ΕΝΙΑΙΟ ΕΙΔΙΚΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ-ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς

Ημέρα μνήμης Μακεδονικού Αγώνα

Οκτ 201912

Ημέρα στον Μακεδονικό Αγώνα και στον πρωτομάρτυρα Παύλο Μελά αφιέρωσε το σχολείο μας την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου. Η θεατρική ομάδα του σχολείου παρουσίασε ένα μικρό θεατρικό δρώμενο των τελευταίων στιγμών του Εθνομάρτυρα Παύλου Μελά. Τα παιδιά με πολύ ευαισθησία έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, ενώ αρχικά ο Διευθυντής του σχολείου μας με την βοήθεια ομάδας μαθητών μας  σκιαγράφησαν την ξεχωριστή προσωπικότητα του μοναδικού αυτού ήρωα.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους Ιερείς της Μητροπόλεως μας, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς κ. Αποστόλου Ιωάννης, η πρώην Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας κ. Τέγου Στέλλα. Επίσης  μας λάμπρυνε με την παρουσία του ο  Διοικητής του 15ου σώματος πεζικού κ. Αγαπάκης Ιωάννης, ο οποίος μετά το πέρας της εκδήλωσης χάρισε στο σχολείο μας δύο βιβλία για τον Μακεδονικό Αγώνα και μας συγκίνησε με τα λόγια του στην αναφορά της προσωπικότητας του ήρωα  Παύλου Μελά.

Ευχαριστούμε θερμά τους επίσημους Προσκεκλημένους που παραβρέθηκαν στην εορταστική μας εκδήλωση, για την στήριξη και την ενθάρρυνση τους,  καθώς και τον Πολιτιστικό Όμιλο Χιλιοδέντρου για την παραχώρηση των στολών που έντυσαν τους μαθητές μας.

Πανελλήνια ημέρα σχολικού Αθλητισμού

Σεπ 201930

Ήταν ώρα για crossfit για όλους μας!!

Με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, το σχολείο μας επισκέφθηκε  στις 27/09 το γυμναστήριο «Underground Box». Εκεί μας υποδέχτηκαν οι προπονητές Ευάγγελος και Γουίλιαμ Τσουρτσούλας, οι οποίοι μας μίλησαν για την αξία της διατροφής της εκγύμνασης και για την προπόνηση Crossfit.  Έπειτα μέσα από παιχνίδια και  ομαδικές δραστηριότητες κατάφεραν  να κάνουν τους μαθητές μας  να κατανοήσουν τις ωφέλειες της γυμναστικής.

Ευχαριστούμε από καρδιάς το γυμναστήριο Underground Box και τα μέλη του για την αγάπη που δείχνει στους μαθητές μας. τους προπονητές του για το ξεχωριστό κοινωνικό τους πρόσωπο που δείχνουν κάθε φορά αγκαλιάζοντας τις δραστηριότητες μας και τους ευχόμαστε υγεία, δύναμη και πολλές επιτυχίες .

Καλό Καλοκαίρι!

Ιούλ 201917

Υποδοχή- Μελλοντική συνεργασία αδελφοποίησης

Ιούν 20195

Την Παρασκευή 31 Μαΐου το Ειδικό Σχολείο «Άγιος Σπυρίδωνας» Λάρνακας επισκέφθηκε το σχολείο μας  στα πλαίσια της αδελφοποίησης των δύο σχολείων. Ο Σύλλογος Διδασκόντων αποδέχτηκε την πρόσκληση που του κάναμε και ταξίδεψε στην  πόλη μας συνοδεύοντας μεγάλη ομάδα μαθητών. Καθηγητές και μαθητές του σχολείου μας καλωσόρισαν  τους «αδελφούς μας από την Κύπρο» και τους υποδέχτηκαν με κεράσματα και δωράκια.   Μετά την ανταλλαγή δώρων, οι φιλοξενούμενοί μας περιηγήθηκαν στους χώρους του σχολείου όπου συστεγαζόμαστε  κι έπειτα όλοι μαζί επισκεφθήκαμε αρχαιολογικούς χώρους και αξιοθέατα της πόλης μας (Σπηλιά του δράκου – Μονή Μαυριώτισσας). Στη συνέχεια πήραμε το γεύμα μας σε παραλίμνιο εστιατόριο. Μαθητές και καθηγητές είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και να δημιουργήσουν καινούριες φιλίες. Η συνάντηση αυτή αποτέλεσε το θεμέλιο για μια μελλοντική συνεργασία ανάμεσα στα δύο σχολεία.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Σαββίδη Χαράλαμπο υπεύθυνο σχολικών δραστηριοτήτων για τον συντονισμό της επικοινωνίας

Την κ. Μέλη Θάλεια Διευθύντρια του 4ου Γυμνασίου για την ξεχωριστή της βοήθεια και την συμμετοχή της στην διαδικασία υποδοχής.

Δωρεά Lap top

Ιούν 20194

Ευχαριστούμε θερμά το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Ν. Καστοριάς  το οποίο με την οικονομική συνδρομή Α’θμιων Συλλόγων Εργαζομένων

  1. ΕΛΜΕ- Καστοριάς
  2. Σύλλογος Εργαζομένων Α’θμιας Εκ/σης Ν. Καστοριάς
  3. Σύλλογος Εργαζομένων Δημοτικών Υπαλλήλων Ν. Καστοριάς
  4. Σύλλογος Εργαζομένων Π. Ε Καστοριάς

Προσέφερε στο σχολείο μας έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή (laptop).

Με αυτή την κίνηση οι μαθητές μας θα μπορέσουν να εξοικειωθούν με τις νέες τεχνολογίες και το μάθημα θα γίνει πιο ευχάριστο και διαδραστικό.

Εθελοντική δράση

Μαΐ 201929

Στις 28 Μαΐου, το σχολείο μας ολοκλήρωσε τον κύκλο των μαθημάτων με μία πράξη εθελοντισμού καθώς επισκέφθηκε το Σύλλογο Νεφροπαθών Καστοριάς και προσέφερε καπάκια. Με χαρά οι μαθητές προσφέρθηκαν να βοηθήσουν στην διαδικασία φόρτωσης του οχήματος βάζοντας και αυτοί με την σειρά τους ένα λιθαράκι για να αγοραστεί ένα αναπηρικό αμαξίδιο.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην πρόεδρο του Συλλόγου Νεφροπαθών κ. Σοφία Μιχαηλίδου καθώς και στα μέλη του συλλόγου Σκρέκα Λίτσα, Μπαλιάκα Γιώργο, Παπαδόπουλο Γαβριήλ και Σκρέκα Αθανάσιο για  την δυνατότητα που μας έδωσαν να προσφέρουμε με αυτόν τον τρόπο.

Εκδρομή στο μαγευτικό Νεστόριο

Μαΐ 201923

Την Δευτέρα 20 Μαΐου πραγματοποιήσαμε τον τελευταίο μας περίπατο. Προορισμός το μαγευτικό Νεστόριο, που φημίζεται για το ξακουστό river party, την ομορφιά της φύσης, την καθαρότητα της ελληνικής υπαίθρου.

Εκεί  είχαμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε το τυροκομείο του κ. Παπαρίζου Βασιλείου, όπου ο απόφοιτος της Γαλακτοκομικής σχολής των Ιωαννίνων κ. Καραλώλος Κωνσταντίνος αφού μας εξήγησε όλα τα στάδια παραγωγής τυριών στη συνέχεια μας πρόσφερε ποικιλία τυροκομικών προϊόντων.
Μετά από μια μικρή στάση στο σχολικό συγκρότημα του Γυμνασίου και Λυκείου Νεστορίου φτάσαμε στον χώρο του river party, όπου πραγματοποιείται κάθε χρόνο τον Αύγουστο, προσελκύοντας χιλιάδες λάτρεις της μουσικής.
Ευχαριστούμε θερμά για ακόμη μια φορά τον Δήμο Καστοριάς για την παραχώρηση του δημοτικού λεωφορείου, καθώς και τον πρόεδρο της σχολικής επιτροπής Β/θμιας, κ. Δάγγα Παναγιώτη για την στήριξη του.

Ταξίδι στο χρόνο στο πλανητάριο Θεσσαλονίκης

Μαΐ 201919

Ένα όμορφο ταξίδι στο χρόνο, στο παρελθόν καταφέραμε να πραγματοποιήσουμε με την βοήθεια του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών & Μουσείου Τεχνολογίας (NOESIS) στην Θεσσαλονίκη. Στην εκπαιδευτική εκδρομή που πραγματοποίησε το σχολείο μας στο μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών είχαμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε από κοντά την μεγάλα επιτεύγματα που έφτιαξε ο ανθρώπινος νους.

Είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε σε τρισδιάστατη προβολή την ταινία «τα θαύματα της μηχανικής» όπου είδαμε την ανθρώπινη ευφυΐα, του ανθρώπινου νου στην διάρκεια των αιώνων, όπου από τα μικρά οδηγήθηκε στα μεγάλα θαύματα των τεχνολογικών του επιτευγμάτων και μας αποκάλυψε τη δημιουργικότητα και τα ανθρωπιστικά αισθήματα που ωθούν τους μηχανικούς να δημιουργούν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης για όλους εμάς.

Είχαμε μια πολύ καλή ευκαιρία να ξεφύγουμε από τις σχολικές υποχρεώσεις και τις ετοιμασίες των εξετάσεων, χαλαρώνοντας και περνώντας όμορφα όλοι μαζί.

Ομάδα Baskin προς ίδρυση!

Μαΐ 201913

Μετά από επαφές και γνωριμίες του διευθυντή του σχολείου μας με φορείς της πόλης μας και αφού ο ίδιος επιμορφώθηκε για ακόμη μια φορά κατάλληλα στην ημερίδα Baskin που πραγματοποιήθηκε στην Κοζάνη το Σάββατο 11 -05-2019 , ξεκινάμε ώστε να λάβει σάρκα και οστά η σκέψη το σχολείο μας να δημιουργήσει μια νέα ομάδα Baskin που θα συμμετέχει στα πανελλήνια πρωταθλήματα.

Η ημερίδα  πραγματοποιήθηκε στην Κοζάνη και διοργανώθηκε από κοινού από το ΚΕΣΥ Κοζάνης , την Καλαθοσφαιρική Ομάδα «Λασσάνης Κοζάνης» ,την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, τον Οργανισμό Αθλητισμού Πολιτισμού & Νεολαίας Δήμου Κοζάνης, με τη συνεργασία του ΚΕΚ ΑμεΑ Ειδικό Εργαστήρι Π.Ε. Κοζάνης, του Συλλόγου Γονέων-Κηδεμόνων & Φίλων ΑμεΑ Δυτικής Μακεδονίας «ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ.

Αυτή έχοντας ως κεντρική ομιλήτρια την Καθηγήτρια Προσαρμοσμένης Φυσικής Αγωγής του Α.Π.Θ., Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού,  κ. Ευαγγελινού Χριστίνα πρόσφερε την δυνατότητα να γνωρίσει το κοινό τα μυστικά ενός αθλήματος που βοηθά σε μεγάλο βαθμό τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες να παίξουν ένα αθλητικό παιχνίδι με άτομα που θεωρούνται αρτιμελή.  Ενώ και ο αγώνας επίδειξης που διεξήχθη αμέσως μετά στο Δ.Α.Κ. Κοζάνης από το ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ «ΑΡΙΩΝ ΧΑΝΙΩΝ» (το μοναδικό σωματείο Baskin στην Ελλάδα) έδειξε στην πράξη το πόσο αυτό μπορεί να αποτελέσει μια ψυχαγωγική διαδικασία για όλους τους εμπλεκόμενους.

Ο όρος Baskin προέρχεται από τα πρώτα γράμματα της φράσης Basket Integrated, που σημαίνει ενοποιημένο ή ολοκληρωμένο μπάσκετ και είναι μία νέα σχετικά αθλητική δραστηριότητα. Ανακαλύφθηκε το 2000 στην Γκρεμόνα  της Ιταλίας, από τους:  Antonio Bodini και Fausto Capellini…

Το άθλημα αυτό είναι μία ιδιαίτερη παραλλαγή της καλαθοσφαίρισης, κατά το οποίο ο παιδαγωγικός χαρακτήρας του μπάσκετ προσαρμόζεται στις ανάγκες για ένα παιχνίδι που με νέους κανόνες μέσα από το μπάσκετ, δίνει την ευκαιρία στα παιδιά με αναπηρία οποιασδήποτε μορφής (είτε σωματική, είτε πνευματική) να παίξουν μαζί με ανθρώπους που δεν έχουν τέτοιου είδους προβλήματα. Δηλαδή η πρωτοτυπία του baskin είναι ότι επιτρέπει σε νέους ανθρώπους να παίξουν μαζί στην ίδια ομάδα, ακόμη και με μικτή σύνθεση αγοριών – κοριτσιών.

 

Run Greece 2019!

Μαΐ 201912

Το σχολείο μας συμμετείχε, σήμερα Κυριακή 12/05/2019, στον αγώνα δρόμου RUN GREECE  – ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, που συνδιοργανώθηκε  από την Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Δυτικής Μακεδονίας, την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και το Δήμο Καστοριάς.
Στην επιτυχημένη για ακόμη μια φορά διοργάνωση και που στόχος των αγώνων ήταν η χαρά της συμμετοχής, η βελτίωση της ψυχικής και σωματικής υγείας, η μύηση των μαθητών στον αθλητισμό, η  κοινωνικοποίηση των συμμετεχόντων, το σχολείο μας συμμετείχε με την ομάδα στίβου , την οποία συνόδεψαν εκπαιδευτικοί και γονείς των μαθητών μας.

Η πρώτη εκκίνηση και εφέτος δόθηκε με τους μαθητές μας να ανοίγουν τη μεγάλη αυτή γιορτή του αθλητισμού που αποτέλεσε μια πρωτόγνωρη εμπειρία γι’ αυτούς.

Ευχαριστούμε θερμά για τη συμμετοχή μας και την υποστήριξη τους:

κ. Αθανάσιο Ράπτη, πρόεδρο οργανωτικής  επιτροπής αγώνων RUN GREECE- Ειδικό Γραμματέα ΣΕΓΑΣ,

κ. Παναγόπουλο Κωνσταντίνο, πρόεδρο  ΣΕΓΑΣ,

καθώς και τους εθελοντές για την πολύτιμη βοήθειά τους.

« Παλιότερα άρθρα


Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων