Αρχική » Εκπαιδευτικές δράσεις » ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ E-TWINNING ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΤΩ ΜΗΛΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2012-13

European Radio Logo

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ E-TWINNING ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΤΩ ΜΗΛΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2012-13

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ETWINNING ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΤΩ ΜΗΛΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ  2012-13

Φέτος υλοποιείται στο σχολείο μας πρόγραμμα e-twinning  με θέμα “cooking book”.

Το e-twinning είναι μια ηλεκτρονική κοινότητα για τα σχολεία της Ευρώπης και αποτελεί μια ελεύθερη και ασφαλή πλατφόρμα όπου καθηγητές και μαθητές μπορούν να αναπτύξουν συνεργατικά έργα και να μοιραστούν ιδέες.

Στο τρέχον πρόγραμμα συμμετέχει ομάδα του σχολείου μας που αποτελείται από μαθητές της Β΄ και Γ΄ τάξης του Γυμνασίου και συνεργάζεται με σχολεία της Γαλλίας, Ιταλίας, Κροατίας, Ισπανίας και Ελλάδας.

Οι μαθητές μας αναρτούν στο site (ιστοσελίδα) εργασίες στις οποίες παρουσιάζουν τον εαυτό τους, τον τόπο τους, το σχολείο μας και Ελληνικές παραδοσιακές συνταγές. Παράλληλα έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνούν με τους συνεργάτες τους από τα άλλα σχολεία και να ανταλλάσσουν απόψεις για τις εργασίες τους.

Το πρόγραμμα αυτό έχει στόχο:

  • στην δημιουργία φιλικών δεσμών με μαθητές των συνεργαζόμενων σχολείων με τη βοήθεια της Αγγλικής γλώσσας και των ηλεκτρονικών μέσων
  • στην γνωριμία τοπικών ηθών και εθίμων της Ευρώπης
  • στην καλλιέργεια της ευρωπαϊκής συνείδησης και
  • στην προώθηση της κουλτούρας και της καθημερινότητας της περιοχής μας.

Υπεύθυνη του προγράμματος είναι η καθηγήτρια κ. Τσιαμπέρα Μαρία ΠΕ06 (Αγγλικής γλώσσας) και συμμετέχουν οι παρακάτω μαθητές: Ευαγγελοπούλου Ελένη, Ευαγγελοπούλου Στέλλα, Θανουρή Σοφία, Ίτσιος Μάριος, Ίτσιου Παναγιώτα, Κούβαρου Όλγα, Κουμαντζιά Νατάσσα, Κουτλουμπάσης Κωνσταντίνος, Κούρτη Ελένη του Δημητρίου, Κούρτη Ελένη του Νικολάου, Παπαδημητρίου Ελένη και Σπυροπούλου Βασιλική.

Translate

Σαν σήμερα

21/6/1913: Ο Ελληνικός Στρατός καταλαμβάνει το Κιλκίς.
O Ελληνικός στρατός μετά από σφοδρές μάχες στα χωριά Σκρα και Λαχανά εισέρχεται στην πόλη εκδιώχνοντας τους Βούλγαρους.

21/6/: Θερινό Ηλιοστάσιο
Στις 21 Ιουνίου είναι η μεγαλύτερη μέρα του χρόνου και η πρώτη επίσημη ημέρα του Καλοκαιριού. Η μέρα αυτή είναι γνωστή ως Θερινό Ηλιοστάσιο. Ο ήλιος στέκεται στο βορειότερο σημείο του ουρανού, έτσι όπως τον βλέπουμε και από τη χώρα μας. Από δω και πέρα, οι μέρες σιγά σιγά μικραίνουν και οι νύχτες μεγαλώνουν.
   - Σχετικές αναρτήσεις

Σκακιστική άσκηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς