ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΦΟΥΡΦΟΥΡΑ


          
Η ΜΟΥΣΕΙΟΒΑΛΙΤΣΑ «ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ: ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ» ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ
Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2024, 21:32  Με ετικέτα ,
Από: ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΦΟΥΡΦΟΥΡΑ | Κάτω από: Χωρίς κατηγορία

ΜΟΥΣΕΙΟΒΑΛΙΤΣΑΣτα πλαίσια των μαθημάτων της οικιακής οικονομίας και της Ιστορίας αλλά και του Προγράμματος Σχολικών Δραστηριοτήτων «Διδακτική της Ιστορίας μέσα από τα νομίσματα», καλέσαμε στο σχολείο έναν ξεχωριστό «επισκέπτη» να μας πει μια ιστορία… Την ιστορία του τόπου μας μέσα από τα νομίσματα που έχουν χρησιμοποιηθεί κατά καιρούς.

Η «Συλλογή σε μουσειοβαλίτσα» είναι μια πρωτοβουλία της Alpha Bank. Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που ταξιδεύει στα σχολεία, όταν αυτά δεν μπορούν να επισκεφθούν τη Νομισματική Συλλογή της. Στόχος είναι να εξοικειωθούν οι μαθητές και οι μαθήτριες με το νόμισμα ως μέσο συναλλαγής, αλλά και με την ιστορία και εικονογραφία του. Παράλληλα, το πρόγραμμα ενισχύει την προσβασιμότητα και καλύπτει την ανάγκη απομακρυσμένων σχολείων να προσφέρουν στους μαθητές τους περισσότερα ερεθίσματα.

Αφού παρακολούθησαν την παρουσίαση με την ιστορία του νομίσματος, οι μαθητές έπιασαν στα χέρια τους αντίγραφα νομισμάτων από διάφορες περιόδους, έπαιξαν quiz ερωτήσεων και δημιούργησαν με χαρτί και πηλό δικά τους αντίγραφα νομισμάτων, τα δικά τους νομίσματα ή ακόμα και τα νομίσματα του «μέλλοντος».

Ευχαριστούμε θερμά τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας Αντωνάκη Ζαχαρία, Βασιλειάδου Έλενα και Τζανιδάκη Άννα που υλοποίησαν την δράση.



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση