ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΜΕΝΑ

Με χαρά παραδίδω σήμερα το τιμόνι του σχολείου στην κ. Μίνα Ρομπότη. Υπήρξαμε πολλά χρόνια συνάδελφοι αλλά και συγκυβερνήτες (Δ/ντής-Υποδ/ντρια) του σχολείου τα χρόνια που 4 τμήματα στεγάζονταν στο Γενικό Λύκειο. Δύσκολα χρόνια επισκευών. Πέρσι  ήταν Δ/ντρια  στο Γυμνάσιο Ερμιόνης με επιτυχία αν κρίνω από αυτά που άκουσα και από αυτό που είδα.

Ανταποκρίθηκα στην πρόσκληση και παραβρέθηκα σε εκδήλωση του Γυμνασίου Ερμιόνης γιατί πίστευα ότι θα δω μια πολύ καλή εκδήλωση. Α) γιατί η Ερμιόνη έχει παράδοση στις μουσικές εκδηλώσεις β) γιατί περίμενα ότι η Διευθύντρια του Γυμνασίου Ερμιόνης που ήξερα πολλά χρόνια , δεν θα έκανε μια εκδήλωση μόνο για την εκδήλωση αλλά ένα πολιτιστικό γεγονός

Το εικαστικό μέρος: χωρίς να είμαι ειδικός, το μάτι μου στάθηκε ιδιαίτερα σε κάποια έργα.

Το μουσικό μέρος: ο συνδυασμός,  εκτέλεση τραγουδιών από τους μαθητές με βιογραφικά στοιχεία των δημιουργών ,με φωτογραφίες των, με ηχητικά αποσπάσματα και λεξιλόγιο της   εποχής έδιναν ολοκληρωμένη εικόνα του ρεμπέτικου τραγουδιού, ξεπερνούσαν το επίπεδο μιας συναυλίας και έφταναν σε ολοκληρωμένης μελέτης. Αν το έβλεπα μαγνητοσκοπημένο θα έλεγα ήταν το καλύτερο  ντοκιμαντέρ που έχω δει για το ρεμπέτικο τραγούδι. Έτσι έφυγα όχι μόνο ευχαριστημένος από ότι είδα και άκουσα αλλά και με περισσότερες γνώσεις τόσο για τη σχέση μαθηματικών και μουσικής, όσο και για το ρεμπέτικο και την εποχή του. Γι’ αυτό το χαρακτηρίζω πολιτιστικό γεγονός.

Γι αυτό είμαι βέβαιος ότι το σχολείο θα βρίσκεται σε καλά χέρια και θα συνεχίσει την προσφορά υψηλού επιπέδου παιδείας.

ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ

Κατηγορίες: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *