Το Γυμνάσιο Μεγαλοχωρίου στο 1ο Μαθητικό Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

Το Γυμνάσιο Μεγαλοχωρίου Τρικάλων συμμετείχε στο 1ο Μαθητικό Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Τρικάλων το οποίο διεξήχθη Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018 στο αμφιθέατρο του 2ου ΓΕ.Λ . Το Φεστιβάλ διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων  μέσω  του Κέντρου Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών Τρικάλων (ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ.). Πρόκειται  για έναν μη διαγωνιστικό θεσμό που  έχει ως στόχο να ενισχύσει τη δημιουργικότητα των μαθητών, να αναδείξει τις ψηφιακές, προγραμματιστικές και κατασκευαστικές τους δεξιότητες και να προβάλλει τις καινοτόμες ιδέες τους στην ευρύτερη κοινωνία.

Με την καθοδήγηση του Υπευθύνου ΚΕ.ΠΛΗΝΕ.Τ. Τρικάλων κου Λεωνίδα Μποντίλα, ο οποίος επισκέφτηκε το σχολείο μας, οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με τη χρήση του εκπαιδευτικού πακέτου ρομποτικής LEGO MindStorms EV3. Αρχικά συναρμολογήθηκε το ρομποτικό όχημα και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η διαδικασία προγραμματισμού του στην αντίστοιχη πλατφόρμα, μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Το έργο που παρουσιάστηκε στο φεστιβάλ, ήταν η κατασκευή «Κατευθυνόμενη κίνηση οχήματος με τον αισθητήρα γυροσκοπίου» που δημιούργησαν οι μαθητές της Β‘ τάξης, Κουτής Θωμάς και Μοσχόπουλος Δημήτριος. Τους μαθητές συνόδευσαν ο διευθυντής του σχολείου, κος Τσαντίλας Σωτήριος και ο καθηγητής τους στην Πληροφορική, κος Γκούμας Δημήτριος.

Κατηγορίες: Σχολικό έτος 2018-2019. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση