Αρχική » Εκπαιδευτικές δράσεις » Επίσκεψη στα πλαίσια του μαθήματος της Οικιακής Οικονομίας στη Σχολή Γεωπονίας, Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του ΑΠΘ (11/1/2016) και Εκδήλωση στο σχολείο (25/2/2016)

European Radio Logo

Επίσκεψη στα πλαίσια του μαθήματος της Οικιακής Οικονομίας στη Σχολή Γεωπονίας, Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του ΑΠΘ (11/1/2016) και Εκδήλωση στο σχολείο (25/2/2016)

Επίσκεψη στα πλαίσια του μαθήματος της Οικιακής Οικονομίας στη Σχολή Γεωπονίας, Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του ΑΠΘ (11/1/2016) και Εκδήλωση στο σχολείο (25/2/2016)

Με δεδομένο ότι η δυνατότητα επιλογής υγιεινού φαγητού είναι δικαίωμα των μαθητών και υποχρέωση του σχολείου να διαμορφώνει συνθήκες και δράσεις για σωστή διατροφική συνείδηση , το γυμνάσιο Κάτω Μηλιάς, στα πλαίσια του μαθήματος της Οικιακής Οικονομίας επισκέφτηκε τη Σχολή  Γεωπονίας, Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος, Τομέα  Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του ΑΠΘ.

Στόχος της επίσκεψης ήταν η βιωματική προσέγγιση  του θέματος και  η επιμόρφωση των μαθητών σε θέματα διατροφής , τεχνολογίας και ασφάλειας τροφίμων. Συγκεκριμένα το εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιελάμβανε εξοικείωση με τις βασικές αρχές της ισορροπημένης διατροφής, ευαισθητοποίηση σε θέματα ασφάλειας και παράθεσης  βασικών αρχών ορθού χειρισμού των τροφίμων, ερμηνεία πληροφοριών που αναγράφονται στην ετικέτα των τροφίμων καθώς και παρακολούθησης της παραγωγικής διαδικασίας του γιαουρτιού. Σκοπός της συγκεκριμένης  δράσης, ήταν η προσέγγιση των  μεθόδων επεξεργασίας και συντήρησης των τροφίμων  καθώς και  η επαφή με τον κόσμο της χημείας και  των μικροοργανισμών.

Οι δράσεις ολοκληρώθηκαν με την παρουσίαση  εργασιών  , από τους μαθητές της Α΄ και Β΄ τάξης στο χώρο του σχολείου, με θέμα «υγιεινή διατροφή και σύγχρονη εποχή – η αξία των γαλακτοκομικών προϊόντων». Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης,  καταναλώθηκαν γαλακτοκομικά προϊόντα, τα οποία  ήταν προσφορά των εταιριών ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ , ΚΟΡΦΗ Α.Ε., ΝΤΟΥΦΑΣ A.E. ,  ΚΑΛΛΙΓΑΣ Γ. ΙΩΑΝΝΗΣ  και  ΜΕΒΓΑΛ Α.Ε., ΦΡΟΥΤΟΠΗΓΗ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΖΗΜΑΣ.

Εκ μέρους της Διευθύντριας κας. Παπαδοπούλου Γαριφαλιάς,  των εκπαιδευτικών και των μαθητών του σχολείου, τους ευχαριστούμε ιδιαίτερα για τη συμβολή τους στην κοινή προσπάθεια υιοθέτησης  ενός υγιεινού τρόπου διατροφής στη  νεανική ηλικία.

Καίρια ήταν η συμβολή της υπεύθυνης καθηγήτριας, της Οικιακής Οικονομίας, κας. Μαρίας Τσιμήτρη και των καθηγητών  κας. Καπετανάκου Έφη, κ. Λάλα Χάρη και  κ. Μπλέτσιου Θεόδωρου.

????????????

IMG_0016

IMG_0060

IMG_0068

SAM_5874

SAM_5883

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς