Θέματα εκπαίδευσης, δημοκρατίας στο σχολείο και αγωγής υγείας

Ιστολόγιo για θέματα εκπαίδευσης, δημοκρατίας στο σχολείο και αγωγής υγείας

Ταξίδι Φυγής

Μάι 201012

Το παιχνίδι «Ταξίδι Φυγής» http://www.taxidifygis.org.cy/game_cy.html συγκαταλέγεται στην κατηγορία των serious games και απευθύνεται σε μαθητές ηλικίας 13 μέχρι 16 ετών. Μέσω του παιχνιδιού και του συμπληρωματικού υλικού μπορεί να συζητηθεί το θέμα «Πρόσφυγες και Άσυλο» στην τάξη. Αυτό μπορεί να γίνει σε διάφορα μαθήματα, όπως στο μάθημα της γεωγραφίας, πολιτικής αγωγής, θρησκευτικών, λογοτεχνίας καθώς και τέχνης.

Παίζοντας το παιχνίδι «Ταξίδι Φυγής», οι μαθητές μπορούν να ταυτιστούν με τον πρωταγωνιστή του παιγνιδιού, ένα νεαρό πρόσφυγα ο οποίος αναγκάζεται να εγκαταλείψει τη χώρα του και αντιμετωπίζει μία σειρά από δυσκολίες και διλήμματα τόσο κατά τη διάρκεια της φυγής όσο και κατά την άφιξή του στη χώρα ασύλου. Με αυτό το βιωματικό τρόπο, ο μαθητής ενημερώνεται και ευαισθητοποιείται για το τι σημαίνει να είσαι πρόσφυγας.

Στόχος του οδηγού είναι να βοηθήσει τους δάσκαλους να σχεδιάσουν μαθήματα για τις τάξεις τους.

Περιέχει εισηγήσεις για διεξαγωγή αποστολών και συζητήσεων, καθώς επίσης για ασκήσεις και παιχνίδια ρόλων [role play] στην τάξη.

Εκτός από το «Ταξίδι Φυγής», μπορείτε να βρείτε επιπρόσθετο υλικό (π.χ. ταινίες) καθώς επίσης και πιο πρόσφατες πληροφορίες για θέματα προσφύγων, στην ιστοσελίδα της Ύπατης Αρμοστείας, www.unhcr.gr (στα Ελληνικά) και www.unhcr.org (στα Αγγλικά).

Αφήστε μια απάντηση

Ο καιρός στην Κατερίνη

Hits

Δημήτρης Κυριακού

Διευθυντής Μουσικού Σχολείου Κατερίνης

ΜΔΕ στις Επιστήμες της Αγωγής

Email: kyriakou@sch.gr

Στο twitter: http://twitter.com/#!/dimkyriakou



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων