Αρχική » Γενικά » Φυσική Αγωγή

European Radio Logo

Φυσική Αγωγή

Σωµατικός τοµέας (Ψυχοκινητικός)

  • Ανάπτυξη κινητικών δεξιοτήτων: σύνθετες δεξιότητες, περίπλοκες δεξιότητες.
  • Ανάπτυξη των φυσικών σωµατικών ικανοτήτων: αντοχή, δύναµη, ταχύτητα, ευλυγισία, ευκινησία.
  • Προαγωγή της υγείας και ευεξίας.
  • Καλλιέργεια του ρυθµού. 

Συναισθηµατικός τοµέας

  • Κοινωνικοί  στόχοι: Ανάπτυξη                  κοινωνικών  και       ψυχικών                 αρετών, όπως: συνεργασία,  οµαδικό   πνεύµα,αυτοπειθαρχία, θέληση,  υπευθυνότητα,       υποµονή,     επιµονή    και   θάρρος.     Ανάπτυξη της      αυτοεκτίµησης και        της θετικής αυτοαντίληψης και αυτοπεποίθησης και η καλλιέργεια ελεύθερης και δηµοκρατικής έκφρασης.
  • Ηθικοί           στόχοι.    Ανάπτυξη         ηθικών             αρετών,     όπως         τιµιότητα,    δικαιοσύνη,   αξιοκρατία,    σεβασµός           αντιπάλων, αυτοσεβασµός, µετριοφροσύνη, συνετή αντιµετώπιση της νίκης και της ήττας.

 

Γνωστικός τοµέας

  • Γνωστικοί στόχοι: Απόκτηση γνώσεων σχετικών µε τη Φυσική Αγωγή και τον αθλητισµό. Γνώση των κανονισµών των              διαφόρων αθληµάτων  και  αγωνισµάτων.  Απόκτηση  γνώσεων σχετικών  µε την  Ολυµπιακή ιδέα  και  κίνηση.                                                                                                         Απόκτηση γνώσεων που σχετίζονται µε τον παραδοσιακό χορό, τη µουσική και το τραγούδι σε  τοπικό και εθνικό επίπεδο. Απόκτηση βασικών γνώσεων υγιεινής και πρώτων βοηθειών. 
  • Συνειδητοποίηση της ανάγκης για “δια βίου” άσκηση ή άθληση και της ωφέλειας που προκύπτει από αυτή, καθώς  και απόκτηση αθλητικών συνηθειών για ερασιτεχνική ενασχόληση µε τον αθλητισµό (hobbies).
  • Αισθητικοί στόχοι. Εκτίµηση των αισθητικών στοιχείων των κινήσεων.

     Οι   παραπάνω    στόχοι    πρέπει  να καλλιεργούνται   σε   όλες τις  τάξεις     του    Γυµνασίου.  Προτεραιότητα   όµως    έχει        η ανάπτυξη των κινητικών δεξιοτήτων      των µαθητών και µέσω αυτών η καλλιέργεια των φυσικών τους ικανοτήτων και η προαγωγή της υγείας τους.

Translate

Σαν σήμερα

24/9/1828: Ίδρυση της Ταχυδρομικής Υπηρεσίας
Τα πρώτα γραφεία της Ταχυδρομικής Υπηρεσίας ανοίγουν στο Ναύπλιο (τότε πρωτεύουσα της Ελλάδας), στην Τρίπολη, στην Επίδαυρο και στο νησί της Σύρου. Σχετικός δικτυακός τόπος: http://www.elta.gr/

24/9/: Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού
Η συγκεκριμένη ημέρα αποτελεί μια ευκαιρία κινητοποίησης μαθητών/τριών, γονέων/κηδεμόνων, εκπαιδευτικών προς έναν ενεργό τρόπο ζωής, ο οποίος συμβάλλει στην καλύτερη υγεία και ενισχύει τις σχολικές επιδόσεις. Στόχος της Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού είναι η αλλαγή κουλτούρας της νέας γενιάς προς έναν δραστήριο, πιο ενεργό τρόπο ζωής που οδηγεί στην υγεία, σωματική και ψυχική.
   - Σχετικές αναρτήσεις

Σκακιστική άσκηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς