Ανακύκλωση

Τη φετινή σχολική χρονιά, μαθητές της Περιβαλλοντικής Ομάδας του ΓΕ.Λ Ανδραβίδας υποστηρίζοντας την ανακύκλωση και προσπαθώντας να την προωθήσουν, αναζήτησαν πληροφορίες σχετικές με την ανακύκλωση διαφόρων υλικών, όπως χαρτί, αλουμίνιο,γυαλί, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές.
Με αυτό το υλικό ετοίμασαν μια εργασία, την οποία ανάρτησαν σε ειδικό πίνακα ανακοινώσεων στον εσωτερικό χώρο του σχολείου, για να ευαισθητοποιήσουν και τους συμμαθητές τους γύρω από αυτό το θέμα.
Βρήκαν τους κωδικούς των πλαστικών που ανακυκλώνονται, τα σύμβολα της ανακύκλωσης που υπάρχουν στις διάφορες συσκευασίες και έφτιαξαν ένα μικρό βίντεο σχετικά με την ανακύκλωση.
Επίσης, έγραψαν και σχετικό άρθρο τόσο στην ηλεκτρονική μαθητική εφημερίδα του σχολείου μας ( Ιανουάριος 2009,τεύχος 3 ) όσο και στο ιστολόγιο του ΓΕ.Λ Ανδραβίδας ( 28/02/09  ).
Εντελώς συμβολικά, έδωσαν για ανακύκλωση μερικά παλιά βιβλία που δεν χρησιμοποιούσαν πιά, γιατί η συλλογή περισσότερων ανακυκλώσιμων υλικών δεν είναι εφικτή προς το παρόν αφού στο δήμο της Ανδραβίδας δεν έχουν έρθει ακόμα οι ειδικοί κάδοι συλλογής των ανακυκλώσιμων υλικών.
Στους παρακάτω συνδέσμους υπάρχουν:

Η εργασία για την ανακύκλωση: http://users.ilei.sch.gr/mdiaman/anakiklosi.pdf

Οι κωδικοί των πλαστικών που ανακυκλώνονται: http://users.ilei.sch.gr/mdiaman/kodikoi.pdf

Τα σύμβολα της ανακύκλωσης:http://users.ilei.sch.gr/mdiaman/simbola.pdf

Το βίντεο για την ανακύκλωση:http://users.ilei.sch.gr/mdiaman/recycle.swf

11/7/2009

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/lykandra/archives/550

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση