ΜΙΛΑΩ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες!

Από το σχολικό έτος 2011-2012 η 2η ξένη γλώσσα, η οποία θα  διδάσκεται στις Ε΄&  Στ΄ τάξεις των 6/θεσίων και άνω δημοτικών σχολείων, καθώς και των σχολείων με ΕΑΕΠ, θα είναι μόνο μία σε κάθε σχολική μονάδα, Γαλλική ή Γερμανική σύμφωνα με την υπ’ αρ. Φ.12/ 518 / 61284/Γ1/ 27-5-2011 Υπουργική Απόφαση με θέμα: «Διδασκαλία ξένης γλώσσας στα δημοτικά σχολεία», η οποία εστάλη.

Η επιλογή της 2ης ξένης γλώσσας είναι απόφαση του παιδιού σας και δική σας. Προκειμένου να διευκολυνθείτε στη λήψη της κατάλληλης απόφασης ακολουθεί σύντομη ενημέρωση.

Η εκμάθηση ξένων γλωσσών σε μικρή ηλικία έχει θετική επίδραση στη μαθησιακή ανάπτυξη και στην ανάπτυξη της προσωπικότητας των παιδιών. Ειδικότερα η εκμάθηση πριν από την ηλικία των 12 μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα:

¥ την ταχύτερη εκμάθηση

¥ τη βελτίωση των δεξιοτήτων και στη μητρική γλώσσα αλλά και

¥ τη βελτίωση των επιδόσεων σε άλλους τομείς

¥ συντελεί στη δυνατότητα καλλιέργειας μιας πολυδιάστατης προσωπικότητας καθώς

¥ διευρύνει τον ορίζοντα των μαθητών/τριών

¥ πέρα από τον πλούτο των γνώσεων που αποκτούν σε γλωσσικό επίπεδο, εμπλουτίζουν τις γνώσεις τους με στοιχεία ενός ακόμη πολιτισμού με τον οποίο έρχονται σε επαφή

¥ μαθαίνουν να σέβονται τη διαφορετικότητα

¥ αναπτύσσοντας την ανεκτικότητα αναπτύσσουν κριτική σκέψη και οδηγούνται στην κατάργηση προκαταλήψεων και στερεοτύπων

¥ αναπτύσσουν γλωσσικές δεξιότητες που είναι εφόδιο για την ζωή τους και για το μελλοντικό τους επάγγελμα καθώς τους επιτρέπουν να επικοινωνούν σε μία ακόμη γλώσσα

¥ προσφέρει άνοιγμα νέων προοπτικών στη ζωή τους, στο πλαίσιο των μετέπειτα σπουδών ή και επαγγελματικών δραστηριοτήτων τους

Ειδικότερα τη Γερμανική γλώσσα τη μιλούν 100 εκατ. περίπου ως μητρική γλώσσα και 80 εκατομμύρια ως μη-μητρική γλώσσα.

*  Ο Λούθηρος μετέφρασε το κείμενο της Αγίας Γραφής από τα Ελληνικά στα Γερμανικά, γεγονός που εξηγεί τις πολλές ομοιότητες στη δομή και στο συντακτικό της Γερμανικής με την αρχαία αλλά και νέα ελληνική γλώσσα. Το γεγονός αυτό καταρρίπτει το μύθο ότι η εκμάθηση της Γερμανικής είναι δύσκολη, τουλάχιστον όχι για τους Έλληνες, διευκολύνει μάλιστα την εκμάθηση και των 2 μαθημάτων.

*  Οι ομοιότητες στη δομή και σύνταξη της ελληνικής και της γερμανικής ενισχύουν τους ειδικούς στο να προτρέπουν μαθητές/τριες με μαθησιακές δυσκολίες στην επιλογή της Γερμανικής.

*  Σημαντικό επίσης για μαθητές με ειδικές μαθησιακές ανάγκες είναι ότι διαβάζουν ότι βλέπουν.

*  Η Αγγλική και η Γερμανική γλώσσα είναι συγγενικές γλώσσες, συνεπώς πολλές λέξεις έχουν κοινή ρίζα και ετυμολογία και μπορεί να τις κατανοήσει κανείς εύκολα.

*  Η Γερμανία παραμένει ο σημαντικότερος εμπορικός εταίρος της Ελλάδας με τις μεγαλύτερες επενδύσεις στην Ελλάδα και βάζει τους γνώστες της γλώσσας σε πλεονεκτική θέση.

*  To μεγαλύτερο μέρος των τουριστών προέρχεται από γερμανόφωνες χώρες, γεγονός που καθιστά τη γνώση της γερμανικής γλώσσας πολύτιμη στον τομέα του τουρισμού.

*  Τα Πανεπιστήμια της Γερμανίας φημίζονται για το υψηλό επίπεδό τους και είναι πόλος έλξης πολλών φοιτητών για προπτυχιακές ή μεταπτυχιακές σπουδές.

*  Γενικά η ιστορία της χώρας μας από την ίδρυσή της είναι άρρηκτα δεμένη και θετικά και αρνητικά με τη Γερμανία.

Ευχές για πρόοδο των παιδιών σας και ξέγνοιαστες διακοπές!

Δημοσιεύθηκε στην ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση