Αρχική » 2014 » Απρίλιος

Αρχείο μηνός Απρίλιος 2014

Απρίλιος 2014
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Ιστορικό

οι μαθητές για την επίσκεψη στα μεταλλεία της περιοχής μας

κακαβος

  • Κατά τη γνώμη μου , η εκδρομή στον Κάκκαβο ήταν μια εποικοδομητική ,γεμάτη αλλά και ξεκούραστη εκδρομή.Το μέρος αυτό είναι λίγα χιλιόμετρα μακριά από το χωριό μας κι όμως δεν το είχαμε επισκεφτεί ποτέ πριν.Με αυτή την εκδρομή μάθαμε πολλές και χρήσιμες πληροφορίες για την ευρύτερη περιοχή που σίγουρα θα μας χρειαστούν .Περάσαμε πολύ όμορφα και ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία για εμάς!!!!!
  • Στην εκδρομή π πήγαμε μ άρεσε ο τρόπος διαλογής του λευκόλιθου στο γερορεμα.
  • Μου άρεσε πάρα πολύ η εκδρομή αυτή και μου έκανε μεγάλη εντύπωση τα τοπίο,η καταγάλανες λίμνες και ο σχηματισμός των βουνών,επίσης μου άρεσαν οι εικόνες που έβλεπα γύρω μου και η φύση και όλη γενικά η ξενάγηση!
  • Η εκδρομή στους μεταλλευτικούς χώρους του Κακκάβου,στη σκάλα εκφόρτωσης στο Κυμάσι και στο Γερόρεμα ήταν μια εμπειρία πρωτόγνωρη για τους περισσότερους απο τους συμμαθητές μου αλλά και για εμένα.Μείναμε έκπληκτοι απο τις ομορφιές του τόπου μας.Αυτούς τους χώρους κοσμούν 13 πανέμορφες λίμνες οι οποιες έγιναν με το πέρασμα του χρόνου.Στο χώρο του Γερορέματος είδαμε εγκαταστάσεις της εταιρίας ΤΕΡΝΑ. Παρακολουθήσαμε την εργασία των γυναικών,η οποια είναι πολύ δύσκολη,με επιπτώσεις και σωματικές αλλά και ψυχολογικές.Τέλος,οι υπάλληλοι της ΤΕΡΝΑ μας έδωσαν πορτοκαλάδες και ένα πουγκί με 2 λευκόλιθους.-Γεωργιάννα Ματσούκα
  • Η εκδρομή που πραγματοποιηθηκε στον κακαβο, κυμασι και γερορεμα ήταν ενδιαφέρουσα..στον κακαβο εντυπωσιαστηκα απο τις λίμνες που υπήρχαν εκεί…στο γερορεμα με εντυπωσίασε η χειροδιαλογη του λευκόλιθου
Φωτογραφίες Έλενας Ζαχαράκη από τα μεταλλεία
Φωτογραφίες Ματσούκα Γεωργιάννας από τα μεταλλεία

vasxatz

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Ήταν μια πολύ όμορφη εκδρομή..! Το σίγουρο είναι ότι κερδίσαμε μια όμορφη εμπειρία!

Tο ΓΕΛ Λίμνης και ο Λευκόλιθος

Το Σχολείο μας από το 1996 εγκαινίασε μια σειρά εκδηλώσεων, πρωτοβουλιών και εκδόσεων σχετικά με το Κεφάλαιο Λευκόλιθος στη Βόρεια Εύβοια. Φέτος, 4 Απριλίου 2014, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά μαθητές του Λυκείου μας εστιάζουν το ενδιαφέρον τους στη μεταλλευτική παρακαταθήκη του Δήμου μας. Μαθητές από την Α΄και Β΄Λυκείου ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις και τα ανοικτά ορυχεία του Κακκάβου (Κ1,Κ2, Μωραϊτης), στους Φούρνους, στο Κυμάσι και στο σύγχρονο, εν ενεργεία και υπό ανάπτυξη, εργοτάξιο του Γερορρέματος. Τα παιδιά αποκόμισαν μια ολοκληρωμένη εικόνα για το παρελθόν και το μέλλον του μεγαλύτερου πλουτοπαραγωγικού παράγοντα της περιοχής τα τελευταία 170 χρόνια και μπορούν να διαμορφώνουν πλέον τη δική τους εκτίμηση. Θερμές ευχαριστίες προς τον κ. Γεώργιαννη Ζήση, Υπεύθυνο εξορύξεων της Εταιρείας ΤΕΡΝΑ Α.Ε., για την αδιάλειπτη και άρτια ξενάγηση και ενημέρωσή του, προς την Εταιρεία και τους εργαζομένους της για τη φιλοξενία τους και προς τον κ. Λιαγκάκη, οποίος με το 4χ4 λεωφορείο του και το φιλότιμό του έκανε εφικτή την προσέγγισή μας σε χώρους απροσπέλαστους και άβατους.

                                                                        Ο Δ/ντής του ΓΕΛ Λίμνης

                                                                          Δρ. Παλάντζας Ιωάννης

φωτογραφίες από την επίσκεψη:
ΕΠΙΣΚΕΨΗ στις περιοχές του λευκολίθου 2014-04-03

Επικοινωνία με το Γενικό Λύκειο Λίμνης

Τηλέφωνα:
2227032430
2227032464
——–
Fax:
2227032028
————–
email:

—mail@lyk-limnis.eyv.sch.gr—

————
Tαχυδρομική Διεύθυνση:
Λίμνη Ευβοίας
34005

Translate

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση