Χριστούγεννα

Περιμένουμε τα Χριστούγεννα και έχουμε χαρά μεγάλη. Την πρώτη μέρα του Δεκέμβρη βάλαμε στον πίνακα της ρουτίνας μας το ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης, για να μετράμε πόσες μέρες απομένουν έως τα Χριστούγεννα. Στο κάθε πουγκάκι αντιστοιχούσε ένα αίνιγμα για τα Χριστούγεννα στο οποίο οι μαθητές/τριες απαντούσαν.

Διαβάσαμε βιβλία που αναφέρονται στα Χριστούγεννα.

Διαβάσαμε το βιβλίο “Το ποντικάκι που ήθελε να αγγίξει ένα αστεράκι” του Ευγένιου Τριβιζά. Την ιστορία αυτή επιλέξαμε να κάνουμε θεατρική παράσταση στο νηπιαγωγείο μας για τα φετινά Χριστούγεννα.

Φτιάξαμε κατασκευές χριστουγεννιάτικες. Δημιουργήσαμε ένα βιβλίο με την ιστορία της γέννησης του Χριστού, σε σχήμα χιονόμπαλας.

Φτιάξαμε χριστουγεννιάτικα μπισκότα. Πρώτα είδαμε τη συνταγή και τα υλικά που χρειαζόμαστε για να φτιάξουμε τα μπισκότα. Έπειτα γράψαμε σε χαρτί το υλικό που θα φέρει το κάθε παιδί από το σπίτι του και φτιάξαμε ένα χάρτινο αστέρι στο οποίο τυλίξαμε το υλικό.

Και ήρθε η μέρα που φτιάξαμε μόνοι μας τα δικά μας μπισκότα.

IMG 20221229 175320

Στολίσαμε τα σακουλάκια στα οποία θα βάζαμε μέσα τα μπισκότα μας, για να τα πάρουν οι μαθητές/τριες στο σπίτι τους.

Μοιράσαμε τα μπισκότα και τα βάλαμε μέσα στα σακουλάκια.

Ξύλινες κουτάλες τις μετατρέψαμε σε ημερολόγια!

Φτιάξαμε χριστουγεννιάτικα δεντράκια σε χαρτί και στεφάνι με τις παλάμες των μικρών μαθητών/τριών μας, για να στολίσουμε την τάξη μας.

Φτιάξαμε ευχετήριες κάρτες στις οποίες οι μαθητές/τριες έγραψαν ευχές.

320384892 531923362324568 2592759164085211356 n

Στολίσαμε το χριστουγεννιάτικο δέντρο της τάξης μας με στολίδια που έφεραν τα παιδιά.

Μιλήσαμε για καλές πράξεις, πράξεις αγάπης και προσφοράς που είναι καλό να κάνουμε πάντα και ειδικά αυτές τις άγιες ημέρες. Έτσι προμηθευτήκαμε αστέρια ευχής από την οργάνωση “Κάνε μια ευχή”. Συγκεντρώσαμε το ποσό και το καταθέσαμε στην οργάνωση, με την ευχή όλα τα παιδιά που δοκιμάζονται από σοβαρές ασθένειες να γίνουν καλά και να γυρίσουν νικητές/τριες στην οικογένειά τους, στο σχολείο, στους αγαπημένους τους.

1