ΕΝΙΑΙΟ ΕΙΔΙΚΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ-ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς

Η Χριστουγεννιάτικη Γιορτή μας

Δεκ 201821

Την Παρασκευή 21/12 τελευταία ημέρα των μαθημάτων για το 2018 οργανώσαμε και πραγματοποιήσαμε , από κοινού με το 4ο Γυμνάσιο Καστοριάς την Χριστουγεννιάτικη μας γιορτή.
Πλήθος κόσμου από μαθητές , γονείς και επίσημους προσκεκλημένους παραβρέθηκαν και μας τιμήσανε με την παρουσία και το χειροκρότημα τους.

Η μουσική χορωδία υπό την επιμέλεια του κ. Δημητρίου Μπρόβα , μάγεψε με την καλλιφωνία της. Ενώ την σκυτάλη πήρε η νέα θεατρική ομάδα του σχολείου μας που παρουσίασε το έργο: Ο καραγκιόζης και ο φόρος των Χριστουγέννων. Τα παιδιά  υπό την επιμέλεια της κ. Ντόκα Πετρούλας μας καθήλωσαν και μας μετέφεραν το νόημα των Χριστουγέννων μέσα από τα μάτια του ήρωα του θεάτρου σκιών.

Το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Λύκειο Καστοριάς σας εύχεται….

Δεκ 201821

Χριστουγεννιάτικη Γιορτή 21/12

Δεκ 201819

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Δεκ 20183

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία το σχολείο μας διοργάνωσε μια εκδήλωση που είχε ως στόχο την ενημέρωση των μαθητών για θέματα που αφορούν στην αναπηρία. Η φιλόλογος μας Βασιλική Τρύφου μέσα από την παρουσίαση της επιδίωξε να εξηγήσει στους μαθητές ότι το μέγεθος μιας αναπηρίας εξαρτάται από τη στάση της κοινωνίας. Τόνισε ότι η συμπεριφορά μας απέναντι στα αμέα είναι δείγμα παιδείας, πολιτισμού και οργανωμένης κοινωνίας. Κατόπιν μέσα από βιωματικές δράσεις έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές να έρθουν στη θέση ενός ατόμου με αυτισμό, με τύφλωση και κώφωση. Οι μαθητές ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό στην πρόκληση.

Κατόπιν ο επίτιμος καλεσμένος μας κύριος Αντώνης Αρβανιτάκης (που αποτέλεσε πηγή έμπνευσης και πρότυπο μίμησης ) μίλησε στους μαθητές για την προσωπική του εμπειρία και έδωσε πολύτιμες συμβουλές που θα τους συντροφεύουν για μια ζωή. Στο τέλος μέσα από μια σειρά εντυπωσιακών γυμναστικών επιδείξεων έκανε σαφές στους μαθητές ότι η δύναμη και η θέληση του ανθρώπου για ζωή μπορούν να τον βοηθήσουν να ξεπεράσει ακόμη και τις μεγαλύτερες δυσκολίες και να δει μέσα από αυτές τις ευκαιρίες που του δίνονται!

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Δεκ 20182

Το πρώτο μας Διεθνές βραβείο!

Νοέ 201826

Διανύοντας τον τρίτο χρόνο λειτουργίας μας, καταφέραμε να διακριθούμε και να αποσπάσουμε το βραβείο συμμετέχοντας στον   5ο   Διεθνές Μαθητικό Διαγωνισμό με θέμα «Οι εικόνες των σχολικών βιβλίων- πηγή έμπνευσης και καλλιτεχνικής δημιουργίας». Η τελετή Βράβευσης έγινε στο αμφιθέατρο του μουσείου της Ακρόπολης στην Αθήνα στις 24/11. Ο διαγωνισμός που αφορούσε όλα τα σχολεία στην Ελλάδα αλλά και την ομογένεια, διοργανώθηκε από κοινού από το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης του Εθνικού Κέντρου Έρευνας & Διάσωσης Σχολικού Υλικού και από το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων. Στην τελετή βραβεύτηκαν οι συγγραφείς Αγγελική Βαρελλά και Μάνος Κοντολέων για την προσφορά τους στο παιδικό βιβλίο. Οι συγγραφείς μετείχαν στην τιμητική επιτροπή μαζί με την εικονογράφο και συγγραφέα Πέγκυ Φούρκα αλλά και τον μουσικοσυνθέτη Σταμάτη Κραουνάκη. Βραβεία απένειμε η Βουλευτής του νομού μας κ. Ολυμπία Τελιγιορίδου που παραβρέθηκε στην τελετή. Ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου συγχαίρει τα παιδιά που υπερέβαλαν εαυτούς και τον καθηγητή τους κ. Κωνσταντίνο Σαπουντζάκη για την έμπνευση του και ενθάρρυνση προς τους μαθητές.  Ελπίζουμε σε ανάλογη συνέχεια.

Εορτασμός ημέρας απελευθέρωσης της Πόλεως 11-11-1912

Νοέ 201819

Το σχολείο μας όπως όλα τα σχολεία, συμμετείχε στις εκδηλώσεις εορτασμού της απελευθέρωσης της πόλεως μας στις 11 Νοεμβρίου. Από νωρίς το πρωί η σημαία μας παρευρέθηκε και παρακολούθησε την Θεία Λειτουργία στο βυζαντινό παρεκκλήσιο της Παναγίας Μουζεμβίκη (Άγιος Μηνάς). Με το πέρας της ακολούθησε η Λιτανεία της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Μηνά από το Ιερό Παρεκκλήσιο προς τον Μητροπολιτικό Ναό, οπού τελέστηκε η καθιερωμένη δοξολογία. Μεγάλη τιμή έπειτα, αποτέλεσε για εμάς το ζεστό χειροκρότημα του κόσμου κατά την παρέλαση μας, μαζί με όλα τα σχολεία του νομού. Τέλος αξίζει να απευθύνουμε ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στον Πολιτιστικό σύλλογο Χιλιοδένδρου και στον Όμιλο Πολιτιστικής Ανάπτυξης Καστοριάς «Μύησις» για την παραχώρηση παραδοσιακών φορεσιών.

Εκπαιδευτική Εκδρομή στην Θεσσαλονίκη

Νοέ 20188

Στις 2 Νοεμβρίου πραγματοποιήσαμε εκπαιδευτική εκδρομή στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Προορισμός μας ήταν ο Ιερός Ναός του Αγίου Δημητρίου πολιούχου της Θεσσαλονίκης. Προσκυνήσαμε και ξεναγηθήκαμε στον Ναό αλλά και στις κατακόμβες που βρίσκονται κάτω από αυτόν. Είχαμε την τύχη να προσκυνήσουμε και την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας “του Όρους των Ελαίων”  και κομμάτι του Τίμιου Ξύλου που βρισκόταν στον Ναό από τα Ιεροσόλυμα.
Έπειτα ο Προορισμός μας ήτανε η Διεθνής Έκθεση όπου επισκεφτήκαμε το θεματικό πάρκο που είναι αφιερωμένο στην ελληνική μυθολογία και στους 12 άθλους του Ηρακλή. Οι μαθητές μας ξεναγήθηκαν στον χώρο από ταλαντούχους ηθοποιούς και παρακολούθησαν με βιωματικό τρόπο τους άθλους του ημίθεου Ηρακλή. Εντυπωσιάστηκαν από τα τρισδιάστατα εκθέματα με κίνηση και μυήθηκαν στην εποχή εκείνη. Τολμήσαμε στο τέλος και δοκιμάσαμε τις γνώσεις μας όπου μέσα από ένα παιχνίδι  ερωτήσεων και κερδίσαμε ομαδικά δώρα που τα παραλάβαμε στην αναχώρηση μας.

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΗΜΕΡΑΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

Οκτ 201830

Το σχολείο μας τίμησε και συμμετείχε στον εορτασμό για την Εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου μαθητές μας υπό την καθοδήγηση της μαθηματικού τους κ. Μπουκουβάλα Βασιλικής, συμμετείχαν και συνέδραμαν στην πολύ όμορφη εκδήλωση που ετοίμασε το 4ο Γυμνάσιο Καστοριάς.  Στην διάρκεια της γιορτής αυτής απονεμήθηκαν τα βραβεία και τα Αριστεία των μαθητών των 2 σχολείων που πρώτευσαν και διακρίθηκαν το περασμένο σχολικό έτος.  Από το σχολείο μας έλαβε Αριστείο η Χαλούδη Ιωάννα και  βραβεύτηκαν για την πρόοδο τους οι  Κώτσης Οδυσσέας και Χαλούδη Ιωάννα.

Την Κυριακή παρελάσαμε μαζί με όλα τα σχολεία της πόλεως μας και λάβαμε κι εμείς το θερμό χειροκρότημα από όλο τον κόσμο.

Αφιέρωμα στον Παύλο Μελά

Οκτ 201816

Ημέρες μνήμης και στιγμές αφιέρωσης στον Παύλο Μελά και τον Μακεδονικό αγώνα ήταν για εμάς οι περασμένες.

Την Πέμπτη 11/10 ετοιμάσαμε μια μικρή αφιερωματική εκδήλωση στον ήρωα και τον εμπνευστή του Μακεδονικού αγώνα.  Όπου μέσα από μια παρουσίαση και ομιλία του διευθυντή του σχολείου , καθώς και από αποσπάσματα ηρωικών αναγνωσμάτων, που επιμελήθηκε η φιλόλογος μας κ. Τρύφου Βασιλική,  δείξαμε το έργο και την ζωή του Παύλου Μελά .

Την Τρίτη 16/10, μεταβήκαμε στο χωρίο όπου σκοτώθηκε ο  γενναίος αξιωματικός, ξεναγηθήκαμε στο σπίτι οπού άφησε την τελευταία του πνοή και τιμήσαμε την μνήμη του με κατάθεση στεφάνου.
Ευχαριστούμε θερμά:

1. Τον πολιτιστικό σύλλογο Αθανάσιο Χριστόπουλο για την παραχώρηση των στολών για να πραγματοποιήσει το σχολείο μας την αφιερωματική γιορτή και

2. Τον Δήμο Καστοριάς για την διάθεση του δημοτικού λεωφορείου για την μετακίνηση μας στο χωριό “Μελάς”.

« Παλιότερα άρθρα


Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων