Δημιουργία Δανειστικής Βιβλιοθήκης Γυμνασίου Σκιάθου

Το σχολείο μας πλέον διαθέτει δανειστική βιβλιοθήκη, η οποία λειτουργεί στην αίθουσα Ξένων Γλωσσών. Η δημιουργία της βιβλιοθήκης είναι προϊόν συνεργασίας των μελών της σχολικής κοινότητας και του Δήμου.

Αρχικά, η αίθουσα βάφτηκε από συνεργείο του Δήμου Σκιάθου. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήθηκε εξοπλισμός που υπήρχε ήδη στο σχολείο-δύο ντουλάπες- και τη βάση της βιβλιοθήκης αποτέλεσαν βιβλία που είχαμε συγκεντρώσει από δωρεές προηγούμενων ετών. Οι κηδεμόνες ενημερώθηκαν για την προσπάθεια δημιουργίας βιβλιοθήκης και τους λόγους λήψης αυτής της απόφασης μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και παροτρύνθηκαν να προσφέρουν βιβλία από την προσωπική τους βιβλιοθήκη που δε χρειάζονται πια και που είναι κατάλληλα για νέους αναγνώστες και σε άριστη κατάσταση. Η ανταπόκριση ήταν άμεση και με αυτόν τον τρόπο συγκεντρώθηκαν αρκετά ακόμη βιβλία. Παράλληλα, έχουν ζητηθεί χορηγίες από γνωστούς εκδοτικούς οίκους.

received 284438188085187 received 786823402999218received 2487441234791469

Η βιβλιοθήκη θα είναι στη διάθεση των μαθητών – μαθητριών μας αλλά και των εκπαιδευτικών του σχολείου δύο φορές την εβδομάδα ( Δευτέρα και Πέμπτη ) κατά τη διάρκεια του μεγάλου διαλείμματος (10:50-11:05). Η υπεύθυνη της βιβλιοθήκης θα βρίσκεται εκεί για τους δανεισμούς και τις επιστροφές των βιβλίων.

Πιστεύουμε πως σύντομα θα μπορέσουμε να προσθέσουμε και νέους τίτλους, ώστε να μπορούν τα παιδιά του σχολείου μας να έχουν περισσότερες επιλογές .

Στόχος του εγχειρήματος είναι η καλλιέργεια της αγάπης για το διάβασμα που έχει πολλαπλά οφέλη και η αποκατάσταση –κατά το δυνατό- της σχέσης των παιδιών με το βιβλίο, η οποία έχει ομολογουμένως διαταραχθεί για πολλούς λόγους.

Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμο Σκιάθου για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημά μας για βάψιμο της αίθουσας και όλους τους γονείς-κηδεμόνες και μαθητές – μαθήτριες του σχολείου μας που πρόσφεραν και θα προσφέρουν βιβλία στη βιβλιοθήκη μας.

Η υπεύθυνη της βιβλιοθήκης,

Άννα Αρμαμέντου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *