Θέματα εκπαίδευσης, δημοκρατίας στο σχολείο και αγωγής υγείας

Ιστολόγιo για θέματα εκπαίδευσης, δημοκρατίας στο σχολείο και αγωγής υγείας

ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑ: Ρομά μένουν άστεγοι καθώς συνεχίζονται οι εξώσεις στη Σερβία

Απρ 20118

Το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας απέστειλλε το παρακάτω κείμενο και δελτίο τύπου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά (8 Απριλίου):

Αγαπητοί εκπαιδευτικοί, στελέχη εκπαίδευσης,

 

 

Σας ευχαριστούμε θερμά για το ενδιαφέρον που έχετε εκδηλώσει κατά το παρελθόν για το δίκτυο εκπαίδευσης της Διεθνούς Αμνηστίας. Το δίκτυο αυτό βρίσκεται σε στάδιο συστηματικής του οργάνωσης ώστε να αναδειχθεί η εκπαίδευση ως ένας από τους κύριους αρωγούς προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Παραμονή λοιπόν της Παγκόσμιας Ημέρας Ρομά (8 Απριλίου) σας αποστέλλουμε Δελτίο Τύπου της Διεθνούς Αμνηστίας σχετικά με τις διακρίσεις που υφίσταται ο πληθυσμός αυτός στο θέμα της στέγασης. Οι διακρίσεις είναι ένα φαινόμενο πλέον υπαρκτό στο χώρο της εκπαίδευσης, όπου μαθητές και εκπαιδευτικοί καλούνται να χειριστούν τη διαφορετικότητα και να τη μετουσιώσουν σε δημιουργικό παράγοντα συνύπαρξης, αμοιβαίας αποδοχής και προόδου.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ενημερωτικό αυτό Δελτίο για να οργανώσετε τις εκπαιδευτικές σας δράσεις, προσαρμοσμένες στη δική σας τάξη. Ενδεικτικά, μπορείτε να το αξιοποιήσετε σαν θέμα έκθεσης- έκφρασης, σαν θέμα μιας ομαδικής εργασίας ή σαν το κέντρο μιας άσκησης επιχειρηματολογίας μέσα στην τάξη.

 Επιπλέον, και ανεξάρτητα από τη δραστηριότητα αυτή, είμαστε στη διάθεσή σας ώστε να οργανώσουμε μέσω του δικτύου ομιλητών μας κάποια παρουσίαση στα ανθρώπινα δικαιώματα στη τάξη σας, κατόπιν αιτήματός σας.

 

deltio_typou

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Ο καιρός στην Κατερίνη

Hits

Δημήτρης Κυριακού

Διευθυντής Μουσικού Σχολείου Κατερίνης

ΜΔΕ στις Επιστήμες της Αγωγής

Email: kyriakou@sch.gr

Στο twitter: http://twitter.com/#!/dimkyriakouTop
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων