Φεβρουάριος! Με γνώση και διασκέδαση!

5 Φεβρουαρίου, Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου

Μιλήσαμε, παρατηρήσαμε εποπτικό υλικό, είδαμε βιντεάκια σχετικά και στο τέλος δημιουργήσαμε το δικό μας ηλεκτρονικό βιβλίο:

https://www.storyjumper.com/book/index/36226276/589b7e6fd9bc2

Book titled 'ΗΜΕΡΑ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ'

Μάθαμε πως το χαρτί ανακυκλώνεται και  μπορούμε εύκολα να φτιάξουμε χαρτί μόνοι μας!! Έτσι παρακολουθήσαμε εκπαιδευτικό βίντεο, αναλύσαμε αυτά που βλέπαμε και αποφασίσαμε να φτιάξουμε στο μέλλον και μόνοι μας χαρτί!

 

Η φαντασία και η δημιουργικότητα των παιδιών είναι αστείρευτη! Έτσι λοιπόν όλοι μαζί αποφασίσαμε να αυτοσχεδιάσουμε και να δημιουργήσουμε μία μολυβοθήκη με υλικά ανακύκλωσης η οποία να έχει πολλές θέσεις και την τοποθετήσαμε στη γωνιά των κατασκευών! Μα φάνηκε χρήσιμη!

Βεβαίως η κατασκευή μας μαζί με τις κατασκευές όλων των συνεργαζόμενων σχολείων τοποθετήθηκε σε συνεργατικό padlet που δημιούργησε η συνάδελφος Ευγενία Τσακίρη και τη ευχαριστούμε πολύ!

Μετάβαση στο padlet.com

Μουσικά όργανα με ανακυκλώσιμα υλικά!!! 

Μεγάλη είναι η χαρά και η συμμετοχή των παιδιών για τη δραστηριότητα αυτή! Κατασκευάσαμε πολλά μουσικά όργανα,  ακούσαμε τους ήχους του κάθε ενός, τραγουδήσαμε και χορέψαμε με τη συνοδεία της μουσικής τους! Δημιουργήσαμε το παρακάτω βίντεο για να δείξουμε τις δημιουργίες μας στους φίλους μας στα συνεργαζόμενα σχολεία:

 

Φυσικά η ανάρτησή μας συμμετείχε στο συνεργατικό padlet μαζί με τις αναρτήσεις των φίλων μας!

https://el.padlet.com/anastasiacon1973/musicalinstruments

Όμως με μεγάλη μας χαρά  χρησιμοποιήσαμε αυτά τα μουσικά όργανα στην εκδήλωση που δημιουργήσαμε για να έρθουμε σε επαφή με τους φίλους μας στην Ισπανία! Συνδεθήκαμε σε on line event, γνωριστήκαμε με τους φίλους και συνεργάτες μας τους Ισπανούς! Ακούσαμε Ισπανικά τραγούδια με τη συνοδεία μουσικών οργάνων που κατασκεύασαν οι φίλοι μας με ανακυκλώσιμα υλικά και άκουσαν Ελληνικά τραγούδια από μας συνοδευόμενα με μουσική από τα δικά μας μουσικά όργανα!  Στο τέλος τραγουδήσαμε και χορέψαμε όλοι μαζί ένα υπέροχο τραγούδι και όλα τα μουσικά όργανα συμμετείχαν σε αυτό! Η χαρά των παιδιών δεν περιγράφεται!!!

 

 

 

Βεβαίως εν όψη της Αποκριάς δε λείπουν οι κατασκευές με ανακυκλώσιμα υλικά από το σχολείο μας και από όλα βεβαίως τα συνεργαζόμενα σχολεία!

Όλα αυτά βέβαια έχουν αναρτηθεί στο συνεργατικό padlet που ακολουθεί:

Μετάβαση στο padlet.com

Σε on line event που δημιουργήσαμε, προσκαλέσαμε τους φίλους και συνεργάτες μας από το 2ο και 8ο Νηπ/γείο Νεάπολης καθώς και το Νηπ/γείο Χαιρώνειας, να περάσουμε λίγη ώρα μαζί διασκεδάζοντας! Μιλήσαμε, τραγουδήσαμε όλοι μαζί το τραγούδι της Ανακύκλωσης, λύσαμε αινίγματα, δείξαμε τα παιχνίδια που δημιουργήσαμε αλλά και αυτά με τα οποία παίξαμε! Περάσαμε υπέροχα!

Βεβαίως οι δράσεις μας δε σταματάνε εδώ! Συνεχίζουμε να διαβάζουμε βιβλία και να αποτυπώνουμε τις σκέψεις μας και τη δημιουργικότητά μας! Διαβάσαμε λοιπόν ένα ακόμη βιβλίο με τίτλο “Σκουπιδιστάν” του Κ. Μάγου και ενθουσιαστήκαμε! Με την τεχνική της ζωγραφικής με μαρκαδόρο σε συνδιασμό με την κηρομπογιά αλλά και ενσωματώνοντας την τεχνική του κολλάζ, δημιουργήσαμε δύο ομαδικούς πίνακες ζωγραφικής!

Το “ΣΚΟΥΠΙΔΙΣΤΑΝ ”  και το ” ΟΥΤΕΝΑΣΚΟΥΠΙΔΙΚΑΝ” !!!  Χαρήκαμε με το τελικό αποτέλεσμα, συγκρίναμε τους δύο πίνακες και καταγράψαμε τις διαφορές και τα συμπεράσματά μας!

 

Οι δράσεις μας όμως σε σταματούν εδώ! Συμμετείχαμε και στη συνεργατική ιστορία στην οποία συμμετέχουν όλα τα σχολεία του προγράμματος και η αλήθεια είναι ότι μας εντυπωσίασε πολύ! Είμαστε μικροί συγγραφείς αλλά και εικονογράφοι!!! Στο meeting words γράψαμε τη συνέχεια που δώσαμε εμείς στην ιστορία αλλά και στο ηλεκτρονικό βιβλίο ebook επίσης όπου και βάλαμε τις όμορφες ζωγραφιές μας που συνόδευαν το κείμενο!

https://www.storyjumper.com/book/index/41282956

http://meetingwords.com/hnhNKSa0xo