ΕΝΙΑΙΟ ΕΙΔΙΚΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ-ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς

Εκπαιδευτική Εκδρομή στην Θεσσαλονίκη

Νοέ 20188

Στις 2 Νοεμβρίου πραγματοποιήσαμε εκπαιδευτική εκδρομή στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Προορισμός μας ήταν ο Ιερός Ναός του Αγίου Δημητρίου πολιούχου της Θεσσαλονίκης. Προσκυνήσαμε και ξεναγηθήκαμε στον Ναό αλλά και στις κατακόμβες που βρίσκονται κάτω από αυτόν. Είχαμε την τύχη να προσκυνήσουμε και την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας “του Όρους των Ελαίων”  και κομμάτι του Τίμιου Ξύλου που βρισκόταν στον Ναό από τα Ιεροσόλυμα.
Έπειτα ο Προορισμός μας ήτανε η Διεθνής Έκθεση όπου επισκεφτήκαμε το θεματικό πάρκο που είναι αφιερωμένο στην ελληνική μυθολογία και στους 12 άθλους του Ηρακλή. Οι μαθητές μας ξεναγήθηκαν στον χώρο από ταλαντούχους ηθοποιούς και παρακολούθησαν με βιωματικό τρόπο τους άθλους του ημίθεου Ηρακλή. Εντυπωσιάστηκαν από τα τρισδιάστατα εκθέματα με κίνηση και μυήθηκαν στην εποχή εκείνη. Τολμήσαμε στο τέλος και δοκιμάσαμε τις γνώσεις μας όπου μέσα από ένα παιχνίδι  ερωτήσεων και κερδίσαμε ομαδικά δώρα που τα παραλάβαμε στην αναχώρηση μας.

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΗΜΕΡΑΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

Οκτ 201830

Το σχολείο μας τίμησε και συμμετείχε στον εορτασμό για την Εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου μαθητές μας υπό την καθοδήγηση της μαθηματικού τους κ. Μπουκουβάλα Βασιλικής, συμμετείχαν και συνέδραμαν στην πολύ όμορφη εκδήλωση που ετοίμασε το 4ο Γυμνάσιο Καστοριάς.  Στην διάρκεια της γιορτής αυτής απονεμήθηκαν τα βραβεία και τα Αριστεία των μαθητών των 2 σχολείων που πρώτευσαν και διακρίθηκαν το περασμένο σχολικό έτος.  Από το σχολείο μας έλαβε Αριστείο η Χαλούδη Ιωάννα και  βραβεύτηκαν για την πρόοδο τους οι  Κώτσης Οδυσσέας και Χαλούδη Ιωάννα.

Την Κυριακή παρελάσαμε μαζί με όλα τα σχολεία της πόλεως μας και λάβαμε κι εμείς το θερμό χειροκρότημα από όλο τον κόσμο.

Αφιέρωμα στον Παύλο Μελά

Οκτ 201816

Ημέρες μνήμης και στιγμές αφιέρωσης στον Παύλο Μελά και τον Μακεδονικό αγώνα ήταν για εμάς οι περασμένες.

Την Πέμπτη 11/10 ετοιμάσαμε μια μικρή αφιερωματική εκδήλωση στον ήρωα και τον εμπνευστή του Μακεδονικού αγώνα.  Όπου μέσα από μια παρουσίαση και ομιλία του διευθυντή του σχολείου , καθώς και από αποσπάσματα ηρωικών αναγνωσμάτων, που επιμελήθηκε η φιλόλογος μας κ. Τρύφου Βασιλική,  δείξαμε το έργο και την ζωή του Παύλου Μελά .

Την Τρίτη 16/10, μεταβήκαμε στο χωρίο όπου σκοτώθηκε ο  γενναίος αξιωματικός, ξεναγηθήκαμε στο σπίτι οπού άφησε την τελευταία του πνοή και τιμήσαμε την μνήμη του με κατάθεση στεφάνου.
Ευχαριστούμε θερμά:

1. Τον πολιτιστικό σύλλογο Αθανάσιο Χριστόπουλο για την παραχώρηση των στολών για να πραγματοποιήσει το σχολείο μας την αφιερωματική γιορτή και

2. Τον Δήμο Καστοριάς για την διάθεση του δημοτικού λεωφορείου για την μετακίνηση μας στο χωριό “Μελάς”.

Πανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητισμού

Σεπ 201829

Την  Παρασκευή 28/09/2018 «γιορτάσαμε» την πανελλήνια ημέρα Σχολικού Αθλητισμού.
Επιλέξαμε να περάσουμε την ημέρα αυτή στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Καστοριάς και είχαμε την μεγάλη τιμή να είναι μαζί μας καθ ‘ όλη την διάρκεια της επίσκεψης μας εκεί ο Ολυμπιονίκης Γιάννης Χρήστου.
Μυηθήκαμε στα μυστικά του αθλήματος, μετρήσαμε τις δυνάμεις μας στο άθλημα αλλά και αφήσαμε υποσχέσεις για κάτι όμορφο μελλοντικό.
Ευχαριστούμε από καρδιάς τον Ολυμπιονίκη της πόλης μας , Γιάννη Χρήστου,  που αποτελεί κίνητρο και πρότυπο, καθώς και τον προπονητή της ομάδας κ. Χασιώτη Βασίλειο για την υποδοχή και την δυνατότητα που μας έδωσαν.

 

 

Ο Οδυσσέας ένας μικρός Ηρακλής με μεγάλη καρδιά.

Σεπ 201817
Ο Οδυσσέας μας, σε άλλους έμπνευση, σε άλλους δύναμη, σε κάποιους άλλους προξενεί θαυμασμό!
Για εμάς ένα παιδί σαν όλα τα άλλα!!!
(Αναδημοσιεύουμε το άρθρο από την ιστοσελίδα του Fitness Motivation Hellas)
Τους ευχαριστούμε για το αφιέρωμα τους.

fmh.gr

Γυμναστήριο στην Καστοριά προπονεί παιδί με σύνδρομο Down


Κάποιοι θα έλεγαν ότι είναι χάσιμο χρόνου και κάποιοι άλλοι ίσως έλεγαν ότι θα χαθεί η πελατεία μου.

Όμως στην Καστοριά ένα γυμναστήριο ξεχωρίζει.

Έχει αναλάβει την εκγύμναση του Οδυσσέα (παιδιού με σύνδρομο Down) και θέλει όσο τίποτα να κάνει τα όνειρα του πραγματικότητα.

Ο Οδυσσέας είναι ένας 14χρονος νέος και στο μόνο που διαφέρει από τους συνομηλίκους του, είναι ότι έχει ένα παραπάνω χρωμόσωμα.

Του αρέσει να τον αποκαλούν Boyka και είναι φανατικός οπαδός του Ολυμπιακού. Είναι δεινός τερματοφύλακας και κάποιες μέρες του αρέσει να γρατζουνάει την κιθάρα του και να τραγουδάει τραγούδια του Οικονομόπουλου

Ο Οδυσσέας γεννήθηκε με σύνδρομο Down, αυτό όμως δεν τον εμπόδισε να ασχοληθεί με την γυμναστική και συγκεκριμένα με το  CrossFit.

Μέσα σε 2 χρόνια παρουσίας του στον χώρο του fitness έχει εξελιχθεί ως αθλητής καθώς επίσης με την υποστήριξη του πατέρα του έχει καταφέρει να βελτιώσει και την διατροφή του.

Ο Οδυσσέας είναι ένας νέος που έχει όνειρα και  προσδοκίες από τον εαυτό του ενώ δουλεύει μέρα με την μέρα για να φτάσει τον εαυτό του στην καλύτερή του εκδοχή.

Μια χαρακτηριστική του φράση πριν ξεκινήσει την προπόνηση είναι η εξής «Έχω βάλει στόχο να γίνω ο πιο γυμνασμένος» και αυτή αποτελεί το καθημερινό του κίνητρο για μια σκληρή προπόνηση.

Ο Οδυσσέας είναι ιδιαίτερα κοινωνικός, ετοιμόλογος και με πολύ χιούμορ. Η προπόνηση για αυτόν αποτελεί μέσο διασκέδασης αλλά και κοινωνικής συναναστροφής. Αυτό το αγόρι διδάσκει καθημερινά τι θα πει πείσμα, θέληση, στόχος, κίνητρο και πάνω από όλα πάθος για ζωή.

Την εκγύμναση του Οδυσσέα έχει αναλάβει προσωπικά ο γυμναστής και ιδιοκτήτης του Underground Box στην Καστοριά Evan Τσουρτσουλας και του αξίζουν συγχαρητήρια!

THE FMH TEAM

Καλή Σχολική Χρονιά!! 2018 -2019

Σεπ 201817

ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ

Μαΐ 201823

 

Στα πλαίσια του προγράμματος της οικονομικής εκπαίδευσης και κοινωνικοποίησης, πραγματοποιήθηκε η τελευταία επίσκεψη σε τράπεζα, όπου οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να καταθέσουν ένα χρηματικό ποσό στο λογαριασμό του μικρού Νικόλα. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος οι μαθητές αξιοποίησαν τις μαθηματικές έννοιες, εκπαιδεύτηκαν στις οικονομικές συναλλαγές και βίωσαν την εμπειρία του αγοράζω-πληρώνω. Στις τράπεζες είχαν την δυνατότητα να παρατηρήσουν πως γίνεται μια τραπεζική κατάθεση καθώς και να πληροφορηθούν για το ρόλο και τις αρμοδιότητες που κατέχουν οι τράπεζες στην κοινωνία.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΛΙΜΝΑΙΟ ΟΙΚΙΣΜΟ ΔΙΣΠΗΛΙΟΥ

Μαΐ 201818

Την Τετάρτη 16-05-2018 επισκεφθήκαμε το Λιμναίο Οικισμό, έναν προϊστορικό οικισμό που βρίσκεται 8 χιλιόμετρα έξω από την Καστοριά. Η περιοχή κατοικούνταν από τα νεολιθικά χρόνια, γύρω στο 5.500 π.Χ. και είναι ένας από τους αρχαιότερους λιμναίους οικισμούς που έχουν ανακαλυφθεί στην Ευρώπη. Οι μαθητές μας ξεναγήθηκαν σε μια πιστή αναπαράσταση του λιμναίου οικισμού, είδαν από κοντά αντικείμενα καθημερινής χρήσης, πιστά αντίγραφα των ευρημάτων που ανακαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια των ανασκαφών, πήλινα αγγεία, όπως φιάλες, κύπελλα, φρουτιέρες και χύτρες καθώς και εργαλεία.

 

Στρατιωτική μουσική της 9ης Μ/Π Ταξιαρχίας στο σχολείο μας

Μαΐ 201816

Στο πλαίσιο της δράσης εξωστρέφειας του Γενικού Επιτελείου Στρατού: «Eίμαστε παντού» το Γ’ ΣΣ διέθεσε την Στρατιωτική μουσική της 9ης Μ/Π Ταξιαρχίας στο σχολείο μας για την διασκέδαση των μαθητών και μια πρώτη επαφή με τον Ελληνικό Στρατό.

Ευχαριστούμε θερμά : Τον Στρατηγό Διοικητή του Γ’ ΣΣ Μπίκο Δημήτριο, τον Ταξίαρχο Διοικητή της 9ης Μ/Π ΤΑΞ Κατσικα Νικόλαο και τον Συνταγματάρχη Διοικητή του 15 Σώματος Πεζικού Σιορέντα Χρήστο για την τιμή που επέλεξαν να συμπεριλάβουν στο πρόγραμμά τους το σχολείο μας.

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΣΤΟ RUN GREECE ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Μαΐ 201814

 

Για ακόμη μια φορά η διοργάνωση του RUN GREECE στην Καστοριά ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Φέτος, το σχολείο μας, είχε τη τιμή και τη χαρά να συμμετάσχει στους αγώνες δρόμου με μερικούς από τους μαθητές μας. Η πρώτη εκκίνηση δόθηκε με τους μαθητές μας να ανοίγουν τη μεγάλη αυτή γιορτή του αθλητισμού που αποτέλεσε μια πρωτόγνωρη εμπειρία γι’ αυτούς. Είναι πολύ σημαντική η ενθάρρυνση που δίνεται στους μαθητές με τη συμμετοχή τους σε μια μεγάλη διοργάνωση αθλητισμού καθώς ενισχύεται η δραστηριοποίησή τους στα κοινωνικά δρώμενα.

Ευχαριστούμε θερμά για τη συμμετοχή μας και την υποστήριξη τους:

κ. Αθανάσιο Ράπτη, πρόεδρο οργανωτικής  επιτροπής αγώνων RUN GREECE- Ειδικό Γραμματέα ΣΕΓΑΣ,

κ. Παναγόπουλο Κωνσταντίνο, πρόεδρο  ΣΕΓΑΣ,

καθώς και τους εθελοντές για την πολύτιμη βοήθειά τους.

« Παλιότερα άρθρα


Top
...
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων