Θέματα εκπαίδευσης, δημοκρατίας στο σχολείο και αγωγής υγείας

Ιστολόγιo για θέματα εκπαίδευσης, δημοκρατίας στο σχολείο και αγωγής υγείας

Συνάντηση πανελληνίων επιστημονικών ενώσεων με τον υφ. Παιδείας κ. Θ. Παπαθεοδώρου

Ιούλ 201227

Στις 23-07-2012 πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη συνάντηση εργασίας εκπροσώπων των Διοικητικών Συμβουλίων των Πανελληνίων Επιστημονικών Ενώσεων Εκπαιδευτικών Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης(Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε.), Αγωγής Υγείας (Π.Σ.Ε.Α.Υ.) και Πολιτιστικών Θεμάτων(Π.Ε.Ε.ΠΟ.ΘΕ.), με τον Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Θεόδωρο Παπαθεοδώρου. Στη συνάντηση εργασίας συμμετείχαν επίσης εκ μέρους του Υπουργείου, η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Σ.Ε.Π.Ε.Δ. κ. Ευθυμία Φουσέκη, η Τμηματάρχης του Τμήματος Β΄ Αγωγής Υγείας και Περιβαλλοντικής Αγωγής κ. Αναστασία Ξυλόκοτα και η συνεργάτης του γραφείου του Υφυπουργού κ. Έφη Μαυροπούλου. Από πλευράς των Επιστημονικών Ενώσεων συμμετείχαν :

1) Ο Πρόεδρος  της Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε., κ. Νίκος Στεφανόπουλος 2) Ο Γενικός Γραμματέας  της Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε., κ. Γιάννης Βλάχος 3) Το μέλος του Δ.Σ. της Π.Σ.Ε.Α.Υ., κ. Χριστίνα Χρηστίδου και 4) Η  Αντιπρόεδρος της Π.Ε.Ε.ΠΟ.ΘΕ., κ. Καλλιόπη Κύρδη.
Η συνάντηση διεξήχθη σε πολύ θετικό και εποικοδομητικό κλίμα, έγινε ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τη δυναμική υλοποίησης προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων, ιδιαίτερα μέσα στο νέο σχολικό – κοινωνικό περιβάλλον και με την ανάγκη υποστήριξης αυτών από τους αντίστοιχους Υπεύθυνους Καινοτόμων Δράσεων των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης. Τονίστηκε ιδιαίτερα, η καθοριστική συμβολή των προγραμμάτων αυτών για τις αλλαγές που επιτελούνται στις μεθοδολογίες της εκπαιδευτικής διαδικασίας, στα συστήματα μάθησης και στην πρόληψη από αρνητικά κοινωνικά φαινόμενα.
Από τη συζήτηση προέκυψε  η ειλικρινής πρόθεση του Υφυπουργού να επιλυθούν ζητήματα στήριξης, αναβάθμισης και διασφάλισης της ποιότητας του θεσμού, λαμβάνοντας υπόψη τις δυσκολίες της σημερινής συγκυρίας που διέρχεται η χώρα.
Με βάση υπόμνημα που κατατέθηκε από τις Ενώσεις, εξέφρασε τη διάθεσή του για αμέριστη  στήριξη στις καινοτόμες δράσεις αλλά και την προώθηση νέων δράσεων στην εκπαίδευση, θεώρησε δίκαιο το αίτημα πολλών ετών για την αναγνώριση του έργου των Υπευθύνων Σχολικών Δραστηριοτήτων ως διδακτικού και δεσμεύτηκε για την άμεση ικανοποίησή του. Συζητήθηκε η δυνατότητα έστω μικρής αλλά αναγκαίας αύξησης, σε σχέση με την περσινή σχολική χρονιά, του αριθμού των αποσπώμενων στις Διευθύνσεις Υπεύθυνων Σχολικών Δραστηριοτήτων αλλά και το ζήτημα της υπαγωγής και ένταξής τους στα στελέχη εκπαίδευσης καθώς και τις αναγκαίες προσαρμογές στις αρμοδιότητές τους σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα. Τέλος, αναμένει προτάσεις από τις Ενώσεις για την αξιοποίηση πόρων του Ε.Σ.Π.Α. μέσα από το εθνικό πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης (Ν. 3879/2010) σε τομείς περιβάλλοντος, πολιτισμού και δημόσιας υγείας σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο.

Τα Δ.Σ. των Ενώσεων

Πηγή: http://www.alfavita.gr/artro.php?id=69832

Αφήστε μια απάντηση

Ο καιρός στην Κατερίνη

Hits

Δημήτρης Κυριακού

Διευθυντής Μουσικού Σχολείου Κατερίνης

ΜΔΕ στις Επιστήμες της Αγωγής

Email: kyriakou@sch.gr

Στο twitter: http://twitter.com/#!/dimkyriakou



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων