R-5653314-1431275552-9950.jpeg

Πρόγραμμα Γυμνασίου Καντάνου: συνάντηση εξ αποστάσεως δωδέκατη.

Στη σημερινή συνάντηση θα δούμε δύο λαϊκά τραγούδια του συνθέτη Ηλία Ανδριόπουλου, από τον ίδιο δίσκο: “Γράμματα στον Μακρυγιάννη και άλλα λαϊκά” (1979)

civilaisations

B’ Γυμνασίου: Μουσικές του κόσμου: Αρχαίοι πολιτισμοί

Σκοπός του μαθήματος: Να γνωρίσετε κάποιες πτυχές των αρχαίων μουσικών πολιτισμών και να αποκτήσετε μία γενική εικόνα για τη Μουσική Ιστορία του Κόσμου. Να μεταφερθείτε χρονικά σε άλλους πολιτισμούς και να νιώσετε την κουλτούρα τους.

Χωρίς τίτλο

Γ΄ Γυμνασίου: Το ελληνικό τραγούδι μέσα στον 20ο αιώνα.

Στο σημερινό μάθημα θα δούμε τα είδη του ελληνικού τραγουδιού όπως εξελίχθηκαν μέσα στον 20ο αιώνα μέχρι το 1980. Θα διαχωρίσουμε το αντιπολεμικό από το έντεχνο και το πολιτικό από το ρεμπέτικο τραγούδι.

New-Mind-Map (2)

Α’ γυμνασίου: Εξάσκηση στις κατηγορίες και υποκατηγορίες των μουσικών οργάνων

Στο σημερινό μάθημα θα κάνουμε δύο ασκήσεις. Θα αναγνωρίσουμε ακουστικά τις κατηγορίες των μουσικών οργάνων που μάθαμε και θα δούμε και τις υποκατηγορίες τους σύμφωνα με τη φωτοτυπία που έχετε στο τετράδιό σας.

Β’ Γυμνασίου: Ο αέρας της Ελευθερίας του ’21 μέσα από ένα τραγούδι.

Στο σημερινό μάθημα θα δούμε ένα ρεμπέτικο- λαϊκό τραγούδι που γράφτηκε το 1969 και είναι εμπνευσμένο από την Ελληνική Επανάσταση. Ανήκει στον συνθέτη Σταύρο Κουγιουμτζή.

tsamikos

Α Γυμνασίου: Το μοτίβο του τσάμικου χορού μέσα από διαφορετικά οργανικά σύνολα-ορχήστρες και ο «Τσάμικος» του Μ. Χατζιδάκι

Στο σημερινό μάθημα θα δούμε το ρυθμικό μοτίβο ενός ελληνικού χορού, με αφορμή ένα τραγούδι για την Ελληνική Επανάσταση του 1821 που υπάρχει στο βιβλίο μας στη σελίδα 106.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων