Αρχική » 2011 » Απρίλιος

Αρχείο μηνός Απρίλιος 2011

Απρίλιος 2011
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Ιστορικό

Κυκλοφόρησε η εγκύκλιος-2011 για τις Στρατιωτικές σχολές

επειδή ήρθε στο σχολείο μετά το τέλος των μαθημάτων και ο το κλείσιμο του σχολείου για το Πάσχα, μπορείτε να τη βρείτε  εδώ:

edyetha_11

Εντυπώσεις μαθητών από την επίσκεψη στο Χημικό της Αθήνας

Τερέζα Λιάκου:Στην εκδρομή που πραγματοποιήθηκε στις 11/04/2011 στο εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο,στο τμήμα Χημείας,ζήσαμε μια από τις πιο όμορφες εμπειρίες της ζωής μας.Ο Dr. Peter Whoters ήταν πολύ καλός και φιλικός μαζί μας.Τα πειράματα που μας έδειξε (τα οποία μου έκαναν μεγάλη εντύπωση) με τίτλο ” just add water ” ήταν όντως ” εκρηκτικά ” και ενδιαφέροντα.Τέλος στο αμφιθέατρο νιώσαμε και εμείς , έστω και για δύο ώρες φοιτητές ! !

Θαλασσινού Ελένη :Στη μονοήμερη εκδρομή που πήγαμε στις 11/4/2011 επισκεφθήκαμε το Πανεπιστήμιο Αθηνών στο Τμήμα Χημείας.Εκεί ο καθηγητής Dr. Peter Whoters μας έδειξε διάφορα πειράματα σχετικά με το νερό,όπου εκεί βγάλαμε και πολλές φωτογραφίες μαζί του.Μετά από το Χημείο μας πήγαν στο γεωλογικό μουσείο όπου είδαμε πολύτιμους λίθους οι οποίοι ήταν παράξενοι και ωραίοι.

Σοφία Κούκουρα: Στις 11/4/2011 πήγαμε μονοήμερη εκδρομή στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών,στο τμήμα Χημείας,και παρακολουθήσαμε διάφορα πειράματα που μας έκανε ο καθηγητής χημείας ο Peter Woters σε σχέση με το νερό.Αυτό πιστεύω ότι ήταν το καλύτερο σημείο της εκδρομής μας κατά τη γνώμη μου.Επίσης θεωρώ πολύ ωραία την επίσκεψη μας στο γεωλογικό μουσείο.Στο γεωλογικό μουσείο είδαμε πολύτιμους λίθους οι οποίοι ήταν και αυτοί εξίσου ωραίοι .Ιδιαίτερα όμως εντύπωση μου έκαναν τα πειράματα που μας παρουσίασε ο Dr Peter.Οι δύο αυτές επισκέψεις μας πρόσφεραν σημαντικές γνώσεις και νιώθουμε πολύ τυχεροί που μας δόθηκε η ευκαιρία να μάθουμε περισσότερα πράγματα.

Κουτσουρά Ελένη : Εμένα μου έκαναν εντύπωση όλα τα πειράματα , αλλά περισσότερο μου άρεσε το πείραμα με τα δημητριακά την ζάχαρη και το νερό όπου και μετά όπου μετά πήρε φωτιά καθώς και με το λάδι και τη πατάτα αλλά και εκείνο με το παιδί που του έβαλε ΑVA στο χέρι του,οξυγόνο και ύστερα άναψε ένα σπίρτο και έκανε έκρηξη ήταν πραγματικά τρομακτικό αλλά και πάρα πολύ ωραία .Τέλος πολύ ωραίο ήταν και το γεωλογικό μουσείο.

Θανάσης Αργυρόπαις :Στο Πανεπιστήμιο Αθηνών <<στο εργαστήριο Χημείας>> όλα αυτά που μας έδειξε ο << Peter Whoters>> τα πειράματα και το μόνο που έκανε ήταν να προσθέτει νερό, ήταν απίστευτα.Ακόμα και στην καθημερινή μας ζωή μπορούν να γίνουν αυτά όπως το καυτό λάδι που με ελάχιστη ποσότητα πέταξε φωτιά μεγαλύτερη από έναν άνθρωπο .Επίσης ωραία ήταν και τα πειράματα με τα μπαλόνια που περιείχαν υδρογόνο και οξυγόνο αλλά ένα πείραμα που μου έκανε εντύπωση είναι η μπανάνα που είχε <<αφυδατωθεί>>  και εδώ και έξι χρόνια παρέμενε φυσιολογική χωρίς να σαπίζει .Εάν μου δυνόταν η ευκαιρία θα ξαναπήγαινα σε ένα παρόμοιο εργαστήριο.

Γιώργος Καλομοίρης:Η εκδρομή η οποία πραγματοποιήθηκε από την Α’ Λυκείου στις 11/4/2011 δεν ήταν μόνο εκπαιδευτική αλλά και διασκεδαστική.Μέσα στην αίθουσα Συναιδρείων του Πανεπιστημίου Αθηνών τμήματος χημείας βιόσαμε διαφόρων ειδών πειράματα αυτά δεν είναι μόνο φαντασμαγωρικά αλλά κίνησαν το ενδιαφέρον γιατί το κύριο συστατικό ήταν κάτι πολύ συνιθισμένο…..το νερό!!!
Μετά τη λήξη των πειραμάτων , ακολούθησε η επίσκεψη σε δύο πολύ ενδιαφέροντα μουσεία , το μουσείο Παλαιοντολογίας και Γεωλογίας. Οι δύο αυτές επισκέψεις πρόσφεραν σημαντικές γνώσεις , τις οποίες ήμασταν πολύ τυχεροί που αποκομίσαμε γιατί μπορεί να μην ξαναέρθει η ευκαιρία να τις ξανακούσουμε.

Νίκη Δημητρίου :Στην εκδρμή που πήγαμε στο Πανεπιστήμιο χημείας μας οδήγησαν σε μία μεγάλη αίθουσα όπου κάτσαμε και παρακολουθήσαμε τα πειράματα. Η αίθουσα ήταν γεμάτη με παιδιά που είχαν έρθει από άλλα σχολεία.Αφού είχαν έρθει όλα τα παιδιά και είχε γεμίσει η αίθουσα παουσιάστηκε ο ‘Αγγλος  καθηγητής ο οποίος λεγόταν Dr Peter Whoters όπου μας παρουσίασε πολλά πειράματα.΄Ομως το πιο εντυπωσιακό πείραμα ήταν όταν έβαλε σε μια γυάλαένα μικρό πιατάκι με λάδι το οποίο το έβαλε να καεί.Ξαφνικά μεταμφιέστηκε σε πυροσβέστη.Πήρε τις κατάλληλες προφυλάξεις σε περίπτωση που γινόταν κάποια στραβή….όταν το λάδι είχε καεί για τα καλά ο επιστήμονας έριξε λίγο από το <<μαγικό νερό>> και μέσα σε δευτερόλεπτα ανατινάχτηκε.Αυτός όμως ήταν ο σκοπός του Καθηγητή.Επίσης ένα άλλο ενμτυπωσιακό πείραμα ήταν το τελευταίο το οποίο είχε φουσώσει ένα μπαλόνι με υδρογόνο.Στο χέρι του κράτούσε ένα κοντάρι το οποίο είχε κάψει στην άκρη και όταν το ακούμπησε με το κοντάρι ανατινάχτηκε με αποτέλεσμα να ακουστεί ένα διαπεραστικός ήχος και να βγεί φλόγα μέσα από το μπαλόνι που έσκασε.

Λάζαρος Λαζαρίδης:Μπορώ να πω πως έμεινα έκπληκτος από όλα αυτά τα πειράματα που μας παρουσίασε ο καθηγητής χημείας Peter Wother. Πραγματικά μας έκανε να να ενδιαφερθούμε περισσότερο για την χημεία και να την αγαπήσουμε. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι μέσα στην αίθουσα επικρατούσε ένα ευδιάθετο κλίμα το οποίο , δημιούργησε ο επιστήμονας μέσα από το χιούμορ, αστεία και ένα μικρό σκετσάκι που υποδυόταν τον πυροσβέστη. Μέσα από μία σειρά πειραμάτων εκρήξεων μας έδωσε να καταλάβουμε την έννοια της χημείας. Πιστεύω πως ήταν ένα από τα σημαντικότερα μαθήματα χημείας που έχουμε κάνει ποτέ, και είναι σίγουρο πως αυτή η εμπειρία θα μας μείνει αξέχαστη.

Χριστολένη Αγγελική: Η εκπαιδευτική εκδρομή που πραγματοποιήθηκε 11/4/11 στο Πανεπιστήμιο Χημείας, ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία. Εκεί ο dr. Peter Wothers από το Πανεπιστήμια του Cambridge και οι βοηθοί του, μας εντυπωσίασαν με πολλά πρωτότυπα και ενδιαφέροντα πειράματα που αφορούσαν το  νερό. Αξίζει όμως να αναφέρω πως τα πιο εντυπωσιακά ήταν με τις εκρήξεις και τις φωτιές. Επιπλέον, δεν θα ξεχάσω ποτέ το πείραμα με το λάδι και με το τελευταίο μπαλόνι που ήταν πραγματικά εκθαμβωτικά. Πιστεύω ότι ήμασταν πολύ τυχεροί που μας δόθηκε η ευκαιρία να επισκεφτούμε το Πανεπιστήμιο αυτό και θα ήταν μεγάλη μας χαρά να μας προσκαλέσουν ξανά.

Μάγδα Τουρκοδημήτρη:Με αφορμή τη χρονιά χημείας, τη Δευτέρα 11/4 πραγματοποιήθηκε μια εκπαιδευτική εκδρομή στο πανεπιστήμια Χημείας. Εκεί, παρακολουθήσαμε πολλά ενδιαφέροντα πειράματα από τον Dr. Peter Wothers από το Πανεπιστήμιο  του Cambridge. Η εμπειρία ήταν εκπληκτική και είμαστε πολλοί τυχεροί που είχαμε την ευκαιρία να είμαστε ένα από τα σχολεία που επισκέφτηκαν την εκδήλωση αυτή. Τα πειράματα είχαν ως θέμα το νερό και παρόλο που ήταν απλά, ήταν εντυπωσιακά και καθήλωσαν το κοινό. Οι εκρήξεις και οι φλόγες που συνόδευαν το κάθε πείραμα, ήταν το πιο εντυπωσιακό μέρος όλης της εκδήλωσης και απέσπασαν τις ζητωκραυγές του κοινού.

Αποστόλης Σκούρας:Τη Δευτέρα, 11 Απριλίου επισκεφτήκαμε με το σχολείο το Πανεπιστήμιο Χημείας με σκοπό να παρακολουθήσουμε μερικά πειράματα χημείας από τον καθηγητή του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ, Πίτερ Γουόδερς (Peter Wothers). Tα αποτελέσματα των αντιδράσεων ήταν εκθαμβωτικά αλλά συγχρόνως και ενδιαφέροντα αφού ποιος μπορούσε να φανταστεί ότι από το νερό μπορούν να γίνουν τόσες αντιδράσεις. Μερικά πειράματα ήταν πραγματικά «εκρηκτικά» αφού ειλικρινά «ζεσταθήκαμε». Όλοι οι μαθητές φάνηκε να ευχαριστιούνται τα αποτελέσματα κάθε πειράματος. Τα μόνα αρνητικά, κατά τη γνώμη μου, ήταν το κτήριο το οποίο θύμιζε πιο πολύ νοσοκομείο παρά πανεπιστήμιο αλλά και το γεγονός ότι περιμέναμε καθισμένοι στις καρέκλες αρκετή ώρα για να αρχίσουν τα πειράματα. Ωστόσο, ευελπιστώ  σε μια παρόμοια εκπαιδευτική εκδρομή και του χρόνου.

Σεμίνα Πετράκου:11/4/2001 η εκδρομή μας στο πανεπιστήμιο Αθηνών στο τμήμα Χημείας άφησε σε όλους τις καλύτερες εντυπώσεις. Ο καθηγητής Πανεπιστημίου του Cambridge, Peter Wothers, μας έκανε μια εκπληκτική επίδειξη πειραμάτων με κύριο στοιχείο το νερό. Ταα πειράματα ήταν όλα εντυπωσιακά, το ένα καλύτερο από το άλλο. Τα λόγια είναι περιττά μπροστά στη θέα της επιστήμης της Χημείας. Η εμπειρία μας ήταν ανεπανάληπτη. Ευτυχώς άξιζε τον κόπο.

Ιωάννα Μακαντάση :Την Δευτέρα 11/4/11 πραγματοποιήθηκε  εκπαιδευτική εκδρομή, με τα παιδία της Α Λυκείου Λίμνης, στο Πανεπιστήμιο Θετικών Επιστημών στην Αθηνά.Προσωπικά πιστεύω, ότι ήμασταν από τα πιο τυχερά σχολεία που επισκέφτηκαν το Πανεπιστήμιο γιατί ήταν μια μοναδική εμπειρία. Εκεί μας έδειξαν διάφορα και ενδιαφέροντα πειράματα, τα οποία άφησαν όλους τους μαθητές άναυδους. Επίσης, όλα τα πειράματα τα παρουσίασε ο κ. Peter Wothers  μαζί με τη βοήθεια άλλων καθηγητών. Μόλις τελείωσε η παρουσίαση των πειραμάτων όλοι οι μαθητές χειροκρότησαν τους καθηγητές του Πανεπιστημίου και τους ευχαρίστησαν για την πρόσκλησή τους, να τους επισκεφτούμε.

Χρυσοπαίδου- Ματζαβίνου Γεωργία:Τη Δευτέρα 11/4/2011 πραγματοποιήθηκε η μονοήμερη εκδρομή στην Αθήνα. Με αφορμή τη χρονιά χημείας παρακολουθήσαμε μερικά πειράματα στο Πανεπιστήμιο Χημείας από τον Peter Wothers. Τα πειράματα ήταν εντυπωσιακά και εκθαμβωτικά αφού τα περισσότερα τελείωναν με τη δημιουργία φωτιάς ή με το άκουσμα ενός «μπουμ». Επίσης ο Peter Wothers καθώς και οι συνεργάτες-βοηθοί του είχαν ένα μοναδικό τρόπο να καθηλώνουν τους θεατές. Έτσι πιστεύω πως όλοι το απολαύσαμε.Επιπλέον και τα δύο μουσεία (παλαιοντολογικό και >Γεωλογικό) ήταν εξαιρετικά παρόλο που δεν είχαμε την πολυτέλεια του χρόνου για να τα απολαύσουμε.


Τσιμπούκα Ευαγγελία:Η επίσκεψή μας στο πανεπιστήμιο χημείας ήταν μια εκπληκτική εμπειρία. Υπήρχαν πολλά πράγματα που παρουσιάστηκαν από τον διακεκριμένο καθηγητή του Πανεπιστημίου του Cambridge Peter Wothers και την βοήθεια των συνεργατών του. Ένα από τα πράγματα που μου άρεσαν ήταν οι εκρήξεις που έγιναν με μπαλόνια φουσκωμένα με διάφορα αέρια. Το τελευταίο ειδικά ήταν το αποκορύφωμα. Επίσης, παρατηρήσαμε  πως τα αβγά σε μικρή πίεση βράζονται πιο αργά απόι τα αβγά στην φυσιολογική πίεση. Είδαμε πολλά άλλα πειράματα πολύ εντυπωσιακά. Μετά από αυτό, πήγαμε σε διάφορα μουσεία. Το πιο ωραίο κατά τη γνώμη μου ήταν το μουσείο με τα πετρώματα. Ένα από τα εκθέματα ήταν οι πολύτιμοι λίθοι καθώς επίσης και κάποια πετρώματα που με ένα ειδικό φως έπαιρναν διάφορα χρώματα όπως μόβ, ροζ, γαλάζιο, κίτρινο και άλλα. Πιστεύω πως ήμασταν πολύ τυχεροί που είχαμε την ευκαιρία να βρεθούμε σε κάτι τέτοιο.

Παπανδρέου Ανδρέας :Την Δευτέρα 11 Απριλίου το σχολείο μας πραγματοποίησε μια εκδρομή με σκοπό να παρακολουθήσουμε , οι μαθητές , ένα σεμινάριο χημείας .Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στον χώρο του Χημικού Πανεπιστημίου με κύριο ομιλητή τον καθηγητή Peter . Το επίκεντρο του σεμιναρίου ήταν το νερό , διάφορα πειράματα, όπως έκρηξη υδρογόνου και νερό σε λάδι που φλέγεται , διεξήχθησαν . Ήταν πολύ ωραία , αφού ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία για όλους τους μαθητές .Ελπίζουμε και του χρόνου να γίνει κάτι παρόμοιο.

Παληός Γιώργος:Τα πειράματα χημείας που μας παρουσιάσατε ήταν εκπληκτικά και ιδίως αυτά που συνοδεύονταν με εκρήξεις . Θεωρώ ότι με τα πειράματα μάθαμε τις δυνατότητες που έχει το νερό αφού αντιδρά με πολλά χημικά στοιχειά όπως το Μαγνήσιο ή με το Κάλιο .Προσωπικά εμένα με άφησε άφωνο η αντίδραση του οξυγόνου-υδρογόνου  με τη φωτιά διότι παράχθηκε μεγάλη ποσότητα θερμότητας  η οποία  χάιδεψε  το πρόσωπο μου . Ακόμα ο Άγγλος επιστήμονας ήταν πολύ οικείος , φιλικός και αστείος για αυτό θα ήθελα να τον συναντήσω ξανά στο μέλλον στη σχολή μου ή σε  κάποια άλλη συγκέντρωση .Τέλος οι εγκαταστάσεις του πανεπιστημίου δεν με εντυπωσίασαν διότι οι χώροι ήταν ψυχροί και μη ελκυστικοί .

Δημήτρης Μακρής:Πραγματικά εντυπωσιάστηκα από τα πειράματα που έγιναν την Δευτέρα  11/4/2011 στο τμήμα Χημείας .Ιδιαίτερα με εντυπωσίασε το τελευταίο πείραμα  που το νερό μπορεί να κάνει τέτοια εκπληκτικά πειράματα .Συγχαρητήρια για το τμήμα χημείας και του Peter Wothers για το εκπληκτικό θέαμα που μας δείξατε .Ελπίζω να ξαναγίνει κάτι τέτοιο θέαμα πιο εντυπωσιακό .Ευχαριστούμε για την τέλεια παράσταση σας .

Δημήτρης  Ξυνός:Μόλις φτάσαμε στο πανεπιστήμιο οι εντυπώσεις μου και οι ιδέες μου άλλαξαν .Το πανεπιστήμιο εξωτερικά ήταν υπερβολικά άσχημο αλλά ευτυχώς το αμφιθέατρο και τα πειράματα ήταν εντυπωσιαστηκά .Μπορώ να πω πως με μερικά πειράματα και αντιδράσεις έμεινα άφωνος  καθώς προκαλούσαν εκθαμβωτικές εκρήξεις . Ήταν μια όμορφη εμπειρία η οποία πάνω από όλα σου προσέφερε νέες γνώσεις και είχε ως σκοπό να αγαπήσουμε τη χημεία .

Λένα Χαρουπικά:Η επίσκεψη στο πανεπιστήμιο χημείας ήταν μια ωραία εμπειρία .Καθώς φτάσαμε οδηγηθήκαμε σε μια αίθουσα μαζί με άλλα σχολεία .Εκεί συναντήσαμε τον επιστήμονα όπου ξεκινήσαμε τα πειράματα .Το πιο ωραίο ήταν το τελευταίο όπου έσκασαν ένα μπαλόνι που είχε υδρογόνο και οξυγόνο το οποίο αναφλέχθηκε. .

Παναγιώτης  Παρίσσης :Φεύγοντας από το πανεπιστήμιο χημείας οι εντυπώσεις που μου άφησε ήταν καλές . Αρχικά ο κύριος Peter Wothers  ήταν πολύ ευγενικός με χιούμορ και είναι γνωστός σε όλο το κόσμο .Τα πειράματα  ήταν εντυπωσιακά και διδακτικά .Οι αντιδράσεις των στοιχείων ήταν εκρηκτικές και με άφησαν άναυδο Μετά η επίσκεψη που κάναμε στο μουσείο ορυκτών μου άφησε πολύ καλές εντυπώσεις και το συναρπαστικό ήταν ο μαύρος χαλαζίας ο οποίος είναι μεγαλύτερος ο οποίος είναι ο μεγαλύτερος στον κόσμο .

Ελένη Γεραλή: Οι εντυπώσεις μου από  την εκδρομή που κάναμε στις 11/4/11 στο Πανεπιστήμιο Αθηνών στο τμήμα Χημείας είναι πολύ θετικές.Πολύ εντυπωσιακά ήταν τα πειράματα που είδαμε στην αίθουσα του Πανεπιστημίου και αφορούσαν το νερό, καθώς επίσης και το μουσείο γεωλογίας και παλαιοντολογίας του Πανεπιστημίου. Είδαμε πετρώματα που φωσφορίζουν και πολύτιμους λίθους. Εντυπωσιακά ήταν και τα απολιθώματα με εντυπωσιακότερο όλων τη σύνθεση από οστά ενός δεινοσαύρου.Εκείνο που θα μου μείνει από αυτή την εκδρομή είναι η επίσκεψη στο Πανεπιστήμιο. Μου άρεσε που κάθισα στα έδρανα των φοιτητών, που είδα από κοντά και περπάτησα μέσα στους διαδρόμους του Πανεπιστημίου. Ελπίζω κι εγώ να καταφέρω να βρεθώ φοιτήτρια στο ίδιο Πανεπιστήμιο.Η εκδρομή μας τελείωσε με μια βόλτα στην Κηφισιά. Φάγαμε και χαζέψαμε τις βιτρίνες. Ήταν όλα λίγο ακριβά για το δικό μας χαρτζιλίκι. Η επίσκεψη αυτή στο Πανεπιστήμιο ήταν μια πολύ καλή εμπειρία για όλα τα παιδιά.

Ιωάννα Ευσταθίου:Στην εκδρομή που πραγματοποιήθηκε στο πανεπιστήμιο Αθηνών στο τμήμα Χημείας και στα μουσεία  παλαιοντολογίας και γεωλογίας συμμετείχαμε οι μαθητές της Α’ Λυκείου με συνοδεία των καθηγητών μας.Προσωπικά αυτή η επίσκεψη μου έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσω από κοντά το πώς γίνονται τα πειράματα της Χημείας. Οραματίστηκα με το σκηνικό και τον χώρο και ένιωσα σαν φοιτήτρια μέσα στο πανεπιστήμιο. Στα μουσεία μπόρεσα να μάθω πράγματα που δεν γνώριζα για τους πολυτίμους λίθους και για την εξέλιξη της πανίδας στην Ελλάδα.Όλα αυτά με συνεπήραν και αισθανόμουν παράξενα. Μια γλυκιά συγκίνηση με είχε καταβάλει, ένιωθα μια ελαφριά ταραχή. Η καρδιά μου χτυπούσε δυνατά. Τα λόγια των καθηγητών μου με είχαν γοητεύσει Πραγματικά ένιωθα συγκινημένη και περήφανη που είχα την ευκαιρία να δω από κοντά αξιόλογα πράγματα. Δεν μπορώ  να σας το περιγράψω διαφορετικά.Εγώ και οι συμμαθητές μου νιώθουμε πολύ τυχεροί που γνωρίσαμε έναν αξιόλογο επιστήμονα και που το σχολείο μας μάς έδωσε αυτήν την ευκαιρία που θα μας μείνει αξέχαστη.

Χουλιαρά Μαρκέλα:Τη Δευτέρα 11 Απριλίου το σχολείο μας επισκέφθηκε το πανεπιστήμιο χημείας με σκοπό να παρακολουθήσουμε μια επίδειξη χημικών πειραμάτων από τον Dr peter wother από το πανεπιστήμιο του Cambridge.Τα πειράματα είχαν ως κύριο θέμα το νερό.Είδαμε τι παθαίνουν τα σώματα με την αφυδάτωση.Εντυπωσιακά πειράματα ήταν η έκρηξη του υδρογόνου και του νερού στο λαδί που φλεγόταν επίσκεψη μας στο πανεπιστήμιο χημείας ήταν μια φανταστική και πρωτόγνωρη εμπειρία και ελπίζω του χρόνου να γίνει μια παρόμοια εκπαιδευτική εκδρομή

Ασημένια Τζανή:Την Δευτέρα 11/04/11 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική εκδρομή στο πανεπιστήμιο Αθηνών με σκοπό να γνωρίσουμε τον τομέα της χημείας καλύτερα μέσω ποικίλων φαντασμαγορικών πειραμάτων .Ο κ. wothers και η υπόλοιπη ομάδα είναι υπεύθυνοι για αυτήν την μοναδική εμπειρία που είχαμε την τύχη να βιώσουμε εμείς τα παιδιά της Ά Γ.Ε.Ν Λίμνης.Όλα τα πειράματα είχαν μια δόση φαντασίας αλλά ταυτόχρονα και εκπαίδευσης που άφησαν όλους τους παρόντες μαθητές κυριολεκτικά  με ανοιχτό το στόμα.Όλη αυτή η χημική επίδειξη κατέληξε τα πλήθη .Φεύγοντας από το αμφιθέατρο οπού γινόταν η επίδειξη είχαμε την τιμή να χαιρετήσαμε τον κ. wothers από κοντά δίνοντας του τα εύσημα τα οποία κέρδισε επάξια Ευελπιστώ να μου δοθεί η ευκαιρία να απολαύσω για ακόμη μια φορά ένα τόσο μαγευτικό θέαμα.

Η Α Λυκείου στο Χημικό της Αθήνας-βίντεο, φωτογραφίες

..για το παγκόσμιο έτος Χημείας.

Είχαμε τηντύχη να είμαστε ( Η Α Λυκείου ) ανάμεσα στα σχολεία που παρακολούθησαν μια από τις εκδηλώσεις του Χημικού τμήματος του Πανπιστημίου Αθηνών στα πλάισια των εκδηλώσεων για τηνπαγκόσμια χρονιά Χημείας.

Το ΔΙΧΗΝΕΤ σε συνεργασία με το Βρεττανικό Συμβούλιο παρουσίασαν ομάδα πειραμάτων σχετικών με τη χημεία του νερού , με μία σύγχρονη εκπαιδευτική -παιδαγωγική προσέγγιση , που ενθουσίασαν τους μαθητές Λυκείου που τα παρακολούθησαν και αύξησαν σίγουρα το ενδιαφέρον τους για τη Χημεία.

Ανακαλύπτοντας τον θαυμαστό κόσμο της Χημείας μέσα από Θεατρικά, Διαδραστικά Δρώμενα και  Πειράματα

Το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών σε συνεργασία με το British Council και το Διαπανεπιστημιακό Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών ΔιΧηΝΕΤ (Διδακτική της Χημείας και Νέες Εκπαιδευτικές Τεχνολογίες) διοργανώνει στο πλαίσιο του Διεθνούς Έτους Χημείας τα Κυριακάτικα Πρωινά, μια σειρά από διαδραστικά, θεατρικά δρώμενα και πειράματα που σκοπό έχουν να μεταφέρουν στους νέους και το ευρύτερο κοινό την ομορφιά και φαντασία της επιστημονικής σκέψης και να αποκαλύψουν τη μεγάλη προσφορά της Χημείας στην καθημερινή μας ζωή

Με τη βοήθεια του Λιμνιώτη καθηγητή φυσικοχημείας Γιάννη Σάμιου έγινε επιπλέον ξενάγηση στους μαθητές μας στο χώρο του μουσείου Ορυκτών και του Μουσείου Παλαιοντολογίας του Πανεπιστημίου.

Εκεί είχαμε την ευκαιρία να μάθουμε μια σειρά πληροφορίες σχετικές με τα ραδιενεργά ορυκτά, το λευκόλιθο που αφορά και την περιοχή της Βόρειας Εύβοιας, και φυσικά τους πολίτιμους λίθους που τα παιδιά έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Στα παλαιοντολογικά ευρήματα , εστιάσαμε σε ε\αυτά που προέρχονται από την περιοχή Κερασιάς στη Βόρεια Εύβοια και στην ανάγκη να αξιοποιηθεί και να λειτουργήσει ουσιαστικά το μικρό μουσείο της περιοχής.
Βίντεο από την παρουσίαση εκπαιδευτικών πειραμάτων

Just Add Water
Ένα θεαματικό πείραμα/διάλεξη με τον μοναδικό Peter Wothers

O Άγγλος Peter Wothers είναι Διευθυντής Σπουδών στο Gambridge University, Department of Chemistry και μέλος της Επιτροπής για την Ολυμπιάδα Χημείας για το Royal Society of Chemistry. Τα τελευταία 10 χρόνια της ζωής του τα έχει αφιερώσει στο να μεταδώσει τον ενθουσιασμό και τις γνώσεις του στο ευρύ κοινό ταξιδεύοντας σ’ όλο τον κόσμο. (Αυστραλία, Κίνα, κ.λπ.) συμμετέχοντας σε πολλές Science Weeks.Ο Peter Wothers (www.ch.cam.ac.uk/staff/pdw.html) μαζί με τον συνεργάτη του Mark Hudson θα επισκεφθούν  την Ελλάδα προσκεκλημένοι του ΕΙΕ και του British Council για να πάρουν μέρος στο μεγάλο αφιέρωμα που διοργανώνει το ΕΙΕ στο πλαίσιο του Διεθνούς Έτους Χημείας.Το πείραμα απευθύνεται σε παιδιά Λυκείου και πρωτοετείς φοιτητές.

από την επίσκεψη στο μουσείο παλαιοντολογίας

από την επίσκεψη στο μουσείο ορυκτολογίας

φωτογραφίες

2011-04-11 εκδρομή Χημικό Αθήνα

βίντεο από την εκδρομή στο Ναύπλιο-θεατρικό “Αντιγόνη”

την πρώτη μέρα της εκδρομής επίσκεψη -ξενάγηση στις Μυκήνες -τάφο Αγαμέμνονα

την δεύτερη μέρα ξενάγηση στην Επίδαυρο και το μουσείο της Επιδαύρου, πρόβες της θεατρικής ομάδας (υπό βροχή) στο αρχαίο θέατρο.Επίσκεψη στο Παλαμίδι και μέτρημα από λίγους των 999 πλην κάτι σκαλοπατιών.

την τρίτη μέρα το θεατρικό έγινε στο ξενοδοχείο Τζορτζ και Τζον στο Τολό επειδή στην Επίδαυρο δεν ήταν καλή η ακουστική και ακολούθησε ξενάγηση στα στενά του Ναυπλίου από τον ξάδερφο.



τέλος από το λυπημένο ταξίδι της επιστροφής

φωτογραφίες από την εκδρομή σε Μυκήνες-Επίδαυρο -Ναύπλιο

From 2011-04-01 εκδρομή 1η μέρα

1η Ημέρα

From 2011-04-02 2η ημέρα

2η ημέρα


From 2011-04-03 3η ημέρα

3η ημέρα

Επικοινωνία με το Γενικό Λύκειο Λίμνης

Τηλέφωνα:
2227032430
2227032464
——–
Fax:
2227032028
————–
email:

—mail@lyk-limnis.eyv.sch.gr—

————
Tαχυδρομική Διεύθυνση:
Λίμνη Ευβοίας
34005

Translate

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση