Θέματα εκπαίδευσης, δημοκρατίας στο σχολείο και αγωγής υγείας

Ιστολόγιo για θέματα εκπαίδευσης, δημοκρατίας στο σχολείο και αγωγής υγείας

Βάση Δεδομένων για Ερευνητές σε θέματα Μάθησης 2.0

Οκτ 201117

Έλληνες και ξένοι ενεργά ασχολούμενοι με ζητήματα μάθησης και εκπαίδευσης 2.0

Στο πλαίσιο της δράσης “Μάθηση 2.0” δημιουργήθηκε μια βάση δεδομένων με εκπαιδευτικούς, ειδικούς της τεχνολογίας, γονείς, μαθητές, φοιτητές και πολίτες που ενδιαφέρονται για τη δια βίου μάθηση και οι οποίοι είναι ιδιαίτερα δραστήριοι στο online οικοσύστημα. Σκοπός ήταν να αναδειχθούν πρόσωπα και δράσεις που σχετίζονται με τη δικτυωμένη εκπαίδευση καθώς και να ενισχυθεί ο μεταξύ τους διάλογος και συνεργασία.

Η αναζήτηση πραγματοποιήθηκε κυρίως σε διαδικτυακές κοινότητες ανθρώπων που επιζητούν τη δικτύωση καθώς με τον τρόπο αυτό θα καταφέρουν να αλληλεπιδράσουν, να ανταλλάξουν απόψεις, να ενημερωθούν για νέες μεθόδους και πρακτικές και εν τέλει να βελτιωθούν στο αντικείμενο της δραστηριότητάς τους που είναι κατά κύριο λόγο η εκπαίδευση.

Η δημιουργία της βάσης δεδομένων στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας “Μάθηση 2.0” αποσκοπεί να ενισχύσει τη συνεργασία μεταξύ προσώπων και φορέων που ενδιαφέρονται για τη δικτυωμένη μάθηση αλλά και να αποτελέσει σημαντική πηγή πληροφοριών για αντίστοιχες μελλοντικές δράσεις καθώς τα μέχρι τώρα αποτελέσματα μαρτυρούν ότι τα νέα διαδικτυακά εργαλεία αναμένεται να επηρεάσουν σημαντικά τις εξελίξεις στον τομέα της εκπαίδευσης και της δια βίου μάθησης.

http://mathisi20.gr/pages/researchers

Πηγή: http://mathisi20.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Ο καιρός στην Κατερίνη

Hits

Δημήτρης Κυριακού

Διευθυντής Μουσικού Σχολείου Κατερίνης

ΜΔΕ στις Επιστήμες της Αγωγής

Email: kyriakou@sch.gr

Στο twitter: http://twitter.com/#!/dimkyriakouTop
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων