για
την περίπτωση ν απαιτείται γνωμάτευση από τα οικεία
Κέντρα Διαφοροδιάγνωσης, Διάγνωσης και Υποστήριξης
Ειδικών Εκπαιδευτικών Αναγκών (ΚΕΔΔΥ), που λειτουρ−
γούν στις έδρες των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων και
των Νομαρχιακών Διαμερισμάτων της παραγράφου 2 του
άρθρου 12 του ν. 3699/2008 ή από τα πιστοποιημένα από
το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευ−
μάτων Ιατροπαιδαγωγικά Κέντρα (ΙΠΔ), στην οποία θα
αναγράφεται η ειδική μαθησιακή δυσκολία του μαθητή,
καθώς και ο χρόνος επαναξιολόγησής του.

ΦΕΚ Αρ. Φύλλου 2544

———————————–

για τον υπολογισμό του Γενικού Βαθμού Πρόσβασης

«Στις περιπτώσεις που κατά τον υπολογισμό του
Γενικού Βαθμού Πρόσβασης προκύπτουν περισσότερα
των δύο δεκαδικά ψηφία τότε, αν το τρίτο δεκαδικό
ψηφίο είναι ίσο ή μεγαλύτερο του πέντε (5), το δεύτερο
δεκαδικό ψηφίο προσαυξάνεται στο αμέσως επόμενο
παραλειπομένων των λοιπών, αν είναι μικρότερο του
πέντε (5), παραλείπονται όλα τα υπόλοιπα πλην του δεύ−
τερου δεκαδικά ψηφία. Στις περιπτώσεις που κατά τον
υπολογισμό του Βαθμού Πρόσβασης μαθήματος προ−
κύπτουν περισσότερα του ενός δεκαδικά ψηφία τότε,
αν το δεύτερο δεκαδικό ψηφίο είναι ίσο ή μεγαλύτερο
του πέντε (5), το πρώτο δεκαδικό ψηφίο προσαυξάνεται
στο αμέσως επόμενο παραλειπομένων των λοιπών, αν
είναι μικρότερο του πέντε (5), παραλείπονται όλα τα
υπόλοιπα πλην του πρώτου δεκαδικά ψηφία.»
ΦΕΚ Αρ. Φύλλου 2441

Υποβολή αιτήσεων για τις εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού ΓλωσσομάθειαςΥποβολή αιτήσεων για τις εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας


Οι αιτήσεις για συμμετοχή στις Εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας Μαΐου 2010 θα υποβάλλονται από τις 25 Ιανουαρίου έως και 12 Φεβρουαρίου 2010 στην επιτροπή συγκέντρωσης και ελέγχου δικαιολογητικών του Ν. Ευβοίας, στη Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης Ν. Ευβοίας, Κριεζή 16, 2ος όρ., Χαλκίδα.

Δ/ΝΣΗ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

επικοινωνία με το Γενικό Λύκειο Λίμνης

τηλέφωνα:
2227032430
2227032464
——–
φαξ:
2227032028
————–
email:

—mail@lyk-limnis.eyv.sch.gr—

—lykeiolimnis@gmail.com—

————
ταχυδρομική διεύθυνση:
Λίμνη Ευβοίας
34005

Translate

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων