Θέματα εκπαίδευσης, δημοκρατίας στο σχολείο και αγωγής υγείας

Ιστολόγιo για θέματα εκπαίδευσης, δημοκρατίας στο σχολείο και αγωγής υγείας

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ

Δεκ 201210

Αξιότιμοι εκπαιδευτικοί,

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» στα 17 χρόνια δράσης του έχει αναπτύξει ένα ευρύ φάσμα κοινωνικών και υποστηρικτικών δράσεων για τα παιδιά. Την δεδομένη για την χώρα μας χρονική στιγμή θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη δημιουργία Ευρωπαϊκού Δικτύου ενάντια στο Σχολικό Εκφοβισμό υπό το συντονισμό του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Το Δίκτυο ξεκινά σε συνεργασία με 16 εξειδικευμένους οργανισμούς από 12 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής ‘Ένωσης που καλύπτουν το 62% του ευρωπαϊκού πληθυσμού και τις μεγαλύτερες ταυτόχρονα χώρες.

Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι στο παραπάνω σχήμα μετέχουν οι φορείς που είχαν ηγετικό ρόλο στο πλαίσιο αντίστοιχων ευρωπαϊκών προγραμμάτων και εμπιστεύτηκαν στο «Χαμόγελο του Παιδιού» τη συντονιστική ευθύνη του Έργου, καθώς και το γεγονός πως η πρόταση μας αξιολογήθηκε 11η σε σύνολο 481 προτάσεων από ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το έργο υλοποιείται και χρηματοδοτείται στο πλαίσιο του προγράμματος DAPHNE III της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και στοχεύει:

• Στη διαμόρφωση μίας ενιαίας Ευρωπαϊκής στρατηγικής για την αντιμετώπιση του φαινόμενου.

• Στην επέκτασή του Δικτύου στο σύνολο των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την ένταξη πλήθους σχετικών φορέων.

Επιπλέον, στο πλαίσιο των δράσεων για την καταπολέμηση του σχολικού εκφοβισμού στην Ελλάδα και την Ευρώπη «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε συνεργασία με άλλες 5 ευρωπαϊκές χώρες πραγματοποίησαν τη μεγαλύτερη Ευρωπαϊκή Έρευνα που διεξήχθη ποτέ. Στην έρευνα συμμετείχαν συνολικά 16.227 μαθητές, εκ των οποίων 4.999 μαθητές προέρχονταν από 167 σχολεία της χώρας μας με ευρύτατη γεωγραφική διασπορά. Σχετικές πληροφορίες και για την έρευνα και για το φαινόμενο του Σχολικού Εκφοβισμού θα βρείτε στην ιστοσελίδα www.e-abc.eu.

Παράλληλα με τις Ευρωπαικές προσπάθειες ο Σύλλογος συνεχίζει τις δράσεις του για την Σχολική Κοινότητα όπως

  • · Την Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056
  • · Τμήμα Ενημέρωσης Παιδιών, Γονέων και Εκπαιδευτικών
  • · Τμήματα Κοινωνικής και Ψυχολογικής Στήριξης
  • · Διαδικτυακή Πλατφόρμα Εφήβων YOUSMILE

Ειδικά σε αυτή τη συγκυρία η εμπιστοσύνη με την οποία περιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση τις σχετικές πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει «Το Χαμόγελο του Παιδιού», μας γεμίζει συναισθήματα χαράς, αλλά και μεγάλης ευθύνης για το Έργο που έχουμε αναλάβει. Πεποίθηση μας είναι ότι αν ενώσουμε όλοι μαζί τις δυνάμεις μας μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά το φαινόμενο του Σχολικού Εκφοβισμού και να φέρουμε το χαμόγελο στα χείλη όλων των παιδιών.

Δελτίο τύπου: deltio_typou

Τμήμα Ενημέρωσης Παιδιών, Γονέων και Εκπαιδευτικών

e-mail: school@hamogelo.gr

Τηλ. 2107609550 – 3

Αφήστε μια απάντηση

Ο καιρός στην Κατερίνη

Hits

Δημήτρης Κυριακού

Διευθυντής Μουσικού Σχολείου Κατερίνης

ΜΔΕ στις Επιστήμες της Αγωγής

Email: kyriakou@sch.gr

Στο twitter: http://twitter.com/#!/dimkyriakou



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων