Θέματα εκπαίδευσης, δημοκρατίας στο σχολείο και αγωγής υγείας

Ιστολόγιo για θέματα εκπαίδευσης, δημοκρατίας στο σχολείο και αγωγής υγείας

Συνήγορος του Παιδιού – Εκδήλωση – δημόσια συζήτηση στη Θεσσαλονίκη με θέμα την υιοθέτηση ενός Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τα Δικαιώματα του Παιδιού στην Ελλάδα

Νοέ 201222

Ο Συνήγορος του Πολίτη διοργανώνει στις 10 Δεκεμβρίου 2012 εκδήλωση – δημόσια συζήτηση στη Θεσσαλονίκη με θέμα την υιοθέτηση ενός Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τα Δικαιώματα του Παιδιού στην Ελλάδα. Σχετική πρόσκληση επισυνάπτεται. Η εκδήλωση θα γίνει στις 16.00-19.00 στο Αμφιθέατρο Ιωάννης Μανωλεδάκης, που παραχώρησε ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, Τσιμισκή 103, Διαγώνιος (3ος όροφος, είσοδος από Ισαύρων).

Σχετικά με το θέμα της υιοθέτησης ενός Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τα Δικαιώματα του Παιδιού, που αποτελεί σύσταση και της Επιτροπής Δικαιωμάτων του Παιδιού του ΟΗΕ προς τη χώρα μας, ο Συνήγορος του Πολίτη έχει ήδη ξεκινήσει να συγκεντρώνει απόψεις φορέων και προσώπων που ασχολούνται με τα παιδιά και την προστασία των δικαιωμάτων τους. Στο θέμα αυτό άλλωστε μεταξύ άλλων εστιάστηκε και η εκδήλωση που διεξήχθη στην Αθήνα στις 27.9.2012.

Για την καλύτερη ενημέρωσή σας, επισυνάπτουμε επιστολή που έχει ήδη αποσταλεί σε πίνακα αποδεκτών, με συνημμένα δύο ερωτηματολόγια. Το ένα καλούνται να το συμπληρώσουν εκπρόσωποι φορέων του δημοσίου ή μη κυβερνητικού τομέα που ασχολούνται με τα παιδιά (ένας εκπρόσωπος από κάθε φορέα ή διεύθυνση του φορέα-αν έχει εξειδικευμένο αντικείμενο-). Το δεύτερο αφορά εμπειρογνώμονες και μπορούν να το συμπληρώσουν, ως άτομα, επαγγελματίες που έχουν πολύχρονη ενασχόληση με θέματα που αφορούν τα παιδιά (στον χώρο της εκπαίδευσης, της σωματικής και ψυχικής υγείας, της κοινωνικής πρόνοιας, της δικαιοσύνης, της επικοινωνίας κλπ).

Σας καλούμε να συμβάλετε στην προσπάθεια του Συνηγόρου του Πολίτη / Συνηγόρου του Παιδιού να καταγράψει ανάγκες και απόψεις στο χώρο της εφαρμογής των Δικαιωμάτων του Παιδιού, προκειμένου να διατυπώσει ολοκληρωμένη πρόταση προς τους συναρμόδιους φορείς της Πολιτείας.

Μπορείτε να διακινήσετε την επιστολή και σε άλλους φορείς ή πρόσωπα που γνωρίζετε. Τα ερωτηματολόγια είναι αναρτημένα και στον ιστοχώρο μας, εδώ.

Παρακαλούμε πολύ η αποστολή των συμπληρωμένων ερωτηματολογίων να γίνει μέχρι τις 30.11.2012 (νέα ημερομηνία).

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων

Με φιλικούς χαιρετισμούς

Γιώργος Μόσχος

Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη για τα Δικαιώματα του Παιδιού

Prosklisi_synigoros

Αφήστε μια απάντηση

Ο καιρός στην Κατερίνη

Hits

Δημήτρης Κυριακού

Διευθυντής Μουσικού Σχολείου Κατερίνης

ΜΔΕ στις Επιστήμες της Αγωγής

Email: kyriakou@sch.gr

Στο twitter: http://twitter.com/#!/dimkyriakou



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων