Θέματα εκπαίδευσης, δημοκρατίας στο σχολείο και αγωγής υγείας

Ιστολόγιo για θέματα εκπαίδευσης, δημοκρατίας στο σχολείο και αγωγής υγείας

Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού/Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ) – Ημερίδα για το Ανοιχτό Περιεχόμενο

Νοέ 201220

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (www.auth.gr) σε συνεργασία με την Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού/Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ, www.eellak.gr) στο πλαίσιο των δράσεών της για ανάδειξη και προώθηση του Ανοιχτού Περιεχομένου διοργανώνουν ημερίδα για τον εμπλουτισμό της Wikipedia στα Ελληνικά, που θα δώσει την ευκαιρία για πρακτική εξάσκηση στην αξιοποίηση του Ανοιχτού Περιεχόμενου και της Wikipedia στην εκπαιδευτική διαδικασία. Το σεμινάριο θα διεξαχθεί την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου, στο ΚΕ.Δ.Ε.Α. (Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων) ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ 3 (3ης Σεπτεμβρίου, Πανεπιστημιούπολη) στις 11.00 π.μ. και θα έχει διάρκεια 4 ώρες.

Η ημερίδα εντάσσεται στο πλαίσιο δράσεων που έχουν προγραμματιστεί από την ΕΕΛ/ΛΑΚ σε συνεργασία με τα μέλη της και φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης σε πανελλαδικό επίπεδο για τη διάδοση του Ανοιχτού Περιεχόμενου. Στόχος των δράσεων είναι η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και η εξοικείωση με τις διαθέσιμες πηγές Ανοιχτού Περιεχόμενου και τη Wikipedia, ώστε να αποτελούν ένα εργαλείο για την εκπαίδευση και την καθημερινή πληροφόρηση.


Η πρωτοβουλία αυτή έχει σκοπό να ενισχύσει την πρόσβαση και την αξιοποίηση της δημόσιας πληροφορίας αξιοποιώντας το ευνοϊκό διεθνές πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια από τα κινήματα για το ανοιχτό περιεχόμενο και την ελεύθερη πρόσβαση στη γνώση.

Αναλυτικές πληροφορίες για τη δράση της ΕΕΛ/ΛΑΚ υπάρχουν διαθέσιμες στη σελίδα go.eellak.gr/oer για τον εμπλουτισμό της οποίας υπάρχει ήδη ανοιχτό κάλεσμα προς όλους τους ενδιαφερόμενους οι οποίοι μπορούν να συνεισφέρουν συμπληρώνοντας πηγές Ανοιχτού Περιεχομένου που διαθέτει ο φορέας τους, αλλά και συμβάλλοντας στη διαμόρφωση του «Ωρολόγιου Προγράμματος» το οποίο χρησιμοποιείται για τη διεξαγωγή των σεμιναρίων.

Στην ημερίδα θα παρουσιαστούν πηγές Ανοιχτού Περιεχόμενου, και πως αυτές μπορούν να αξιοποιηθούν τόσο στην παραγωγή εκπαιδευτικού περιεχομένου, όσο και στον εμπλουτισμό της Wikipedia. Θα παρουσιαστούν επίσης οι βασικές αρχές της Wikipedia, καθώς και εμπειρίες από τη συγγραφή λημμάτων.


Για την καλύτερη διαχείριση του χώρου καλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στη σχετική φόρμα συμμετοχής που είναι διαθέσιμη στο: http://go.eellak.gr/auth. Αναλυτικό πρόγραμμα και πληροφορίες υπάρχουν διαθέσιμες στο δικτυακό τόπο που έχει δημιουργηθεί για την ημερίδα: http://pacific.jour.auth.gr/wikicon/

 Για την ΕΕΛ/ΛΑΚ

H μη κερδοσκοπική Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού/Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα (http://eellak.gr/, ΕΕΛ/ΛΑΚ) ιδρύθηκε το 2008 από 25 Πανεπιστήμια, Ερευνητικά Κέντρα και Τεχνολογικά Ιδρύματα. Η ΕΕΛ/ΛΑΚ έχει ως κύριο στόχο να συμβάλλει στην προώθηση και ανάπτυξη του Ελεύθερου Λογισμικού, του Ανοιχτού Περιεχομένου και των Τεχνολογιών Ανοιχτής Αρχιτεκτονικής στο χώρο της εκπαίδευσης, του δημόσιου τομέα και των επιχειρήσεων στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα φιλοδοξεί να αποτελέσει κέντρο γνώσης και πλατφόρμα διαλόγου για τις ανοιχτές τεχνολογίες. Συνεργάζεται επίσης με τα Creative Commons και είναι ιδρυτικό μέλος του COMMUNIA.

 Επικοινωνία: Δέσποινα Μητροπούλου 210-74742

Αφήστε μια απάντηση

Ο καιρός στην Κατερίνη

Hits

Δημήτρης Κυριακού

Διευθυντής Μουσικού Σχολείου Κατερίνης

ΜΔΕ στις Επιστήμες της Αγωγής

Email: kyriakou@sch.gr

Στο twitter: http://twitter.com/#!/dimkyriakouTop
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων