Θέματα εκπαίδευσης, δημοκρατίας στο σχολείο και αγωγής υγείας

Ιστολόγιo για θέματα εκπαίδευσης, δημοκρατίας στο σχολείο και αγωγής υγείας

Μου είπαν ότι είναι σχολείο…

Ιαν 20119

Για 4η χρονιά φέτος ο Συνήγορος του Παιδιού συνεργάστηκε με την Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας Camera Zizanio και το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, που έλαβαν χώρα από τις 10 έως τις 18 Δεκεμβρίου 2010 στον Πύργο της Ηλείας.

Ο Συνήγορος του Παιδιού συνεργάστηκε και φέτος με το ελληνικό διαγωνιστικό τμήμα του Camera Zizanio για το “Βραβείο Δικαιωμάτων του Παιδιού”. Το βραβείο δόθηκε στη ταινία του 41ου Λυκείου Αθήνας «Μου είπαν ότι είναι σχολείο», μια ταινία που αποτυπώνει τις προσπάθειες των μαθητών και καθηγητών ενός κτιριακά απάνθρωπου σχολείου να το κάνουν πιο ανθρώπινο. Είναι απαράδεκτο που επιφυλάσσεται στα παιδιά ένα τέτοιο ασφυκτικό περιβάλλον – όσοι την είδαν ένιωσαν κλειστοφοβία, πόσω μάλλον όσοι το ζουν καθημερινά. Ο Συνήγορος δήλωσε τη διαθεσιμότητά του να συνεργαστεί με μαθητές και εκπαιδευτικούς του σχολείου για να συνδράμει στην αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού.

Περισσότερες πληροφορίες για την Camera Zizanio μπορείτε να βρείτε στο http://camerazizanio.net

Περιγραφή της ταινίας: Μπορεί ένα σχολείο στο κέντρο της Αθήνας να είναι τόσο καλά προσαρμοσμένο στο περιβάλλον γύρω του ώστε να περνάει απαρατήρητο ακόμα και από τους γείτονες; Μπορούν δύο σχολεία να λειτουργούν ταυτόχρονα σε μία τετραώροφη πολυκατοικία; Και οι μαθητές/τριες πώς αισθάνονται; Ένα ντοκιμαντέρ που θα απαντήσει στα ερωτήματα αυτά και ίσως γεννήσει άλλα.

Δείτε την ταινία!

Αφήστε μια απάντηση

Ο καιρός στην Κατερίνη

Hits

Δημήτρης Κυριακού

Διευθυντής Μουσικού Σχολείου Κατερίνης

ΜΔΕ στις Επιστήμες της Αγωγής

Email: kyriakou@sch.gr

Στο twitter: http://twitter.com/#!/dimkyriakou



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων