Ενδοσχολική Επιμόρφωση Καθηγητών

Ολοκληρώθηκε την Τρίτη 02-05-2023 ο κύκλος των επιμορφωτικών συναντήσεων στο πλαίσιο της Αξιολόγησης της Σχολικής μας μονάδας με την επίσκεψη της εκπαιδευτικού συμβούλου Δρ. Μόσχου Καλλιόπης και της εικονογράφου/εικαστικού Χαρίτωνος Δωροθέας.

Καθώς ο χώρος της εκπαίδευσης γίνεται ολοένα και πιο απαιτητικός με περισσότερες και περίπλοκες προκλήσεις ήταν επιτακτική ανάγκη η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών από μια καταρτισμένη εκπαιδευτική σύμβουλο. Το θέμα αυτό δεν θα μπορούσε να το προσεγγίσει καλύτερα κανείς παρά η κ. Μόσχου Καλλιόπη με την οποία είχαμε τη χαρά να συνεργαστούμε τα δυο προηγούμενα έτη.

Η κ. Μόσχου μας μίλησε για την αφηγηματική συμβουλευτική. Αρχικά παρουσίασε στους συναδέλφους το θεωρητικό πλαίσιο σχετικά με τις βασικές έννοιες της αφηγηματικής συμβουλευτικής και στη συνέχεια έδωσε πρακτικές οδηγίες, συμβουλές και αποτελεσματικές παρεμβάσεις που θα μπορούσαν να εφαρμόσουν οι εκπαιδευτικοί, αξιοποιώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις ικανότητες του κάθε μαθητή μέσα από έναν παιγνιώδη και βιωματικό τρόπο. Στη συνέχεια με πολύ ενδιαφέρον ακούσαμε την κ. Χαρίτωνος Δωροθέα , η οποία μας εξήγησε με τον δικό της ξεχωριστό και μοναδικό τρόπο τη σπουδαιότητα της τέχνης στην εκπαίδευση προτείνοντας τρόπους για την ένταξή της στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Ήταν ακόμη ένα σεμινάριο από το οποίο κερδίσαμε πολλά και ανυπομονούμε για την επόμενη συνεργασία.

ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΕΕΓΥΛ

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς