Θέματα εκπαίδευσης, δημοκρατίας στο σχολείο και αγωγής υγείας

Ιστολόγιo για θέματα εκπαίδευσης, δημοκρατίας στο σχολείο και αγωγής υγείας

Εκπαιδευτική Συμβουλευτική – Μήνυμα Συνεργασίας

Φεβ 201318

Μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση, ένα μήνυμα συνεργασίας,  απο τον συνάδελφο και διαχειριστή του ιστολογίου “Εκπαίδευση-Συμβουλευτική Ενηλίκων και Εφήβων” Κώστα Κιουρτσή.

Αγαπητοί συνάδελφοι εκπαιδευτικοί,

Στο blog που διατηρώ (https://blogs.sch.gr/kkiourtsis/) και στην κατηγορία ΕκπαιδευτικήΣυμβουλευτική, αναρτώ δημοσιεύσεις με τεχνικές, σκέψεις, εργασίες και γενικότερα με το περιεχόμενο των σεμιναρίων για εκπαιδευτικούς που έχω συντονίσει ή θα συντονίσω.

Στις δημοσιεύσεις αυτές μπορείτε να συμμετέχετε και εσείς είτε διατυπώνοντας σχόλιο κάτω από τη δημοσίευση που σας ενδιαφέρει είτε στέλνοντας μήνυμα στο email kkiourtsis@sch.gr

Πολύ συχνά εκφράζουμε την άποψη ότι ο εκπαιδευτικός δεν έχει την απαραίτητη υποστήριξη από την Πολιτεία. Συχνά όμως η εκπαιδευτική έρευνα επιβεβαιώνει ότι ο εκπαιδευτικός μαθαίνει κυρίως από άλλους εκπαιδευτικούς. Επομένως είναι σημαντικό να συναντιόμαστε και να μαθαίνουμε ο ένας από τον άλλον, σε ένα εκπαιδευτικό πλαίσιο όπου εφαρμόζονται οι αρχές εκπαίδευσης ενηλίκων. Στο βαθμό που μπορώ, θα ήθελα να βοηθήσω στο συντονισμό συναντήσεων μάθησης.

Αυτές τις μέρες είναι σε εξέλιξη το Διήμερο Σεμινάριο Συμβουλευτικής «εκπαιδευτικοί και σχολική ζωή: όταν ο μαθητής ή η μαθήτρια ζητάει βοήθεια» που πραγματοποιείται από το Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων (ΣΣΝ), συνολικής διάρκειας οκτώ (8) ωρών. Έχουν ολοκληρωθεί τέσσερις διήμερες συναντήσεις (τρεις στα Γιαννιτσά και μία στην Αριδαία) και υπολείπονται άλλες δύο διήμερες συναντήσεις στην Έδεσσα. Προβλέπεται συνολικά η συμμετοχή 140 εκπαιδευτικών.

Ο υπεύθυνος του ΣΣΝ, φιλόλογος Αθανάσιος Μπαζούκης, είναι ο ένας εισηγητής. Ο άλλος εισηγητής είμαι εγώ. Το θεωρητικό πλαίσιο του σεμιναρίου αναφέρεται στην προσωποκεντρική προσέγγιση της εκπαιδευτικής συμβουλευτικής. Οι κύριες τεχνικές που εφαρμόζονται είναι η «εργασία σε μικρές ομάδες» και η «μελέτη περίπτωσης», Ήδη στο https://blogs.sch.gr/kkiourtsis/ έχει δημοσιευτεί η πρώτη μελέτη περίπτωσης αυτού του διήμερου σεμιναρίου.

Καλή συνέχεια

Έδεσσα 18/2/2013

Κωνσταντίνος Κιουρτσής

Αφήστε μια απάντηση

Ο καιρός στην Κατερίνη

Hits

Δημήτρης Κυριακού

Διευθυντής Μουσικού Σχολείου Κατερίνης

ΜΔΕ στις Επιστήμες της Αγωγής

Email: kyriakou@sch.gr

Στο twitter: http://twitter.com/#!/dimkyriakou



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων