Αρχική » Γενικά

Αρχείο κατηγορίας Γενικά

RSS Υπουργείο Παιδείας

European Radio Logo

Αγιασμός (12-9-2022)

Μετά από δύο χρόνια με μάσκες και τους μαθητές στις τάξεις, φέτος ξεκινάμε τη σχολική χρονιά κανονικά με τον αγιασμό στην αυλή του σχολείου. Καλή χρονιά σε όλους με δύναμη και κυρίως υγεία !

13

 

Σχολική εορτή για το Πολυτεχνείο (17-11-2022)

Μετά από δύο χρόνια με σχολικές εορτές ανά τμήμα στις τάξεις, γιορτάσαμε στο αμφιθέατρο την εξέγερση του Πολυτεχνείου το Νοέμβριο του 1973. Ευχαριστούμε τις υπεύθυνες καθηγήτριες Παχιού Κλημεντίνη και Κόγια Σουλτάνα καθώς και την υπεύθυνη για τον ήχο Ελένη Αλμαλιώτου.

13Πολυτεχνείο2

 

2ο Τουρνουά Σκακιού και 1ο Τουρνουά Πινγκ-Πόνγκ

Ολοκληρώθηκαν το μήνα Δεκέμβριο το 2ο Τουρνουά Σκακιού και το 1ο Τουρνουά Πινγκ-Πόνγκ του σχολείου. Στο σκάκι συμμετείχαν δεκαεφτά μαθητές/μαθήτριες και στον τελικό η Βασιλική Πετρίδου κέρδισε τον Βαγγέλη Βαγενά. Στην επιτραπέζια αντισφαίριση συμμετείχαν δέκα μαθητές/μαθήτριες και στον τελικό ο Δημήτρης Σαμαράς κέρδισε τον Ιντρίζι Αλέξανδρο. Οι νικητές παρέλαβαν ως βραβείο από μία δωροεπιταγή 50 ευρώ για τα καταστήματα Public αθλοθετημένη από δωρητή που επιθυμεί να παραμείνει ανώνυμος. Συγχαρητήρια σε όλους, συμμετέχοντες/ουσες και νικητές/τριες!

1

 

 

 

 

 

 

2

Εκδρομή στη Βεργίνα και τη Βέροια (16-12-2022)

Την Παρασκευή 16-12-2022 το σχολείο πραγματοποίησε εκπαιδευτική εκδρομή στον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας όπου θαυμάσαμε τους θολωτούς τάφους των Μακεδόνων Βασιλέων και κατόπιν επισκεφθήκαμε την πόλη της Βέροιας όπου περιηγηθήκαμε σε μέρος της παλιάς πόλης. Μια ομάδα μαθητών επισκέφθηκε τη βραβευμένη Δημοτική Βιβλιοθήκη της πόλης.

Δημοτική Βιβλιοθήκη2.jpg

 

 

 

 

1

Σχολική εορτή 28ης Οκτωβρίου (27-10-2022)

Μετά από δύο χρόνια όπου λόγω των υγειονομικών πρωτοκόλλων οι σχολικές γιορτές πραγματοποιούνταν μέσα στις τάξεις ανά τμήμα, καταφέραμε και κάναμε κονονική εορτή σρο αμφιθέατρο του σχολείου. Μιλήσαμε για το νόημα και τη σημασία της εορτής, απονείμαμε  αριστεία και βραβεία στους μαθητές που ξεχώρισαν και παραδώσαμε τη σημαία του σχολείου στον σημαιοφόρο Κώστα Βασίλειο. Ευχαριστούμε τις υπεύθυνες καθηγήτριες Σκεύη Ισαβέλλα και Γκούτζιου Ευρυδίκη καθώς και την Αλμαλιώτου Ελένη που χειρίστηκε την κονσόλα του ήχου.

28η Οκτωβρίου 2022 1ηGIF dd57d279c9e28302f54fc86a2f715c9f1

Διδακτική επίσκεψη στην Εκάβη (20-2-2023)

Τη Δευτέρα 20-2-2023 το σχολείο μας πραγματοποίησε διδακτική επίσκεψη στην Κατερίνη, όπου στην Εκάβη παρακολούθησε εκδήλωση με θέμα: «Εξοικείωση των μαθητών με την αναπηρία» με ομιλητή τον κ. Αυγουλά Ευάγγελο την οποία οργάνωσε ο Δήμος Κατερίνης, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας. Ο ομιλιητής ο οποίος γεννήθηκε ολικά τυφλός περιέγραψε με έναν δικό του καταπληκτικό τρόπο  στους μαθητές την εμπειρία του να ζεις με αναπηρία.

Ο Αυγουλάς Ευάγγελος είναι δικηγόρος με μεταπτυχιακά μαθήματα στο Αστικό Δίκαιο διατηρεί το δικό του γραφείο έχοντας επιλέξει τη μαχόμενη δικηγορία. Τον Νοέμβριο του 2021 έγινε ο πρώτος στην ιστορία ανάπηρος δικηγόρος που εξελέγη στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Ο Βαγγέλης Αυγουλάς γεννήθηκε το 1988 , μεγάλωσε και ζει στο Ίλιον και κατάγεται από τα Χανιά της Κρήτης. Ξεκίνησε την εκπαίδευση του από το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών στην Καλλιθέα (ΚΕΑΤ). Τελείωσε το Δημοτικό στο 35ο Σχολείο Πειραιά, συμμετέχοντας στο Πρότυπο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Ήλιος» (ένταξη τυφλών μαθητών σε κοινή σχολική τάξη).  Στο 11ο Γυμνάσιο Ιλίου διακρίθηκε ως παραστάτης, ενώ ήταν σημαιοφόρος και τις δύο φορές το σχολικό έτος 2005-2006 ως μαθητής του 6ου Ενιαίου Λυκείου Ιλίου, απ’ όπου πήρε και το Απολυτήριο του με βαθμό «Άριστα 20». Εισήχθη από τους πρώτους στη Νομική Σχολή Αθηνών όπου διακρίθηκε με βραβείο επιδόσεων από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (2007)  και αποφοίτησε με βαθμό πτυχίου 8,4.

Επί δέκα έτη υπηρέτησε από διάφορες αιρετές θέσεις τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Τυφλών, ενώ τον Ιούνιο του 2018 ίδρυσε την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Με Άλλα Μάτια», με στόχο την παροχή υπηρεσιών κοινωνικής μέριμνας, τη λειτουργία της μοναδικής στην Ελλάδα προσβάσιμης διαδικτυακής πύλης ενημέρωσης www.meallamatia.gr, τη διαδραστική εκπαίδευση και εξοικείωση των εταιρειών και των στελεχών τους με τις έννοιες της Συμπερίληψης και της Προσβασιμότητας, καθώς  και την ανάπτυξη δράσεων πανελλαδικά για την εξοικείωση του κοινού με την αναπηρία, όπως το πρωτότυπο και βιωματικό «Δείπνο στο Σκοτάδι», στα πρότυπα των Ευρωπαϊκών «Dinners in the dark».

Διατελεί Επιστημονικός Συνεργάτης για θέματα Κοινωνικής Πολιτικής του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα, Τακτικός Εκπρόσωπος στην Ελλάδα της Διεθνούς Οργάνωσης VIEWS για νέους με προβλήματα όρασης, Αντιπρόεδρος της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Career Sign» (Social Impact Award 2017) η οποία δραστηριοποιείται στη συμβουλευτική σταδιοδρομίας και στον επαγγελματικό προσανατολισμό των ΑμεΑ, ενώ είναι Ιδρυτικό Μέλος του Ελληνικού Συλλόγου Υποτρόφων Προγραμμάτων του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ (HELLENIC U.S. ALUMNI).

Από τον Μάρτιο του 2017 έως και τον Σεπτέμβριο του 2020, διετέλεσε Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου  «Οίκος Ναύτου», φορέας υπεύθυνος για την ασφάλιση και τις κοινωνικές παροχές των ναυτικών συνταξιούχων ή και εν ενεργεία, και των οικογενειών τους.

Τον Ιούλιο του 2019 αναλαμβάνει Σύμβουλος Προσβασιμότητας στο ReGeneration, το μεγαλύτερο πανελλαδικά πρόγραμμα εκπαίδευσης και απασχόλησης, ώστε να δίνεται πλέον η δυνατότητα και σε νέους πτυχιούχους με αναπηρία να κάνουν ισότιμα τα πρώτα τους βήματα στην αγορά εργασίας.

Από τον Φεβρουάριο του 2015 έως τον Νοέμβριο του 2016 υπήρξε Επιστημονικός Συνεργάτης του Υπουργού κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, στο Υπουργείο Υγείας και στο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Από τις 11.03.2016 έως και τις 29.10.2019 ήταν  μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ), μέλος του Δ.Σ. του Αθλητικού Νομαρχιακού Σωματείου ΑμεΑ «Τυρταίος» έχοντας διατελέσει και πρόεδρος αυτού.

Τα τελευταία 12 χρόνια πραγματοποιεί εκατοντάδες αδειοδοτημένες από το Υπουργείο Παιδείας ομιλίες σε σχολεία πανελλαδικά.

Παράλληλα διατελεί Σύμβουλος Προσβασιμότητας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ), Αντιπρόεδρος του Συλλόγου ΑμεΑ Ιλίου, ενώ από τον Ιανουάριο του 2015 έχει οριστεί μέλος της Επιτροπής Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος με απόφαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ.

Μιλά Αγγλικά και Γαλλικά, μετρά πάνω από 2.000 δημοσιεύσεις σε έντυπα και διαδικτυακά Μέσα Ενημέρωσης στην Ελλάδα και το εξωτερικό αρθρογραφώντας κατά καιρούς για διάφορα εκπαιδευτικά, πολιτικά, κοινωνικά και άλλα θέματα, ενώ είναι και ένας από τους συγγραφείς του πρώτου Ομαδικού Διαδικτυακού Μυθιστορήματος στην Ελλάδα με τον τίτλο «Δώδεκα».

Για 10 έτη είχε διατελέσει Πάρεδρο Μέλος της Επιτροπής Προσβασιμότητας Φοιτητών με Αναπηρία του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Από το 2012 έως το 2019 εκλεγόταν μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών, ενώ τα έτη 2013 και 2014 διετέλεσε Αναπληρωτής Οργανωτικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας.

Το 2010, εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος Ιλίου με τον Δήμαρχο της πόλης Νίκο Ζενέτο και τα έτη 2011-2014 διετέλεσε Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Διά Βίου Μάθησης, Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.  Ήταν ο νεότερος Αντιδήμαρχος στην Ελλάδα και ο μόνος με αναπηρία σε αυτή τη θέση πανελλαδικά. Στις αυτοδιοικητικές εκλογές τον Μάιο του 2019 επανεξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος στο Ίλιον για τρίτη συνεχή θητεία, ενώ παραιτήθηκε τον Ιούνιο του 2021, επιλέγοντας να δώσει διακομματικό χαρακτήρα στη νέα του θέση, κοντά στον Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως.

Από το Σεπτέμβριο του 2014 έως τον Ιούνιο του 2015 διετέλεσε Πρόεδρος του Διαδημοτικού Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Φαέθων», ενώ από τον Σεπτέμβριο του 2014 έως τον Σεπτέμβριο του 2019 είχε οριστεί με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιλίου εκπρόσωπος του Δήμου στα σχολικά συμβούλια του Ειδικού Δημοτικού και του Ειδικού Γυμνασίου και Λυκείου Ιλίου.

Για το κοινωνικό του έργο έχει βραβευτεί από πολλούς φορείς, συλλόγους και οργανώσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

2022023

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ευχαριστούμε τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας κ. Γεώργιο Μακρή για την πρόσκληση που απήθυνε στο σχολείο μας και μας έδωσε τη δυνατότητα να ζήσουμε μια life changing εμπειρία!

Ολύμπια Εν Δίω 21-9-2022

Την Τετάρτη 21-9-2022, το σχολείο μας πραγματοποίησε διδακτική επίσκεψη στο Δίον, όπου στο αρχαίο θέατρο και στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ολύμπια Εν Δίω» παρακολουθήσαμε από το 1ο Γυμνάσιο Πειραιά την παράσταση «ΕΝΑΣ ΓΛΑΡΟΣ» του JONATHAN LIVINGSTONE βασισμένη στο σχετικό βιβλίο του Richard Bach.

«Οι πιο πολλοί γλάροι το μόνο που μπαίνουν στον κόπο να μάθουν είναι οι βασικές αρχές της πτήσης -δηλαδή πως να πετούν για να φτάσουν από την ακροθαλασσιά στην τροφή τους και πάλι πίσω», γράφει ο συγγραφέας Richard Bach σε αυτή την αλληγορία για ένα μοναδικό πουλί που ονομάζεται Γλάρος Ιωνάθαν Λίβινγκστον. «Γι’ αυτούς δεν έχει σημασία το πέταγμα, αλλά το φαγητό. Όμως για τούτον εδώ το γλάρο, μετρούσε πολύ περισσότερο η χαρά τού να πετάει». Το πέταγμα στην πραγματικότητα είναι η μεταφορά που κάνει την ιστορία αυτή υψηλού νοήματος. Αυτό το μοντέρνο κλασικό best seller είναι ένα παραμύθι για την αναζήτηση υψηλού νοήματος στη ζωή, ακόμη κι αν το σμήνος σου, η φυλή ή η γειτονιά σου βρίσκει τη φιλοδοξία σου απειλητική (κάποια στιγμή ο αγαπημένος μας γλάρος εξορίζεται από το ίδιο του το σμήνος). Χωρίς να διακινδυνεύει το υψηλό του όραμα, ο Ιωνάθαν μαθαίνει τη σημασία της αγάπης και της ευγένειας και λαμβάνει την ύψιστη ανταμοιβή -την υπεροχή.

Η κα Σκοτιδάκη Γεωργία, υπεύθυνη της θεατρικής Ομάδας του 1ου Γυμνασίου Πειραιά σημειώνει :

«‘’JONATHAN LIVINGSTONE,ΕΝΑΣ ΓΛΑΡΟΣ;’’ (Δημιουργική και ελεύθερη δραματοποίηση του μυθιστορήματος του Ρίτσαρντ Μπαχ ‘‘Ο Γλάρος Ιωνάθαν Λίβινγκστον’’). Η θεατρική ομάδα του 1ου Γυμνασίου Πειραιά, μετά από δύο χρόνια σιωπής, σε δυστοπικούς καιρούς ανασυσταίνεται εκ της τέφρας ,για να συνομιλήσει με μία πολύδιαβασμένη, συμβολική και γεμάτη έμπνευση ιστορία, την ιστορία ενός γλάρου, που πραγματεύεται την πιο πολύτιμη, την πιο άπιαστη και με πολλαπλές αναγνώσεις ιδέα, αξία και έννοια της ελευθερίας. Μιλάει για αυτή την ελευθερία που στερηθήκαμε, αυτήν που τη νιώσαμε να στενεύει και να συρρικνώνεται στα πλαίσια των τοίχων των σπιτιών μας. Για αυτή την Ελευθερία που τα γενέθλια των 200 χρόνων της γιορτάσαμε σαν Έθνος. Αυτή την Ελευθερία πού επάναξιολογήσαμε, επαναπροσδιόρισαμε. Στην Ελευθερία που περιμένουμε να έρθει και να μας λυτρώσει…. Σας διηγείται λοιπόν θεατρικά με τον λόγο και το σώμα πως η κάθε ζωντανή οντότητα αν θέλει να διεκδικεί την αυταξία της και τον σεβασμό των άλλων, πρέπει να σπάει τα δεσμά, να συντριβεί τις κάθε είδους συμβάσεις χώρου και χρόνου, για να πετάει ελεύθερη χωρίς περιορισμούς στο δρόμο για την αναζήτηση της τελειότητας πάντα με συνοδοιπόρο την αδιαπραγμάτευτη και άνευ όρων αγάπη και καλοσύνη ακόμα και προς τον πιο ορκισμένο εχθρό της, τη συνήθεια!!!!»

Οι μαθητές μας ενθουσιάστηκαν παρακολουθώντας τη μεταφορά αυτού του εμβληματικού έργου. Συγχαρητήρια !!

Εν Δίω1

 

 

 

Εν Δίω2

Δράση ¨Πρώτες Βοήθειες-Απινιδωτής¨

Η δράση εντάσσεται στον άξονα «Σχέσεις Σχολείου-Οικογένειας» και έχει στόχο να «ανοίξει» το σχολείο στην κοινωνία επιμορφώνοντας τους γονείς και τα παιδιά τους στις Πρώτες Βοήθειες και στη χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή.

Το θέμα «Πρώτες Βοήθειες» είναι τόσο σημαντικό που πραγματικά κάθε επιμόρφωση σχετικά αποτελεί προτεραιότητα. Η δυνατότητα να σωθούν ανθρώπινες ζωές ή να μειωθούν σημαντικά οι επιπτώσεις ενός τραυματισμού καθιστά απαραίτητη κάθε επιμόρφωση των μαθητών/μαθητριών. Επιπλέον, το Γενικό Λύκειο Κάτω Μηλιάς με το οποίο συστεγάζεται το σχολείο μας, διαθέτει Αυτόματο Εξωτερικό Απινιδωτή. Είναι πρόδηλη η ευκαιρία και η αναγκαιότητα της επιμόρφωσης των μαθητών/μαθητριών μας στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) και στη χρήση του Απινιδωτή. Ίσως κάποτε σωθεί μια ανθρώπινη ζωή!

Στο πλαίσιο των ενεργειών της δράσης διοργανώθηκε επίσκεψη της Διασωστικής Ομάδας Πιερίας στο χώρο του σχολείου την Τρίτη 17/5/2022 ώστε να γίνει επίδειξη της εφαρμογής ΚΑΡΠΑ και της χρήσης του απινιδωτή. Δυστυχώς λόγω των υγιειονομικών πρωτοκόλλων  δεν κατέστη δυνατό να προσκληθούν και να παρακολουθήσουν την δράση οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών. Ευχαριστούμε θερμά τα μέλη της Διασωστικής Ομάδας Πιερίας Γεραρίδου Αθηνά και Στέφανο Κοντό που μας επιμόρφωσαν στα σημαντικά αυτά θέματα. Ιδιαίτερα ο Στέφανος που είναι μαθητής της Β΄τάξης του ΓΕΛ Κάτω Μηλιάς αξίζει συγχαρητηρίων καθώς αποτελεί παράδειγμα ενεργού και υπεύθυνου πολίτη. Τον ευχαριστούμε !!

11 1752022 15 1752022 12 1752022

 

Εορτή 25ης Μαρτίου

Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου έγινε ξεχωριστά σε κάθε τμήμα λόγω των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Στα παιδιά διαβάστηκε ιστορικό χρονικό, παρουσιάστηκαν διαφάνειες και ακούστηκαν σχετικά τραγούδια του Σωκράτη Μάλαμα, του Βασίλη Σκουλά, του Μάνου Χατζιδάκι και άλλων καταξιωμένων καλλιτεχνών, ώστε να τιμηθεί η σημαντική αυτή ημέρα.

 

Πανελλήνια Ημέρα σχολικού Αθλητισμού (24-9-2021)

Ακολουθώντας σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας το σχολείο μας διοργάνωσε αθλητικές δραστηριότητες στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού στις 24 Σεπτεμβρίου 2021καθώς και της 8ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού. Το κοινό σύνθημα για το έτος 2021 είναι «Το Σχολείο σε Κίνηση: Αθλούμαστε δημιουργικά».

Οι ανωτέρω δράσεις/δραστηριότητες και εκδηλώσεις (π.χ. τρέξιμο, περπάτημα, σχοινάκι, χορός, εκδηλώσεις αναφοράς/ιστορικής αναδρομής κ.ά.) διάρκειας 120 λεπτών, υλοποιούνται αποκλειστικά εντός του σχολικού ωραρίου, με τη συμμετοχή όλων ανεξαιρέτως των μαθητών και μαθητριών κάθε σχολικής μονάδας. Η προώθηση της δημιουργικότητας μέσω του αθλητισμού, η προαγωγή της υγείας και της ευεξίας, η ενθάρρυνση της κοινωνικής ενσωμάτωσης και της ανάπτυξης κοινωνικών δεξιοτήτων, καθώς και η σύνδεση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες αποτελούν τους υπό έμφαση στόχους του εν λόγω εορτασμού. Υπό αυτό το πνεύμα, σε κάθε σχολική μονάδα η εμπλοκή όλων των εκπαιδευτικών και η ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ τους προσδίδει αναμφισβήτητα προστιθέμενη αξία στον κοινό με όλα τα σχολεία της Ευρώπης εορτασμό του σχολικού αθλητισμού και συμβάλλει καθοριστικά στην προαγωγή κοινών πολιτιστικών και κοινωνικών αξιών.

Το σχολείο μας για λόγους τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων αποφάσισε να χωρίσει το σχολείο σε τμήματα και ανεξάρτητα το καθένα να περπατήσουν κατά μήκος του ποταμιού.

 

1. https://www.essd.eu/el

Translate

Σαν σήμερα

22/3: Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό
Η Παγκόσμια Ημέρα Νερού έχει στόχο να μας ευαισθητοποιήσει απέναντι στο πολυτιμότερο αγαθό, το νερό.
   - Σχετικές αναρτήσεις

Σκακιστική άσκηση

RSS Ειδήσεις για την Παιδεία (esos.gr)

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων