ΣΔΕ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ

ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΔΕ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ

Δόθηκαν χθες βράδυ 29-6-11 τα απολυτήρια στους απόφοιτους του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Κρανιδίου.  Θυμίζω είναι ισάξια με τα απολυτήρια του Γυμνασίου, μάλιστα όπως ανέφερε ο  Δήμαρχος Ερμιονίδας κ. Καμιζής Δημήτριος, περσινοί απόφοιτοι του ΣΔΕ προσελήφθηκαν στο Δήμο με αυτό και μια απόφοιτη που γράφτηκε στο ΕΠΑΛ Κρανιδίου τελείωσε την Α΄ τάξη πρωτεύσασα μεταξύ των συμμαθητών της κατά τον Δ/ντή του ΕΠΑΛ κ Κατσιάβελο Χαράλαμπο.

Πρώτα οι μαθητές του παρουσίασαν δύο εργασίες  τους. Η πρώτη αφορούσε έρευνα για τα επαγγέλματα των κατοίκων στους Φούρνους Ερμιονίδας και η δεύτερη για τα τοπικά προϊόντα του Δήμου. Στη συνέχεια παρουσίασαν ένα απόσπασμα από τη Λυσιστράτη του Αριστοφάνη. Ακολούθησε η ομιλία μιας μαθήτριας του ΣΔΕ που ομολογώ με συγκίνησε γιατί τα λέει όλα, το ζήτησα, το φωτοτύπησα, το αντέγραψα και σας το παρουσιάζω.

Όπως πολύ σωστά είχε πει ο σοφός Κλεόβουλος «Οψιμαθή είναι  μάλλον ή αμαθή» δηλ. καλύτερα να μαθαίνεις έστω και αργά, παρά να παραμείνεις αμαθής.

Αυτό είναι για μένα προσωπικά το Σ.Δ.Ε. Μια δεύτερη ευκαιρία στη μάθηση, στη ζωή. Αυτή που κάποτε, για διάφορους λόγους, όλοι εμείς οι απόφοιτοι- μαθητές δεν είχαμε όταν έπρεπε.

Αποφασίζοντας να φοιτήσω σ’ αυτό το σχολείο δεν άνοιξα δρόμο στη γνώση, μα και στην αποφασιστικότητα. Διότι κάνοντας πράγματα για την προσωπική μου εξέλιξη, έγινα πιο δυνατή, πιο αποφασιστική.

Κατανόησα ότι αν θες όλα τα μπορείς και πάνω απ’ όλα ποτέ δεν είναι αργά.

Η διετής φοίτησή μου στο ΣΔΕ ήταν ένα ευχάριστο δώρο.

Υπήρχαν βέβαια φορές που η κούραση ήταν αρκετή, λογικό βέβαια αφού δουλεύω. Όμως αυτός ήταν και ο λόγος που με ωθούσε στο να συνεχίσω.

Γνώριζα πως όλα αυτά αποσκοπούσαν σε κάτι καλύτερο. Σε μια καλύτερη δουλειά, σε μια καλύτερη ζωή, σε μια καλύτερη ψυχολογία.

Δεν είναι το απολυτήριο Γυμνασίου ο λόγος που θα συνιστούσα το ΣΔΕ σε άλλους, μα όλα τα παραπάνω που κέρδισα.

Και φυσικά δεν θα μπορούσα να παραλείψω τους ανθρώπους που μας προσέφεραν τις γνώσεις τους, τους καθηγητές μας. Που χάρη σε αυτούς και τη ζεστασιά τους, τώρα στέκομαι ενώπιον σας καλύτερη, συνετότερη και λίγο πιο σοφή.

Δεν θα σας κουράσω άλλο διότι θα μπορούσα να συνεχίσω για πολύ ακόμη, δείχνοντας την ευγνωμοσύνη μου σε όλους αυτούς που μου/μας προσέφεραν αυτή την  ευκαιρία.

Την ΔΕΥΤΕΡΗΕΥΚΑΙΡΙΑ στη γνώση. Είναι πολύ ευχάριστο να επιτύχεις αυτό που επιθυμείς.

Κι εγώ αυτό το κατάφερα.

Σας ευχαριστώ όλους.

Πιστεύω ότι λέει καλύτερα από μένα γιατί όποιος έχασε την Πρώτη Ευκαιρία στη γνώση να γραφτεί στο ΣΔΕ Κρανιδίου και να αρπάξει τη ΔΕΥΤΕΡΗ.

Περισσότερες πληροφορίες για το ΣΔΕ Κρανιδίου στη διεύθυνση: http://sdekranidiou.blogspot.com/ η στο Γυμνάσιο Κρανιδίου κάθε Πέμπτη (τώρα το καλοκαίρι) και στα τηλέφωνα 2754021479 και 2754029390

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ

Yπενθυμίζουμε ότι η μηδενική χρέωση μέσω κινητής τηλεφωνίας ισχύει μόνο για τον παρόντα ιστότοπο και για τους ιστότοπους που αναφέρονται στο δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων.
Η προβολή περιεχομένου από άλλο ιστότοπο που έχει ενσωματωθεί στον παρόντα ιστότοπο (π.χ. video youtube) ή το άνοιγμα συνδέσμων που οδηγούν σε εξωτερικό περιεχόμενο δεν υπάγονται στη μηδενική χρέωση.
Δημοσιεύθηκε στην ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση