Οδηγίες κατά την έναρξη του σχολικού έτους 2022-2023 και μέτρα για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

με την έναρξη του σχολικού έτους 2022-23, θα ισχύσουν τα παρακάτω μέτρα αντιμετώπισης κορονοϊού, σύμφωνα με την Κ.Υ.Α. υπ. αρ. Δ1α/Γ.Π.οικ.50908/07-09-2022 (Β΄4695):

  • Η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι προαιρετική για όλους τους εμπλεκόμενους στην εκπαιδευτική διαδικασία (μαθητές/τριες, εκπαιδευτικοί, επισκέπτες σχολικής μονάδας).
  • Εάν ένας/μία μαθητής/τρια παρουσιάσει συμπτώματα λοίμωξης εκτός σχολείου, ενημερώνεται το σχολείο, ο μαθητής παραμένει στο σπίτι και ακολουθεί ιατρική αξιολόγηση με ευθύνη των γονέων/κηδεμόνων του/της.
  • Εάν ένας/μία μαθητής/τρια παρουσιάσει συμπτώματα λοίμωξης εντός σχολικού ωραρίου, ειδοποιούνται οι γονείς/κηδεμόνες του για την παραλαβή του από το σχολείο, παραμένει στην οικία του και ακολουθεί ιατρική αξιολόγηση με ευθύνη των γονέων/κηδεμόνων του/της.
  • Εάν η διαγνωστική εξέταση (rapid-test) στην οποία θα υποβληθεί ο/η μαθητής/τρια είναι θετική, ενημερώνετε το σχολείο και παραμένει σε κατ΄οίκον απομόνωση για πέντε (5) ημέρες.
  • Ο/Η μαθητής/τρια επιστρέφει στο σχολείο, μετά το πενθήμερο χωρίς νέα διαγνωστική εξέταση, ούτε ιατρική βεβαίωση και αφού έχουν υποχωρήσει τα συμπτώματα, αλλά με τη χρήση μάσκας υψηλής προστασίας ή διπλή μάσκα, για άλλες πέντε (5) ημέρες.
  • Εάν η διαγνωστική εξέταση στην οποία θα υποβληθεί ο μαθητής είναι αρνητική, επιστρέφει στο σχολείο, 24 ώρες μετά την υποχώρηση των συμπτωμάτων χωρίς φαρμακευτική αγωγή.
  • Για τη μη προσμέτρηση των απουσιών λόγω κορονοϊού οι γονείς/κηδεμόνες πρέπει να προσκομίσουν:

α) βεβαίωση θετικού διαγνωστικού ελέγχου, η οποία εκδίδεται από το gov.gr με τη χρήση των προσωπικών τους κωδικών taxisnet και

β) υπεύθυνη δήλωση συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη από τον γονέα/κηδεμόνα (δίνεται από το σχολείο)

  • Για οποιαδήποτε απορία, παρακαλούνται οι γονείς/κηδεμόνες να επικοινωνούν με το σχολείο.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε τις οδηγίες που εξέδωσε το Υπουργείο Παιδείας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *