Θέματα εκπαίδευσης, δημοκρατίας στο σχολείο και αγωγής υγείας

Ιστολόγιo για θέματα εκπαίδευσης, δημοκρατίας στο σχολείο και αγωγής υγείας

Σεξουαλική Αγωγή: Ας μιλήσουμε ξεκάθαρα με τα παιδιά μας

Απρ 20118

Η Διεύθυνση Β/θμιας Εκπ/σης Ν. Ημαθίας στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της Αγωγής & Προαγωγής Υγείας και της συνεργασίας με επιστημονικούς φορείς, διοργανώνει τη Δευτέρα 11 Απριλίου 2011 συνάντηση-συζήτηση με την κ. Τσεμπέρη Καλλιόπη, σύμβουλο του Ελληνικού Συνδέσμου Οικογενειακού Προγραμματισμού και του Κ.Ο.Π. της Β΄ Πανεπιστημιακής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, καθηγήτρια Τ.Ε.Ι., με θέμα: «Σεξουαλική Αγωγή: Ας μιλήσουμε ξεκάθαρα με τα παιδιά μας» στην οικογένεια και στο σχολείο.
Η συνάντηση αυτή προγραμματίζεται συμπληρωματικά για γονείς και εκπαιδευτικούς, ως παράλληλη δραστηριότητα των διαλέξεων σε εφήβους μαθητές και μαθήτριες, ενταγμένη στο ενημερωτικό πρόγραμμα διάρκειας μίας εβδομάδας (από 11-4 ως 15-4-2011) που θα υλοποιηθεί στα σχολεία της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας.
Οι προσδοκίες απ’ αυτή τη συζήτηση είναι να μπορούν οι εκπαιδευτικοί να απαντούν στα ερωτήματα των μαθητών, μεταφέροντας έγκυρη και έγκαιρη γνώση και διαλύοντας την παραπληροφόρηση στα θέματα διαχείρισης της σεξουαλικότητας των εφήβων.
Η χυδαιότητα, η άγνοια και η επικινδυνότητα είναι συμπεριφορές υψηλού κινδύνου. Απ’ αυτές κινδυνεύουν τα παιδιά μας και όχι από αναφορές και προσεγγίσεις στα θέματα Σεξουαλικής Αγωγής και Υγείας.
Η συνάντηση θα γίνει στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημόσιας Βιβλιοθήκης Βέροιας (2ος όροφος), ώρες 6.00΄- 8.00΄ μ.μ., τον Διευθυντή και το προσωπικό της οποίας ευχαριστούμε για την παραχώρηση του χώρου.

Σκεντερίδου Νόπη – Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας Ημαθίας

Φλιτούρης Ευθύμιος – Διευθυντής Β/θμιας Εκπ/σης Ημαθίας

Πηγή: http://www.libver.gr/ Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας

Αφήστε μια απάντηση

Ο καιρός στην Κατερίνη

Hits

Δημήτρης Κυριακού

Διευθυντής Μουσικού Σχολείου Κατερίνης

ΜΔΕ στις Επιστήμες της Αγωγής

Email: kyriakou@sch.gr

Στο twitter: http://twitter.com/#!/dimkyriakouTop
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων