Ημερίδα για ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο

Την Τρίτη 02/05/2023 , οι μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας συμμετείχαν σε επιμορφωτική συνάντηση για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο και τους κινδύνους που αυτό κρύβει.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καστοριάς με υπεύθυνο τον Αστυνόμο Β´κ. Φωτόπουλο Δημήτριο.

Ο κ. Φωτόπουλος ενημέρωσε αναλυτικά,  με απλό και κατανοητό τρόπο τους μαθητές μας επάνω σε θέματα διαδικτυακού εκφοβισμού ,  σεξουαλικής κακοποίησης αλλά και για θέματα ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο. Τέλος μας παρουσιάσε τρόπους για το πως μπορούμε με ασφάλεια και σιγουριά να κάνουμε το διαδίκτυο ένα χρήσιμο εργαλείο στα χέρια μας.

Όπως επιγραμματικά μας τόνισε: ” Το διαδίκτυο είναι ένας καινούριος κόσμος και για πολλούς πρωτόγνωρος. Προσφέρει διαδραστικότητα, έντονη εναλλαγή εικόνων και συναισθημάτων. Είναι μια εικονική κοινωνία, η οποία διαμορφώνεται παράλληλα με την πραγματικότητα. Η ασφάλεια του σπιτιού μας όμως, στο οποίο βρίσκεται ο υπολογιστής, μπορεί να μας οδηγήσει στο να μην αντιληφθούμε την απειλή, καθώς ο κίνδυνος δεν είναι άμεσος και ορατός.”

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Φωτόπουλο για την υπομονή του και την αμεσότητα στις ερωτήσεις των μαθητών μας. Οι οδηγίες και οι συμβουλές του θεωρούμε πως απορροφήθηκαν δημιουργικά απο όλους μας.

ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΕΕΓΥΛ

IMG 20230503 124026

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς