“Προστασία δασικού περιβάλλοντος”

Τα σχολικά έτη της δεκαετίας 2005-2014 έχουν ήδη οριστεί ως η δεκαετία της Εκπαίδευσης για την Αειφόρο Ανάπτυξη με στόχο τη διαμόρφωση, μέσω της εκπαίδευσης, των ενεργών πολιτών, δηλαδή των πολιτών εκείνων που θα έχουν ουσιαστική παρέμβαση στη διαμόρφωση του κοινωνικού/περιβαλλοντικού γίγνεσθαι. Το 2008 είχε χαρακτηριστεί ως έτος με θεματικό περιεχόμενο: Δάσος- Πράσινος Πλανήτης.
Τα παιδιά της Β΄Λυκείου του ΓΕ.Λ Ανδραβίδας, ανταποκρινόμενα στο κάλεσμα αυτό,   το σχολικό έτος 2007-08,υλοποίησαν πρόγραμμα  Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με θέμα: “Προστασία δασικού περιβάλλοντος”. Υπεύθυνη για το πρόγραμμα ήταν η  εκπαιδευτικός Τσώτα Μαρία (ΠΕ20).

Οι μαθητές κατά τη διάρκεια της υλοποίησης του προγράμματος χωρίστηκαν σε ομάδες και κατασκεύασαν ένα λεύκωμα με φωτογραφίες από το δάσος. Επίσης, κάτω από  κάθε φωτογραφία έγραψαν σχόλια , εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο το πόσο ενδιαφέρονται για τη διατήρηση των δασών και τη σωστή διαχείρισή τους.

Έχοντας πρόσφατες και τις εικόνες από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Ηλεία, αρκετές φωτογραφίες απεικόνιζαν τα  καμένα δάση και με τα σχόλιά τους αποδοκίμαζαν και καυτηρίαζαν ενέργειες που θα μπορούσαν να βλάψουν τα οικοσυστήματα αυτά.

Στο τέλος του προγράμματος παρέδωσαν το λεύκωμα στην υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ν.Ηλείας, κ. Κωστούλα Σακκά και παρουσίασαν την εργασία που έγραψαν για το δάσος στο 10 Μαθητικό Συνέδριο που διοργανώθηκε στον Πύργο.

Σχετικά με το 10 Μαθητικό Συνέδριο, μπορείτε να βρείτε πληροφορίες στο Ιστολόγιο του Γραφείου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ν. Ηλείας, πατώντας στο σύνδεσμο: https://blogs.sch.gr/perilei/ στην κατηγορία Παραδοτέα Προγραμμάτων.
Φωτογραφίες από το 10 Μαθητικό Συνέδριο  μπορείται να δείτε στη Gallery φωτογραφιών του Λυκείου μας:http://lyk-andrav.ilei.sch.gr/photos/

24/7/2009

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/lykandra/archives/548

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση