Αρχική » Φωτογραφίες σχολείου

Αρχείο κατηγορίας Φωτογραφίες σχολείου

RSS Υπουργείο Παιδείας

European Radio Logo

Φιλαναγνωσία (26-5-2022)

Μία από τις δράσεις που υλοποιήθηκαν στο φετινό σχολικό έτος στο σχολείο μας ήταν η «Φιλαναγνωσία». Συγκεκριμένα, με χρήματα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων (τον οποίο ευχαριστούμε θερμά!) αγοράστηκαν 17 αντίτυπα του βιβλίου «Το αγόρι στο θεωρείο» της Αγγελικής Δαρλάση. Οι δεκατρείς μαθητές/μαθήτριες του τμήματος Γ1 και οι τέσσερις εκπαιδευτικοί της δράσης παρέλαβαν από ένα. Το βιβλίο διαβάστηκε ολόκληρο μέσα στην αίθουσα διδασκαλίας παρουσία κάποιας από τις εμπλεκόμενους εκπαιδευτικούς. Οι εκπαιδευτικοί συντόνισαν την ανάγνωση, τόνισαν κατάλληλα σημεία του λογοτεχνικού έργου και συντόνισαν δράσεις σχετικά με τα θέματα που ανέκυψαν (προσφυγικό, ρατσισμός, ξενοφοβία). Οι δράσεις περιλάμβανα καλλιτεχνικές δημιουργίες, σύντομες ιστορικές αναλύσεις, δραματοποίηση κλπ.. Η ανάγνωση του βιβλίου – πέρα από τη λογοτεχνική απόλαυση-  ενεργοποιήησε τους μαθητές/ τις μαθήτριες ωστε εντρυφήσουν σε σημαντικά ζητήματα που άπτονται της γενικότερης πνευματικής τους ανάπτυξης. Στο τέλος της δράσης οι μαθητές/μαθήτριες κράτησαν το αντίτυπό τους ως ενθύμιο της δράσης και του σχολείου.

Οι παρακάτω φωτογραφίες είναι από την παρουσίαση της δράσης σε μαθητές/τριες του σχολείου.

2752022 Φιλαναγνωσία 3

α

α2752022 Φιλαναγνωσία 4

α

α2752022 Φιλαναγνωσία 1

α

α

 

 

 

 

 

 

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος είναι παγκόσμια ημέρα η οποία εορτάζεται στις 5 Ιουνίου κάθε έτος. Ιδρύθηκε ως θεσμός το 1972 από τα Ηνωμένα Έθνη, κατά τη πρώτη μέρα της Διάσκεψης της Στοκχόλμης για το Ανθρώπινο Περιβάλλον (5-16 Ιουνίου 1972). Είναι το κύριο όχημα των Ηνωμένων Εθνών για την ενίσχυση της ευαισθητοποίησης και της δράσης για την προστασία του περιβάλλοντος. Η πρώτη Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος εορτάστηκε το 1974. Σήμερα είναι η εκστρατεία-ναυαρχίδα για την ευαισθητοποίηση του κόσμου για θέματα όπως είναι για παράδειγμα τα περιβαλλοντικά ζητήματα, η θαλάσσια ρύπανση, ο ανθρώπινος υπερπληθυσμός, η υπερθέρμανση του πλανήτη, η βιώσιμη κατανάλωση, τα εγκλήματα κατά της άγριας φύσης και πολλά άλλα. Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος έχει γίνει μια παγκόσμια πλατφόρμα στην οποία συμμετέχουν πάνω από 140 χώρες τον χρόνο.

Για τον εορτασμό της η Περιβαλλοντική Ομάδα του σχολείου μας γέμισε τον πίνακα ανακοινώσεων με σχετικά μηνύματα.

Ημέρα Περιβάλλοντος 1

Εκπαιδευτική εκδρομή στο Βόλο (13/5/2022)

Την Παρασκευή 13-5-2022 το σχολείο μας πραγματοποίησε εκπαιδευτική εκδρομή στο Βόλο. Ξεκινήσαμε στις 8.10 από το σχολείο και η πρώτη στάση έγινε στα Τέμπη και στο ναό της Αγίας Παρασκευής.

Τα Τέμπη ή Κοιλάδα των Τεμπών είναι κοιλάδα που σχηματίζεται ανάμεσα στον Όλυμπο και την Όσσα (Κίσσαβος). Την περιοχή διασχίζει ο Πηνειός ποταμός ανάμεσα από τα δυο μεγάλα βουνά. Περίπου στο κέντρο βρίσκεται η γνωστή εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, που χτίστηκε περίπου το 1910 από τον Ο.Σ.Ε. με τη χρηματοδότηση των σιδηροδρομικών υπαλλήλων.

1352022 Βόλος 5

Ακριβώς δίπλα από το ναό της Αγίας Παρασκευής βρίσκεται μία μικρή σπηλιά. Εκεί είναι και το αρχικό προσκύνημα, όπου στο τέλος της σπηλιάς από μία οπή στο βράχο αναβλύζει το θαυματουργό αγίασμα της Αγίας Παρασκευής. Η σπηλιά είναι τόσο μικρή που κάθε φορά χωράει μετά βίας μόνο ένας άνθρωπος και αν είναι αρκετά ψηλός πρέπει να μπει σκυμμένος.

 

1352022 Βόλος 4Κατόπιν φτάσαμε στο Βόλο και στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Τσαλαπάτα.

Το Εργοστάσιο Πλινθοκεραμοποιίας Ν.  & Σ. Τσαλαπάτα ήταν ένα από τα μεγαλύτερα του είδους του. Τα εργαστήρια και οι βιομηχανικοί χώροι έχουν αναστηλωθεί και αποτελούν σήμερα σπάνιο δείγμα διασωζόμενου βιομηχανικού συγκροτήματος στον ελληνικό χώρο.

1352022 Βόλος 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου, η παραγωγική διαδικασία έχει ανασυντεθεί βήμα προς βήμα:  βαγονέτα, δεξαμενές αργίλου, τριβεία, πρέσες, κοπτήρες, ξηραντήρια, η επιβλητική κάμινος Hoffmann, 

 

1632022 Βόλος 3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

καθώς και τελικά προϊόντα, τούβλα και κεραμίδια διαφόρων τύπων. Έτσι, το Εργοστάσιο Τσαλαπάτα «λειτουργεί» ξανά, ζωντανεύοντας όλα τα στάδια της παραγωγής πλίνθων και κεράμων καθώς και την καθημερινή ζωή των εργατών που δούλευαν στο εργοστάσιο.

Κατόπιν είχαμε ελεύθερο χρόνο στην πόλη του Βόλου. Στις 20.15 επιστρέψαμε στο χώρο του σχολείου.

Τσικνοπέμπτη 24-2-2022

Την Πέμπτη 24/2/2022 ημέρα της Τσικνοπέμπτης το σχολείο πραγματοποίησε περίπατο στην αυλή. Ο Σύλλογος Γονέων προσέφερε τα αναγκαία και ο πρόεδρος του Συλλόγου Κώστας Σαμαράς  έβαλε την τέχνη του και προσέφερε σάντουιτς στους μαθητές ώστε να τηρηθεί το έθιμο. Ευχαριστούμε το Σύλλογο Γονέων και ιδιαίτερα τον Πρόεδρό του!

2422022 Τσικνοπέμπτη 1 2422022 Τσικνοπέμτη 2

Ενημέρωση από Πυροσβεστική Υπηρεσία

Την Πέμπτη 26-5-2022 επισκέφτηκε το σχολείο μας η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Αφού ενημέρωσαν μαθητές και εκπαιδευτικούς για τις αιτίες των πυρκαγιών και τους τρόπους πρόληψης και κατάσβεσής τους, έκαναν επίδειξη χρήσης πυροσβεστήρα. Ευχαριστούμε τους εκπροσώπους της Πυροσβεστικής για την άρτια ενημέρωση και τις απαντήσεις σε όλες τις απορίες των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

2652022 Πυροσβεστική 3 2652022 Πυροσβεστική 2 2652022 Πυροσβεστική 1

Αμφιθέατρο-Χώρος πολλαπλών χρήσεων

Αίθουσες Διδασκαλίας

 

     

    

Γραφείο Διευθυντή

    

Γυμναστήριο

   

Εργαστήριο Πληροφορικής

Translate

Σαν σήμερα

22/3: Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό
Η Παγκόσμια Ημέρα Νερού έχει στόχο να μας ευαισθητοποιήσει απέναντι στο πολυτιμότερο αγαθό, το νερό.
   - Σχετικές αναρτήσεις

Σκακιστική άσκηση

RSS Ειδήσεις για την Παιδεία (esos.gr)

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων