ΨΗΦΙΣΜΑ

ΨΗΦΙΣΜΑ

του Συλλόγου Διδασκόντων του Γυμνασίου Κρανιδίου

λόγω του αιφνιδίου θανάτου

του τέως Διευθυντή κ. Αποστόλου Ιωάννου

Ο Σύλλογος των Καθηγητων του Γυμνασίου Κρανιδίου εκφράζει την οδύνη και τη βαθιά θλίψη του για τον απροσδόκητο χαμό του αγαπητού Διευθυντή και συναδέλφου Γιάννη Αποστόλου και αποφασίζει:

  1. Να εκφράσει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια.
  2. Να συγκεντρώσει όλους τους μαθητές, τους διδάσκοντες και τους παράγοντες της σχολικής κοινότητας στο προαύλιο, να ανακοινώσει τη θλιβερή είδηση στους μαθητές, να κρατήσει ενός λεπτού σιγή προς τιμήν του και να κυματίζει μεσίστια η σημαία του Σχολείου για τρεις ημέρες.
  3. Να παραστεί σύσσωμος ο Σύλλογος στη νεκρώσιμη ακολουθία.
  4. Να καταθέσει στεφάνι στη μνήμη του.
  5. Να εκφωνήσει προς τιμήν του επικήδειο κατά τη νεκρώσιμη ακολουθία η κα Στογιάννου Ελένη.
  6. Να δημοσιευτεί το παρόν ψήφισμα στον ηλεκτρονικό και τοπικό τύπο.
Η Διευθύντρια Οι Καθηγητές
Δημοσιεύθηκε στη ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ | Σχολιάστε

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2011

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2011

ΤΑΞΗ Α ΤΑΞΗ Β ΤΑΞΗ Γ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

2/9

8:30 Ν. ΓΛΩΣΣΑ

ΒΙΟΛΟΓΙΑ

ΑΡΧ. ΑΠΟ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

ΔΕΥΤΕΡΑ

5/9

8:30 Ν. ΚΕΙΜΕΝΑ

ΙΣΤΟΡΙΑ

ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ

ΑΡΧΑΙΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΙΣΤΟΡΙΑ

ΧΗΜΕΙΑ

ΤΡΙΤΗ

6/9

8:30 ΑΡΧΑΙΑ ΑΠΟ

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΑΡΧΑΙΑ ΑΠΟ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

ΦΥΣΙΚΗ

ΓΑΛΛΙΚΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ

7/9

8:30 ΑΡΧ. ΕΛ. ΓΛΩΣΣΑ Ν.ΓΛΩΣΣΑ

ΧΗΜΕΙΑ

Ν.ΓΛΩΣΣΑ

ΒΙΟΛΟΓΙΑ

ΠΕΜΠΤΗ

8/9

8:30 ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Ν.ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

ΦΥΣΙΚΗ

Ν.ΚΕΙΜΕΝΑ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

9/9

8:30 ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΙΣΤΟΡΙΑ

ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ

ΑΡΧ. ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ

ΑΓΓΛΙΚΑ

Δημοσιεύθηκε στη ΔΡΑΣΕΙΣ | Σχολιάστε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΜΕΝΑ

Με χαρά παραδίδω σήμερα το τιμόνι του σχολείου στην κ. Μίνα Ρομπότη. Υπήρξαμε πολλά χρόνια συνάδελφοι αλλά και συγκυβερνήτες (Δ/ντής-Υποδ/ντρια) του σχολείου τα χρόνια που 4 τμήματα στεγάζονταν στο Γενικό Λύκειο. Δύσκολα χρόνια επισκευών. Πέρσι  ήταν Δ/ντρια  στο Γυμνάσιο Ερμιόνης με επιτυχία αν κρίνω από αυτά που άκουσα και από αυτό που είδα.

Ανταποκρίθηκα στην πρόσκληση και παραβρέθηκα σε εκδήλωση του Γυμνασίου Ερμιόνης γιατί πίστευα ότι θα δω μια πολύ καλή εκδήλωση. Α) γιατί η Ερμιόνη έχει παράδοση στις μουσικές εκδηλώσεις β) γιατί περίμενα ότι η Διευθύντρια του Γυμνασίου Ερμιόνης που ήξερα πολλά χρόνια , δεν θα έκανε μια εκδήλωση μόνο για την εκδήλωση αλλά ένα πολιτιστικό γεγονός

Το εικαστικό μέρος: χωρίς να είμαι ειδικός, το μάτι μου στάθηκε ιδιαίτερα σε κάποια έργα.

Το μουσικό μέρος: ο συνδυασμός,  εκτέλεση τραγουδιών από τους μαθητές με βιογραφικά στοιχεία των δημιουργών ,με φωτογραφίες των, με ηχητικά αποσπάσματα και λεξιλόγιο της   εποχής έδιναν ολοκληρωμένη εικόνα του ρεμπέτικου τραγουδιού, ξεπερνούσαν το επίπεδο μιας συναυλίας και έφταναν σε ολοκληρωμένης μελέτης. Αν το έβλεπα μαγνητοσκοπημένο θα έλεγα ήταν το καλύτερο  ντοκιμαντέρ που έχω δει για το ρεμπέτικο τραγούδι. Έτσι έφυγα όχι μόνο ευχαριστημένος από ότι είδα και άκουσα αλλά και με περισσότερες γνώσεις τόσο για τη σχέση μαθηματικών και μουσικής, όσο και για το ρεμπέτικο και την εποχή του. Γι’ αυτό το χαρακτηρίζω πολιτιστικό γεγονός.

Γι αυτό είμαι βέβαιος ότι το σχολείο θα βρίσκεται σε καλά χέρια και θα συνεχίσει την προσφορά υψηλού επιπέδου παιδείας.

ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ

Δημοσιεύθηκε στη ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ | Σχολιάστε

ΣΔΕ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ

ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΔΕ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ

Δόθηκαν χθες βράδυ 29-6-11 τα απολυτήρια στους απόφοιτους του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Κρανιδίου.  Θυμίζω είναι ισάξια με τα απολυτήρια του Γυμνασίου, μάλιστα όπως ανέφερε ο  Δήμαρχος Ερμιονίδας κ. Καμιζής Δημήτριος, περσινοί απόφοιτοι του ΣΔΕ προσελήφθηκαν στο Δήμο με αυτό και μια απόφοιτη που γράφτηκε στο ΕΠΑΛ Κρανιδίου τελείωσε την Α΄ τάξη πρωτεύσασα μεταξύ των συμμαθητών της κατά τον Δ/ντή του ΕΠΑΛ κ Κατσιάβελο Χαράλαμπο.

Πρώτα οι μαθητές του παρουσίασαν δύο εργασίες  τους. Η πρώτη αφορούσε έρευνα για τα επαγγέλματα των κατοίκων στους Φούρνους Ερμιονίδας και η δεύτερη για τα τοπικά προϊόντα του Δήμου. Στη συνέχεια παρουσίασαν ένα απόσπασμα από τη Λυσιστράτη του Αριστοφάνη. Ακολούθησε η ομιλία μιας μαθήτριας του ΣΔΕ που ομολογώ με συγκίνησε γιατί τα λέει όλα, το ζήτησα, το φωτοτύπησα, το αντέγραψα και σας το παρουσιάζω.

Όπως πολύ σωστά είχε πει ο σοφός Κλεόβουλος «Οψιμαθή είναι  μάλλον ή αμαθή» δηλ. καλύτερα να μαθαίνεις έστω και αργά, παρά να παραμείνεις αμαθής.

Αυτό είναι για μένα προσωπικά το Σ.Δ.Ε. Μια δεύτερη ευκαιρία στη μάθηση, στη ζωή. Αυτή που κάποτε, για διάφορους λόγους, όλοι εμείς οι απόφοιτοι- μαθητές δεν είχαμε όταν έπρεπε.

Αποφασίζοντας να φοιτήσω σ’ αυτό το σχολείο δεν άνοιξα δρόμο στη γνώση, μα και στην αποφασιστικότητα. Διότι κάνοντας πράγματα για την προσωπική μου εξέλιξη, έγινα πιο δυνατή, πιο αποφασιστική.

Κατανόησα ότι αν θες όλα τα μπορείς και πάνω απ’ όλα ποτέ δεν είναι αργά.

Η διετής φοίτησή μου στο ΣΔΕ ήταν ένα ευχάριστο δώρο.

Υπήρχαν βέβαια φορές που η κούραση ήταν αρκετή, λογικό βέβαια αφού δουλεύω. Όμως αυτός ήταν και ο λόγος που με ωθούσε στο να συνεχίσω.

Γνώριζα πως όλα αυτά αποσκοπούσαν σε κάτι καλύτερο. Σε μια καλύτερη δουλειά, σε μια καλύτερη ζωή, σε μια καλύτερη ψυχολογία.

Δεν είναι το απολυτήριο Γυμνασίου ο λόγος που θα συνιστούσα το ΣΔΕ σε άλλους, μα όλα τα παραπάνω που κέρδισα.

Και φυσικά δεν θα μπορούσα να παραλείψω τους ανθρώπους που μας προσέφεραν τις γνώσεις τους, τους καθηγητές μας. Που χάρη σε αυτούς και τη ζεστασιά τους, τώρα στέκομαι ενώπιον σας καλύτερη, συνετότερη και λίγο πιο σοφή.

Δεν θα σας κουράσω άλλο διότι θα μπορούσα να συνεχίσω για πολύ ακόμη, δείχνοντας την ευγνωμοσύνη μου σε όλους αυτούς που μου/μας προσέφεραν αυτή την  ευκαιρία.

Την ΔΕΥΤΕΡΗΕΥΚΑΙΡΙΑ στη γνώση. Είναι πολύ ευχάριστο να επιτύχεις αυτό που επιθυμείς.

Κι εγώ αυτό το κατάφερα.

Σας ευχαριστώ όλους.

Πιστεύω ότι λέει καλύτερα από μένα γιατί όποιος έχασε την Πρώτη Ευκαιρία στη γνώση να γραφτεί στο ΣΔΕ Κρανιδίου και να αρπάξει τη ΔΕΥΤΕΡΗ.

Περισσότερες πληροφορίες για το ΣΔΕ Κρανιδίου στη διεύθυνση: http://sdekranidiou.blogspot.com/ η στο Γυμνάσιο Κρανιδίου κάθε Πέμπτη (τώρα το καλοκαίρι) και στα τηλέφωνα 2754021479 και 2754029390

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ

Δημοσιεύθηκε στη ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ | Σχολιάστε

Ελληνική Πληκτρολόγηση

Σταματήστε τα greeklish και γράψτε Ελληνικά.

Εκτός από τους Ράδιο Αρβύλα το βιντεάκι των οποίων αναρτήσαμε στις 8-6-2011 και βρίσκεται λίγο πιο κάτω, σας το ζητάμε και μεις. Έχετε δυσκολίες με τα σημεία στίξης και τόνους; Προτείνω λύση! για «,», ΐ, ΰ, € 10° ,^, 2²,  :, ;, μπήτε στο

http://ethniki-paideia.blogspot.com/2011/06/blog-post_1638.html#more

και κάντε εξάσκηση ακολουθώντας τις οδηγίες.

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ

Δημοσιεύθηκε στη ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ | Σχολιάστε

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Τα αποτελέσματα βγήκαν και αναρτήθηκαν στο Σχολείο. Από αύριο Δευτέρα 20-6-2011 θα μπορούν οι μαθητές να πάρουν τους Ελέγχους Προόδου (βαθμούς) να δουν το γενικό Μέσο Όρο, τους βαθμούς των γραπτών και  του Γ΄ τριμήνου.

Για όσους διαφωνούν με τη βαθμολογία του γραπτού υπάρχει η δυνατότητα αναβαθμολόγησης. Η διαδικασία είναι: Στη ΔΟΥ Κρανιδίου ζητάτε παράβολο 3€ για κάθε γραπτό το φέρνετε στο σχολείο συμπληρώνουμε σχετική αίτηση και τα γραπτά πηγαίνουν στο Ναύπλιο και βαθμολογούνται από 2 καθηγητές και επιστρέφουν. ΠΡΟΣΟΧΗ: Μέχρι την Τετάρτη 22-6-11

Το σχολείο κατά τους μήνες Ιούλιο-Αύγουστο θα ανοίγει κάθε Πέμπτη.

Από το Γραφείο

Δημοσιεύθηκε στη ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ | Σχολιάστε

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Δημοσιεύθηκε στη ΔΡΑΣΕΙΣ | Σχολιάστε

ΣΤΗ ΒΙΣΕΝΖΑ

Δημοσιεύθηκε στη ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ | Σχολιάστε

ΜΙΛΑΩ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες!

Από το σχολικό έτος 2011-2012 η 2η ξένη γλώσσα, η οποία θα  διδάσκεται στις Ε΄&  Στ΄ τάξεις των 6/θεσίων και άνω δημοτικών σχολείων, καθώς και των σχολείων με ΕΑΕΠ, θα είναι μόνο μία σε κάθε σχολική μονάδα, Γαλλική ή Γερμανική σύμφωνα με την υπ’ αρ. Φ.12/ 518 / 61284/Γ1/ 27-5-2011 Υπουργική Απόφαση με θέμα: «Διδασκαλία ξένης γλώσσας στα δημοτικά σχολεία», η οποία εστάλη.

Η επιλογή της 2ης ξένης γλώσσας είναι απόφαση του παιδιού σας και δική σας. Προκειμένου να διευκολυνθείτε στη λήψη της κατάλληλης απόφασης ακολουθεί σύντομη ενημέρωση.

Η εκμάθηση ξένων γλωσσών σε μικρή ηλικία έχει θετική επίδραση στη μαθησιακή ανάπτυξη και στην ανάπτυξη της προσωπικότητας των παιδιών. Ειδικότερα η εκμάθηση πριν από την ηλικία των 12 μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα:

¥ την ταχύτερη εκμάθηση

¥ τη βελτίωση των δεξιοτήτων και στη μητρική γλώσσα αλλά και

¥ τη βελτίωση των επιδόσεων σε άλλους τομείς

¥ συντελεί στη δυνατότητα καλλιέργειας μιας πολυδιάστατης προσωπικότητας καθώς

¥ διευρύνει τον ορίζοντα των μαθητών/τριών

¥ πέρα από τον πλούτο των γνώσεων που αποκτούν σε γλωσσικό επίπεδο, εμπλουτίζουν τις γνώσεις τους με στοιχεία ενός ακόμη πολιτισμού με τον οποίο έρχονται σε επαφή

¥ μαθαίνουν να σέβονται τη διαφορετικότητα

¥ αναπτύσσοντας την ανεκτικότητα αναπτύσσουν κριτική σκέψη και οδηγούνται στην κατάργηση προκαταλήψεων και στερεοτύπων

¥ αναπτύσσουν γλωσσικές δεξιότητες που είναι εφόδιο για την ζωή τους και για το μελλοντικό τους επάγγελμα καθώς τους επιτρέπουν να επικοινωνούν σε μία ακόμη γλώσσα

¥ προσφέρει άνοιγμα νέων προοπτικών στη ζωή τους, στο πλαίσιο των μετέπειτα σπουδών ή και επαγγελματικών δραστηριοτήτων τους

Ειδικότερα τη Γερμανική γλώσσα τη μιλούν 100 εκατ. περίπου ως μητρική γλώσσα και 80 εκατομμύρια ως μη-μητρική γλώσσα.

*  Ο Λούθηρος μετέφρασε το κείμενο της Αγίας Γραφής από τα Ελληνικά στα Γερμανικά, γεγονός που εξηγεί τις πολλές ομοιότητες στη δομή και στο συντακτικό της Γερμανικής με την αρχαία αλλά και νέα ελληνική γλώσσα. Το γεγονός αυτό καταρρίπτει το μύθο ότι η εκμάθηση της Γερμανικής είναι δύσκολη, τουλάχιστον όχι για τους Έλληνες, διευκολύνει μάλιστα την εκμάθηση και των 2 μαθημάτων.

*  Οι ομοιότητες στη δομή και σύνταξη της ελληνικής και της γερμανικής ενισχύουν τους ειδικούς στο να προτρέπουν μαθητές/τριες με μαθησιακές δυσκολίες στην επιλογή της Γερμανικής.

*  Σημαντικό επίσης για μαθητές με ειδικές μαθησιακές ανάγκες είναι ότι διαβάζουν ότι βλέπουν.

*  Η Αγγλική και η Γερμανική γλώσσα είναι συγγενικές γλώσσες, συνεπώς πολλές λέξεις έχουν κοινή ρίζα και ετυμολογία και μπορεί να τις κατανοήσει κανείς εύκολα.

*  Η Γερμανία παραμένει ο σημαντικότερος εμπορικός εταίρος της Ελλάδας με τις μεγαλύτερες επενδύσεις στην Ελλάδα και βάζει τους γνώστες της γλώσσας σε πλεονεκτική θέση.

*  To μεγαλύτερο μέρος των τουριστών προέρχεται από γερμανόφωνες χώρες, γεγονός που καθιστά τη γνώση της γερμανικής γλώσσας πολύτιμη στον τομέα του τουρισμού.

*  Τα Πανεπιστήμια της Γερμανίας φημίζονται για το υψηλό επίπεδό τους και είναι πόλος έλξης πολλών φοιτητών για προπτυχιακές ή μεταπτυχιακές σπουδές.

*  Γενικά η ιστορία της χώρας μας από την ίδρυσή της είναι άρρηκτα δεμένη και θετικά και αρνητικά με τη Γερμανία.

Ευχές για πρόοδο των παιδιών σας και ξέγνοιαστες διακοπές!

Δημοσιεύθηκε στη ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ | Σχολιάστε

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΛΜΕ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

                       ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με πρόσφατες Υπουργικές αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας από τη σχολική χρονιά 2011-2012 και για τα επόμενα σχολικά έτη θα διδάσκεται στα Δημοτικά και Γυμνάσια όλης της χώρας, εκτός από τα Αγγλικά μία και μόνο δεύτερη ξένη γλώσσα, την οποία θα επιλέξει η πλειοψηφία των γονέων και κηδεμόνων με δήλωσή της.

Κατά συνέπεια, το κάθε σχολείο θα χαρακτηριστεί άπαξ και δια παντός γαλλόφωνο ή γερμανόφωνο, ή ιταλόφωνο (για τα Γυμνάσια).

Πρώτα θύματα αυτών των υπουργικών αποφάσεων είναι οι μαθητές της φετινής Ε΄ Τάξης του Δημοτικού και οι μαθητές των Γυμνασίων που εξαναγκάζονται από την επόμενη σχολική χρονιά 2011-2012 να παρακολουθήσουν άλλη δεύτερη ξένη γλώσσα από αυτήν που επέλεξαν και διδάχθηκαν μια ή δύο ολόκληρες σχολικές χρονιές.

Συνέπειες αυτών των υπουργικών αποφάσεων είναι:

          1. Η επιβολή της δεύτερης ξένης γλώσσας κι όχι η επιλογή που αποτελεί βασικό κίνητρο μάθησης.

2. Η αναγκαστική μετακίνηση των παιδιών σε άλλο σχολείο στη περίπτωση που η επιλογή τους δεν είναι σύμφωνη με τη 2η  ξένη γλώσσα του σχολείου φοίτησης.

3. Η εκμάθηση και η διδασκαλία της 2ης  ξένης γλώσσας δε θα είναι αποτελεσματική καθώς τα τμήματα θα είναι πολυπληθέστερα.

4. Η εξαγγελθείσα σύνδεση της διδασκαλίας με την απόκτηση ενός διπλώματος/πιστοποίησης 2ης ξένης γλώσσας δεν είναι εφικτή.

Ζητούμε την ενεργητική στήριξη σας για την ανάκληση αυτών των άδικων και αντιπαιδαγωγικών Υπουργικών Αποφάσεων που θα αποβούν εις βάρος των παιδιών μας και παιδιών σας.

Σας καλούμε την Τετάρτη 08/ 06/2011 στις 19:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΠΑΛ Άργους (στη Δαλαμανάρα) προκειμένου να οργανώσουμε από κοινού τις κινητοποιήσεις μας, σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο.

                                                                                  Η ΕΛΜΕ Αργολίδας

                                                                                       Ο Σύλλογος εκπαιδευτικών         

                                                                                       Α/θμιας Εκπ/σης Ναυπλίας

                                                                                       και Ερμιονίδας

                                                                                       Ο Σύλλογος δασκάλων και 

                                                                                       Νηπιαγωγών Άργους

                                                                                       Οι εκπαιδευτικοί ξενόγλωσσων

                                                                                       μαθημάτων

Δημοσιεύθηκε στη ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ | Σχολιάστε