Tην Τετάρτη 03/04/2024 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στο Γυμνάσιο Κοπανού εκδήλωση με θέμα «Ομαλή μετάβαση των μαθητών από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο και από το Γυμνάσιο στο Λύκειο. Ερωτήματα και απαντήσεις». Η εκδήλωση απευθυνόταν σε γονείς και μαθητές της ΣΤ’ τάξης των Δημοτικών Σχολείων που τροφοδοτούν το Γυμνάσιο Κοπανού καθώς και σε γονείς και μαθητές της Γ΄ τάξης του σχολείου μας και πραγματοποιήθηκε από τα μέλη της ΕΔΥ του Γυμνασίου κα Τηλενίκη Κυριακή (Ψυχολόγο) και κα Κοπάντση Χριστίνα (Κοινωνική Λειτουργό).

Οι ομιλήτριες παρείχαν σχετική ενημέρωση στους γονείς και τους μαθητές και αφουγκράστηκαν βιωματικό τρόπο τις απορίες και τις αγωνίες τους. Η μετάβαση των μαθητών δεν συνιστά μόνο την βαθμιαία προσαρμογή τους σε ένα νέο και συχνά μεγαλύτερο σε μέγεθος φυσικό περιβάλλον, αλλά κατά κύριο λόγο αφορά στην εξοικείωσή τους με καινούρια γνωστικά αντικείμενα, βαθμολογήσεις, τρόπους σκέψης αλλά και τύπους κοινωνικών σχέσεων με τους συνομηλίκους τους. Τονίστηκε ότι η επιτυχία της μετάβασης των μαθητών σχετίζεται σε μεγάλο βαθμό με την ψυχική προετοιμασία και την υποστήριξη τους από το οικογενειακό και από το σχολικό πλαίσιο.

Οι παρευρισκόμενοι μπόρεσαν μοιραστούν τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες τους και να λάβουν απαντήσεις σε θέματα που αφορούν κυρίως την ψυχολογική προετοιμασία τους για τη μετάβαση στη νέα εκπαιδευτική κοινότητα.

Επιλογικά, η εκδήλωση αυτή ήταν ένα ακόμη αποφασιστικό βήμα στην προσπάθεια για την προετοιμασία των μαθητών στο πλαίσιο δράσεων του άξονα για ομαλή μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο και από το Γυμνάσιο στο Λύκειο. Θα ακολουθήσουν και άλλες ενημερωτικές εκδηλώσεις και δράσεις για την επίτευξη του στόχου μας.1 1εικόνα Viber 2024 04 07 20 08 01 5512 1