Οι δράσεις μας το Δεκέμβριο

Δεκέμβριος! Ο τελευταίος και πολυαγαπημένος μήνας μικρών και μεγάλων! Ο μήνας που φέρνει τις γιορτές, το κρύο, τη θαλπωρή… ο μήνας των απολογισμών, των νέων προσδοκιών, των ονείρων….ο μήνας της χαράς, της δημιουργίας, της προσφοράς…

Πολλή δουλειά στο Νηπιαγωγείο!!!! Ετοιμασίες για τη Χριστουγεννιάτικη γιορτή, κατασκευές, φιλαναγνωσία, διακόσμηση,  μουσικές, κάλαντα, χαρά και δημιουργία!!! Πάρτε μία μικρή γεύση:

Στολίσαμε το δέντρο του σχολείου μας με κέφι και χαρά, τραγουδώντας υπέροχα Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και ψέλνοντας τα κάλαντα:

Στολίσαμε όμως και το δέντρο στην αυλή μας, με φυσικό υλικό, κουκουνάρια διακοσμημένα με όμορφες κόκκινες γιορτινές κορδελίτες!

Αφού λοιπόν βγήκαμε στο προαύλιο να στολίσουμε το δέντρο μας, τα παιδιά θέλησαν να δούμε “πόσο μεγάλωσαν” τα λαχανικά μας κι αν χρειάζονται πότισμα! Οι πολλές βροχές των τελευταίων ημερών, τα πότισαν τόσο καλά, που δε χρειάστηκε να τα ποτίσουμε κι εμείς! Τα παρατηρήσαμε όμως και αποφασίσαμε να καταγράψουμε την ανάπτυξή τους!

Αγγελάκια μαγικά, λαμπερά, υπέροχα, φτιαγμένα από τα χεράκια των παιδιών στολίζουν τις σχολικές τάξεις:

Περίτεχνες κατασκευές από γυαλί διακοσμημένο με αλάτι, κορδελίτσες και  κουκουνάρια. Ένα όμορφο κηροπήγιο που θα λάμπει τη νύχτα των Χριστουγέννων!!!

 

Όμορφα στολιδάκια φτιαγμένα από πηλό στολισμένα με φυσικό υλικό και με τη λάμψη της χρυσόσκονης, θα συμπληρώσουν το στολισμό του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στα σπίτια των παιδιών!

 

Βεβαίως δεν παραλείψαμε να γράψουμε γράμμα στον αγαπημένο Άγιο των παιδιών!!! Τραγουδήσαμε:

<< Άγιε  Βασίλη που φέρνεις στα παιδιά,

δώρα , παιχνίδια για την Πρωτοχρονιά,

ήμουνα καλό παιδάκι όλο τον καιρό,

φρόνιμο στο σπίτι,

πάντα πρώτο στο σχολειό, φέρε μου δώρα ,

φέρε μου πολλά, 

καλό παιδάκι θα μαι και τούτη τη χρονιά,

και τούτη τη χρονιά!!! >>

Διαβάσαμε πολλά βιβλία για τα Χριστούγεννα και τον Αη Βασίλη:

Έτοιμα και τα παραδοσιακά μελομακάρονα! Οι μανούλες ήρθαν στο σχολείο και μας έφτιαξαν νοστιμότατα μελομακάρονα, τηρώντας το έθιμο!!!

Ημερολόγια για δωράκι στα παιδιά!!! Οι κυρίες σκέφτηκαν πως το καλύτερο δωράκι για τα παιδιά θα ήταν μία ομαδική φωτογραφία με τους συμμαθητές τους και τις δασκάλες τους! Ενθύμιο διαχρονικό χαρισμένο με πολλή αγάπη!!!

Ημερολόγια χάρισε στα παιδιά και ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου, με θέμα το Σχολικό μας Συγκρότημα:

Σαν καλά παιδάκια, όπως  κάθε χρόνο άλλωστε, έτσι και φέτος, αποφασίσαμε να κάνουμε ευτυχισμένα τα παιδάκια που έχουν προβλήματα υγείας! Αγοράζοντας Το Αστεράκι Της Ευχής, Make a Wish, θα μοιράσουμε χαμόγελα, πολλά χαμόγελα!!! Χαιρόμαστε πολύ γι αυτό διότι όλοι μαζί καταφέραμε να συγκεντρώσουμε το ποσό των 152 Ευρώ!!!

 

Οι γονείς ανταποκρίθηκαν στην πρόταση του Δήμου για συλλογή τροφίμων για το κοινωνικό παντοπωλείο και τα τρόφιμα που συγκεντρώθηκαν στο Νηπιαγωγείο μας ξεπέρασαν κάθε προσδοκία!!!!

Έτοιμες και οι προσκλήσεις που ετοιμάσαμε για τη Χριστουγεννιάτικη γιορτούλα μας!!! Οι ευχές είναι γραμμένες από αγνές μικρές καρδούλες με απέραντη αγάπη για όλους εσάς που είστε καλεσμένοι και σας περιμένουμε με χαρά!!

Το σκηνικό μας είναι έτοιμο και περιμένει να υποδεχτεί τους μικρούς μας μαθητές!

Όλα ήταν υπέροχα! Οι μικροί μας μαθητές τα κατάφεραν και πάλι! Μπράβο παιδιά, μας κάνατε υπερήφανες!

Ακολούθησαν κεράσματα από τις μανούλες σε όλα τα παιδιά!

Σας ευχόμαστε ολόψυχα καλές γιορτές με υγεία!!!