Λίγα λόγια για μένα!


Είμαι νηπιαγωγός τα τελευταία 20 χρόνια. Παλαιότερα και επί 11 χρόνια υπήρξα προπονήτρια σκακιού  και σκακίστρια των συλλόγων της Τριανδρίας.

Ως εκπαιδευτικός, ταξίδεψα ανά την Ελλάδα (Βέροια, Σαντορίνη, Μυτιλήνη) και τελικά επέστρεψα στη Θεσσαλονίκη. Ο τόπος κατοικίας μου τα τελευταία 19 χρόνια είναι η Εξοχή Θεσσαλονίκης και εκεί υπηρέτησα έως το 2016. Στη συνέχεια, ζήτησα και πήρα απόσπαση σε σχολεία της Αυστραλίας για να διδάξω την ελληνική ως δεύτερη/ξένη γλώσσα. Εκεί, δημιούργησα το ιστολόγιο My Greek Language με πολύ και πλούσιο υλικό διδασκαλίας που δημιούργησα για τη γλώσσα. Στα τέσσερα χρόνια παραμονής μου στο εξωτερικό υπήρξα και παραγωγός ραδιοφωνικής εκπομπής για τη γλώσσα μας με τον τίτλο «Διώνη»(ΕΔΩ,  θα ακούσετε όλες τις εκπομπές μου)

Σχετικά με τη Νηπιαγωγική: το 2007-09 επιμορφώθηκα στο Διδασκαλείο του ΑΠΘ , το 2011 πήρα την πιστοποίηση στο Β επίπεδο των Νέων Τεχνολογιών και το 2014 ολοκλήρωσα το μεταπτυχιακό μου σχετικά με την Ανάπτυξη των Εκπαιδευτικών Μονάδων στο Πανεπιστήμιο του Αιγαίου. Το 2018 ολοκλήρωσα ένα ακόμη μεταπτυχιακό με θέμα τις τεχνολογίες μάθησης στο ΤΕΠΑΕ. Η ενασχόλησή μου με το σκάκι και η έκδοση των δύο βιβλίων μου («μια φορά κι έναν καιρό ήταν το σκάκι» και «σκάκι και φαντασία»)  αλλά κυρίως η παιχνιώδη προσέγγιση του σκακιού την οποία εφαρμόζω στους μικρούς μαθητές, έλκυσαν πολλούς και ιδιαίτερα εκπαιδευτικούς. Έτσι, εισηγήθηκα την εκμάθηση του σκακιού σε δύο σεμινάρια για εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, στον Εύοσμο και στην Ευκαρπία Θεσσαλονίκης, μετά από πρόσκληση.

Από το 2021 βρίσκομαι στη Θεσσαλονίκη και υπηρετώ στο 3ο Πειραματικό Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης.

Συνολικά είμαι δημιουργός και συνδημιουργός των παρακάτω ιστολογίων:

My chess, ένα ιστολόγιο για το σκάκι –σε συνεργασία με τον Κ. Γιουβαντσιούδη,

Στο Νηπιαγωγείο, στην Εξοχή…, το ιστολόγιο του Νηπιαγωγείου Εξοχής όπου δίδασκα μεταξύ 2011-2014

ΤΟ ΓΙΑΣΕΜΙ, ένα ιστολόγιο προσωπικό αλλά και για το νηπιαγωγείο

My Greek Language ένα ιστολόγιο για τη διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερη/ξένη γλώσσα

Διώνη, ένας ιστότοπος που φιλοξενεί τις ραδιοφωνικές εκπομπές μου για την ελληνική γλώσσα

 

 Αφήστε μια απάντηση